Voedsel recepten

Prime rib, wijnhandelaarsaus

Prime rib, wijnhandelaarsaus


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hier is een leuke manier om de prime rib te begeleiden met een heerlijke wijnhandelaarsaus.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 sjalotten
  • 70 g halfgezouten boter
  • 20 cl rode wijn
  • 20 cl bruine kalfsbouillon
  • 2 ribben van rundvlees
  • 1 eetl. olie soep
  • een paar takjes peterselie
  • Zoute bloem
  • Zout, versgemalen peper

Rundvleesribben, wijnhandelaarsaus

- Schil en hak de sjalotten.

Smelt 20 g boter in een pan, voeg de sjalotjes toe en fruit ze. Blus af met wijn en laat 15 minuten verdampen. Giet de kalfsbouillon erbij. Verdampen. Blijf warm.

- Kook de runderribben a la plancha (vooraf geolied) volgens de gewenste bereiding. Verwijder ze en leg ze op een rooster bedekt met een vel aluminiumfolie.

- Maak de saus af door 50 g boter te verdelen, breng op smaak.

- Leg het vlees op een hete plaat, garneer met fleur de sel en peper. Serveer met de saus en een paar takjes peterselie.

Lees meer over de prime rib

Ontleend aan de spier die de dorsale wervels bedekt, bevindt de prime rib zich in het midden van de ribset, tussen de 5e en de 11e rib (idealiter de 7e!). Gemarmerd en korte vezels, dit vlees is bijzonder zacht en smakelijk. Een favoriet bij liefhebbers van zeldzaam vlees, dit onderdeel kan tot 1 kg of meer wegen. Dik gesneden (4 tot 8 cm), de prime rib is net zo lekker als vlezig, want hij behoudt zijn uitstekende weerstand tijdens het koken. Zonder been en gebonden, het maakt ook heerlijke braadstukken, maar het is nog steeds wanneer het wordt gegrild dat het al zijn smaken uitstraalt.

Rundvlees

Aangezien voedingsdeskundigen ons vertellen dat het ongewenst is om meer dan twee keer per week rood vlees te eten, kunnen we ons net zo goed concentreren op echt rundvlees, grotendeels met gras gevoerd, dat kan worden herleid tot de fokker. Een smakelijk vlees, gemarmerd zonder vet te zijn. Een Aubrac, een Armoricaine, een zwarte taart, Charolaise, Blonde d'Aquitaine ... De lage stukken gaan voor lang en gestoofd koken en de edele stukken, zoals de rib die gerijpt is door de slager, voor kort koken.

Wijn bij de prime rib

RUNDVLEESKOPPELING, KOOPWIJNSAUS

Vlezig, zacht, zacht en sappig als het niet te gaar is, heeft het vlees van de prime rib een dichte en rijke textuur, wat een genot is voor liefhebbers van rundvlees, vooral omdat het erg mals is. aromatischer dan veel stukjes.

De directe koppeling zal zijn met tanninewijnen die diepte en lengte aan het vlees zullen geven, terwijl laatstgenoemde, vanwege het hoge proteïnegehalte, ze verzacht en aangenamer maakt. Dit gerecht stelt ons in staat om in hun jeugd gestructureerde wijnen te proeven om al het sap te waarderen. Een prestigieuze Médoc-appellatie zoals Pauillac zal een ideale partner zijn, maar we zullen niet minder tevreden zijn met een geweldige cuvée uit Cahors.

Maurice Chassin

Recept: A. Beauvais, foto: F. Hamel


Video: Delicious Prime Rib Easiest recipe ever (Mei 2022).