Tuinieren

Mulcher en composteerder: maak de juiste keuze

Mulcher en composteerder: maak de juiste keuze


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Om je groenafval om te zetten in mulch en compost, zijn deze twee objecten erg handig.

Brekers

EEN breker vermindert de hoeveelheid snoeiafval van uw heggen, bomen en struiken met 6 tot 12 keer. Het verkregen grondmateriaal kan zo worden gerecycled compost of in mulchen.

Net als bij maaiers zijn er twee soorten mulcher: elektrische of thermische motor. De eerste zijn het minst luidruchtig, aanbevolen voor tuinen van minder dan 2000 m2. Als ze voldoende krachtig zijn gekozen (minimaal 2000 W), kunnen ze takken met een diameter tot 35 mm hakken, afhankelijk van het model. Met thermische shredders kunnen grotere takken sneller worden versnipperd. Maar ze zijn erg luidruchtig en daarom gereserveerd voor grote tuinen en zwaar werk.

In ieder geval, de versnipperaar die relatief incidenteel in de tuin wordt gebruikt, aarzel dan niet om hem te huren, in het bijzonder door sites te raadplegen die gespecialiseerd zijn in verhuur tussen particulieren, zoals Ilokyou.

Composters

Als je tuin groot is, kun je er geen probleem mee hebben om er compost op een hoop, in een silo in gaas of in planken, in een ietwat verborgen hoekje in te doen. Als het klein is, kan een composteerder rommel en visueel "ongemak" verminderen. Er is hout of plastic in verschillende maten, om te kiezen op basis van de hoeveelheid organisch afval en de grootte van je tuin (tel één liter per m2 van het oppervlak).

Om goed te functioneren moet een composteerder bodemloos zijn (de inhoud moet in contact zijn met de grond), voorzien van ventilatieopeningen, drainage, een deksel en een sifon om de rijpe compost op te vangen. Zorg ervoor dat u het goed mengt en de luchtvochtigheid bewaakt in tijden van droogte.

De duurdere composteermachine met roterende trommel stelt u in staat sneller compost te verkrijgen dan een conventionele composteerder - in 2 tot 6 weken - dankzij het rotatiesysteem. Elke dag wordt in een paar slagen van de kruk de compost belucht, de warmte verdeeld en het werk van bacteriën versneld.

Als je in een appartement woont en je afval wilt recyclen om je groene planten en plantenbakken te voeden, dan is dit een vermicompostbak voor jou. In een doos van meerdere zeven zijn wormen bezig met het omzetten van keukenafval en karton tot aarde.

Wat uw keuze ook is, houd er rekening mee dat sommige gemeenten hulp bieden bij de aanschaf van een composteerinrichting, neem contact op met uw gemeentehuis.

Laure Hamann

Lees ook: De BRF, om absoluut te ontdekken!


Video: EEN COMPOSTHOOP MAKEN DOE JE ZO (Mei 2022).


Opmerkingen:

 1. Yozshujind

  Parding, dat ik nu niet in discussie kan deelnemen - het is erg bezet.Ik zal worden vrijgelaten - ik zal noodzakelijkerwijs de mening over deze vraag geven.

 2. Ubaid

  Bedankt voor je hulp bij dit probleem. Ik wist het niet.

 3. Spear

  Volgens mij hebben ze ongelijk. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PB.

 4. Fekree

  Ik denk dat je niet gelijk hebt. Laten we bespreken.

 5. Teyrnon

  Ben het helemaal met haar eens. Het idee van een goed, ben ik met je eens.

 6. Bronson

  Ik doe mee. En ik kwam dit tegen.

 7. Bralrajas

  Ook dat we zouden doen zonder uw opmerkelijke zin

 8. Blane

  Mijn excuses voor het bemoeien ... Maar dit onderwerp staat heel dicht bij mij. Ik kan helpen met het antwoord. Schrijf naar PB.Schrijf een bericht