Tuinieren

Potten tegen droogte

Potten tegen droogte


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ben je het zat om de zomer je potplanten water te geven?

Kies planten die niet bang zijn voor een gebrek aan water en het probleem zal worden opgelost!

Overgaan van dagelijks water geven naar wekelijks of zelfs om de twee weken water geven is eenvoudig door planten te selecteren die niet veel water nodig hebben.

Ze komen oorspronkelijk uit droge streken en zijn te herkennen aan hun smalle, leerachtige, zijdeachtige of zilverachtige blad of, integendeel, vlezig om water op te slaan.

Planten met weinig of geen water

Naast het emblematische olijfbomen en lavendelhebben veel bloeiende heesters alleen nodigéén gietbeurt per week. Dit is het geval bij cistus, van oleander, van de'Mexicaanse sinaasappelboom, van perovskia, van de wateraardbei. Deescallonia waar de grevillea tevreden metelke 15 dagen water geven.

Maak de scène compleet met klimmers: bignone, dipladenia en mandevilla, klimop en ster jasmijn behoren tot de minst "dorstige" soorten. Voeg vaste planten toe, zoalsEuphorbia, de coreopsis, de gaura, de nepeta, de phlomis, de sedum… Werk af met aroma's met smaken uit het zuiden: laurier saus, mirte, rozemarijn, santolinahartig officinale salie, tijm, curry plant

En als elke week water geven al te veel voor je is, adopteer dan vetplanten, deze dromedarisplanten kunnen overleven op slechts één druppel water, zoals houseleek, l 'echeveria en de crassula.

Goed geïnstalleerde planten tegen droogte

Om van uw potten een succes te maken, moet u uw planten optimale omstandigheden geven. Het betekent een goed kiezen potgrond, rijk aan voedingsstoffen, met een effectieve drainagelaag en een voldoende grote bak.

Als het om potten gaat, houd er dan rekening mee dat terracotta een deel van het water opneemt, dus plan om wat meer water te geven. Metalen of plastic potten verwarmen de wortels, gebruik houten of rieten plantenbakken om ze te isoleren. In hetzelfde idee, vermijd donkere dozen die warmte vasthouden.

Mulch het oppervlak van de potgrond om vocht vast te houden en groepeer je potten om een ​​plantenbubbel te creëren waar grotere planten kleinere planten tegen hun schaduw beschermen. Weet ten slotte dat er "waterkorrels" zijn, kleine korrels van ultra-absorberend polymeer die je bij het planten in de grond kunt opnemen (tel 1 gram korrels voor 1 liter aarde). Door irrigatiewater op te vangen, houden ze de grond langer vochtig.

Laure Hamann

Visuals: kleur je leven


Video: Planten water geven bij droogte: tips van onze tuinexperte (Mei 2022).