Tuinieren

Een biologische groentetuin maken?

Een biologische groentetuin maken?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zou je graag wat biologische groenten willen proeven die je zelf zou hebben gekweekt, zonder vervelend tuinwerk te hoeven doen?

Voor jou wordt het dus een biologische vierkante groentetuin!

Zelfs doorgewinterde tuinders passen deze techniek zelfs toe, die bijzonder gemakkelijk te implementeren is.

De voordelen van de vierkante moestuin

Allereerst een kleine definitie van een vierkante moestuin: het is een moestuin die bestaat uit ... vierkanten en die iets verhoogd is. Dit type moestuin is namelijk gepositioneerd als een bak waarin we onze groenten planten.

Dit systeem zou degenen die zweren bij organische stof moeten bekoren: groenten worden niet direct in de grond geplant en groeien daarom niet in grond die bijvoorbeeld nooit gegarandeerd vrij is van pesticiden. U kiest het land.

Nog een voordeel van de biologische vierkante groentetuin: hij neemt weinig ruimte in en is daardoor perfect geschikt voor kleine ruimtes. Iedereen, ook zonder een grote tuin, kan daarom groeien en eten wortels, courgettes, salades, tomaten, van peterselie of andere biologische groenten en kruiden.

Maar zoals je zult zien is de biologische vierkante groentetuin flexibel en kan hij ook zijn plek vinden in grote tuinen. Weet ten slotte dat een dergelijk systeem boze tuinmannen zal verzoenen met moestuinen. Met een biologische vierkante groentetuin is alles eenvoudiger.

Het aanleggen van een biologische groentetuin

Om een ​​biologische vierkante moestuin aan te leggen, hoef je geen jarenlange bouwervaring te hebben. Als je een zondagse klusjesman bent, is dit meer dan genoeg. U moet er gewoon rekening mee houden dat het resultaat ervoor moet zorgen dat u uw groenten gemakkelijk kunt verbouwen, zodat tuinieren een plezier is en geen beperking.

Hiervoor is het bijvoorbeeld aan te raden om voor uw moestuin niet meer dan 1,20 meter zijde te overschrijden. Dit betekent dat je jezelf niet helemaal hoeft te draaien om te proberen je groenten te laten groeien. En voor vormen je bac, de keuze is aan u: planken, boomstammen, randen, enz., zolang alles maar minstens twintig centimeter hoog is. Vergeet ook niet dat u op zoek bent naar een biologische moestuin: behandeld hout met van alles en nog wat, dat vergeten we!

Nu voor de vierkanten. En wederom heb je de keuze: houten stokken, touw, draden, etc., want het doel is alleen om baken ruimtes af voor uw verschillende plantages.

Voor maak vierkanten van hetzelfde gebied gewoon

  • Meet de helft van de lengte van de bak aan twee tegenoverliggende zijden en bevestig een eetstokje aan deze twee punten.
  • Je krijgt dus twee rechthoeken met hetzelfde oppervlak.
  • Om vierkanten te krijgen, voert u dezelfde bewerking uit met de andere twee zijden.
  • Op dit punt heb je 4 vierkanten, maar deze zijn te groot.
  • Dan zul je weer eetstokjes moeten plaatsen om ze in 4 te verdelen op dezelfde manier als voor de bak.
  • Als dit klaar is, heb je 16 vierkanten met een zijde van 30 centimeter.

Je hoeft alleen maar je vierkanten te vullen met potgrond en plant je zaden of groenteplanten! En voor een biologische groentetuin moet alles biologisch zijn: van de aarde tot de zaden, inclusief de mest.

Als je deze eerste tuinervaring leuk vond, weet dan dat de kwadraattechniek ook kan worden aangepast aan grotere gewassen. Daarvoor is het voldoende om gewoon te doen verschillende vierkante moestuinen en plaats ze naast elkaar met een tussenruimte van 50 centimeter zodat u zich kunt verplaatsen. Hiermee haal je een echte wedstrijdtuin in huis, schoon, esthetisch en 100% biologisch!


Video: Inis moestuin #26 Basissaus maken van de tomatenoogst (Mei 2022).