Tuinieren

In zakken verpakte moestuinen

In zakken verpakte moestuinen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Op een balkon of in een tuin met arme grond is opvangen een gemakkelijke en snelle optie om op te zetten.

Ze zijn licht, gemakkelijk te vervoeren en bestand tegen schokken en extreme temperaturen. In geotextiel of batyline canvas zijn de tassen van het Franse bedrijf Bacsac, ontworpen door een ontwerper en twee tuinarchitecten, een interessant alternatief voor bloempotten en groentetuinen die op het balkon of terras moeten worden geïnstalleerd. Ze worden gebruikt als gewone potten: vul ze met aarde, plant en water!

Plant de groenten in een zak potgrond

Om een ​​zakgroentetuin te improviseren op een balkon of op een land waar het land niet bebouwbaar is (arm of onvoorbereid), is het mogelijk om direct te planten in een zak grond verrijkt met organische substantie (mest of algen).

Het is heel eenvoudig, prik een kant met een vork om het water eruit te laten lopen en bedek het geheel met een jute of een stukje stof dat je gaat nieten, het is mooier. Maak kruislings in de zak en plant uw planten in elk gat, waarbij u de hoogste in het midden en de kleinste rondom plaatst, en respecteer de plantafstanden.

Geef na het planten royaal water, eenmaal per week tijdens het groeien en vervolgens om de vier dagen bij het vruchtlichamen.

Het juiste substraat

Naast een goede blootstelling (aan de zon voor de meeste groente- en aromatische planten), is het essentieel om het substraat van uw tuin in zakken aan te passen aan de gecultiveerde planten. Het zal rijk zijn aan groenten, bestaande uit de helft van potgrond, een kwart land en een kwart van compost. Voor hebzuchtige planten zoals tomaten waar de aubergines, verhoog het aandeel compost. Voor droge grondplanten - vetplanten, lavendel, tijm, etc. - het moet drainerend zijn: meng de helft van de potgrond met een kwart aarde en een kwart zand.

Verzamel het volgende jaar het substraat uit uw potten of uw tuin in zakken, voeg compost toe en hergebruik het voor nieuwe aanplant.

Laure Hamann

Visueel krediet:Bacsac


Video: TM20#9: Rondje moestuin en een glas bier (Mei 2022).