Tuinieren

Vakantie: plan water geven

Vakantie: plan water geven


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Voordat u op vakantie gaat, moet u een paar dingen doen om de planten in uw tuin gezond te vinden. Maar tijdens droogte moet water geven attent en redelijk zijn.

Verlaat u uw tuin voor een week of langer? Begin met het bekijken van het weer om erachter te komen hoe u uw afwezigheid kunt organiseren. Als er buien op het programma staan, hoef je niet veel te plannen. Als er droogte aanwezig is, zal het nodig zijn om een ​​besproeiingssysteem op te zetten, waarbij prioritaire gebieden worden gedefinieerd en gebieden die zonder kunnen.

Voor elk type plant een programma

De planten die het meeste water nodig hebben, zijn te vinden in de moestuin (tomaten, bonen, courgettes, sla…): Installeer een infuus- of microporeuze slang geactiveerd door een programmeur om elke avond op te starten. Vergeet niet om de rijpe groenten en fruit te plukken voordat je vertrekt!

De plantenbakken en potten zijn ook grootverbruikers van water: plaats ze in de schaduw en installeer ze in elk een omgekeerde waterfles, voorzien van een doorboorde dop. Er zijn poreuze pluggen in de handel verkrijgbaar waardoor het water zachtjes kan stromen. Ze zijn ook handig voor kamerplanten.

Denk ten slotte aan uw jonge bomen, geplant het voorgaande jaar. Hun wortels zijn te ondiep om diep water te halen. Installeer een sproeisysteem in de buurt of laat een buurman langskomen om ze water te geven.

Uw eenjarige bloemen, uw bomen en vooral uw gazon zullen het zonder moeten stellen, waterbesparing is verplicht. Maar maak je geen zorgen, ze komen er wel overheen!

Water geven en organisch gezond verstand

Om schade en verspilling bij elke droogte te beperken, is een beetje gezond verstand nodig. Kiezen rassen aangepast aan de klimatologische omstandigheden in de regio, robuust en resistent ten eerste, misbruik het mulchen vervolgens. Maai- en snoeiafval, stro: alles is goed om de aarde te bedekken en vochtig te houden.

Denk ook goed na onkruid om concurrentie van waterhongerig onkruid te vermijden. Maai tot slot uw gazon op 6 cm (hoog maaien): het zal meer weerstand bieden.

L. H.

Foto door: Fotolia


Video: Je planten water geven terwijl je weg bent! #Handigheidjes. GAMMA (Mei 2022).