Aromaten

Eetbare planten: word een neo-plukker!

Eetbare planten: word een neo-plukker!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Herontdek tijdens uw wandelingen in de bossen en weilanden het plezier van het plukken van eetbare wilde planten!

Het plukken neemt toe. Het wordt natuurlijk in je tuin beoefend, maar ook op landweggetjes door de vele eetbare wilde planten te herontdekken die langs de paden, in weilanden, heggen en bossen groeien. Bladeren, bloemen, bessen: afhankelijk van de plant worden een of meerdere delen geconsumeerd, wat smaak, vitamines en een vleugje originaliteit aan uw gerechten geeft.

Maar wees voorzichtig, om een ​​goede picker te zijn, moet u verschillende regels respecteren. Identificeer eerst de plant precies - bijvoorbeeld met een botanische gids. Neem dan gewoon het deel dat u interesseert door het af te snijden, zonder de hele plant te scheuren. En tot slot plukken op niet-verontreinigde plaatsen, ver van gecultiveerde velden.

Als je advies nodig hebt, houd er dan rekening mee dat veel natuurverenigingen initiaties aanbieden voor het verzamelen van wilde planten.

Bladeren, bloemen, bessen ...

Onder de planten die gemakkelijker te identificeren zijn, bevinden zich "onkruiden" zoals paardebloem, debrandnetel of weegbree, met meerdere culinaire toepassingen. U hoeft misschien niet ver van uw tuin af te dwalen om wat te verzamelen!

De jonge bladeren van de paardenbloem, die doen denken aan de raket, worden gegeten in salades, net als zijn bloemknoppen. De bladeren vanbrandnetel gehakt - rijk aan mineralen - gemakkelijk te vervangen spinazie in een omelet, een taart, een soep ... Idem voor weegbree bladeren.

In de landheggen oogst je de bloemen van vlierbes, heerlijk in donuts en siroop, om daarna in de herfst de bessen te maken jam. Hetzelfde geldt voor rozenbottels, de vruchten vanRozenbottels.

Lees ook: voordelen en deugden van rozenbottels

Oogst in het kreupelhout daslook om uw gerechten op smaak te brengen. U zult ook vinden viooltjes, perfect om een ​​fruitsalade in te kleuren of suiker op smaak te brengen.

Langs de landweggetjes, pluk de bloemen van de madeliefjes en klaprozen. De eerste worden gegeten in donuts, de tweede in salades, in cakes, in confit of op siroop.

Vind tips en recepten in het boek van Isabelle Hunault, "Eetbare wilde planten", uitgegeven door Ulmer.

L. H.

Visueel: Paardebloemblad salade


Video: Paddenstoelen in Nederland 01 (Mei 2022).