Tuinieren

Snijd je favoriete planten

Snijd je favoriete planten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Stekken zijn de beste manier om uw favoriete planten identiek te reproduceren.

Vanaf juli kun je aan de slag met deze kunst van het vermeerderen van planten.

Gemakkelijk stekken

De geraniums en pelargoniums behoren tot de planten die goed snijden, en zijn ideaal voor beginners. Neem korte stekken, dat wil zeggen de knoppen van het jaar wanneer ze 3-4 cm bereiken. Plaats ze tegen de binnenwand van de terracotta potten van uw planten. Deze methode garandeert een goed herstel doordat het zorgt voor een goede afwatering naar de plant. Verplant uw stekken in een nieuwe pot zodra ze geworteld zijn en vergeet niet om ze deze winter tegen vorst te beschermen om de volgende zomer te genieten.

 • Vind ons advies gewijd aan geraniumstekken

Als je vrienden je benijden lavatère struikachtig, maak stekken voor ze klaar! Als de eerste grote bloei voorbij is, gaat je plant zijtakken aanmaken. Verzamel ze zodra ze 4-5 cm lang zijn. Verwijder de eindknoppen en verplant ze, hetzij rechtstreeks in de grond als deze licht is, hetzij tegen de wand van de terracottapotten. Over twee maanden zijn de stekken klaar om in de tuin te worden overgeplant.

U kunt ook uw oleander. Neem jonge zijscheuten en snijd hun basis in de lengte in. Vul een bak met water en een stuk houtskool om de zuiverheid te behouden. Bedek alles met rekfolie. Prik in de stekken zodat hun basis de bodem niet raakt. Zet de set in de schaduw. Het duurt twee maanden om te rooten. Verplant vervolgens in een pot in een rijke compost.

 • Vind ons advies gewijd aan oleanderstekken

En waarom niet de rozen?

Als je eenmaal de kunst van het snijden hebt geleerd, kun je in de nazomer aan de slag met rozenstekken. Kies gezonde rozen. Zodra de nieuwe scheuten stevig zijn aan de basis, neemt u stekken van 6-8 cm lang met een hiel (breedte aan de basis) van de ontmaagde twijgen. Verwijder enkele folders. Breng de stekken in een drainerend substraat dat in gelijke delen bestaat uit zand en potgrond. Water licht. Dek de pot af met een doorzichtige plastic zak om een ​​vochtige sfeer te creëren en zet hem op een schaduwrijke plek in de tuin. Het duurt minstens zes weken om te rooten. Verpot uw stekken en plaats ze in een frame. Plant de volgende lente.

 • Vind ons advies gewijd aan rozenstekken

M.-C.H


Video: Border aanleggen in de tuin - (Mei 2022).


Opmerkingen:

 1. Mezijar

  Het spijt me dat ik tussenbeide kom, er is een aanbod om op een andere manier te gaan.

 2. Aethelfrith

  Ik denk dat je het fout hebt. Ik ben er zeker van. Laten we dit bespreken.

 3. Mike

  Ik denk dat je bedrogen bent.

 4. Ranell

  Het zou in het citaatboek moeten staanSchrijf een bericht