Tuinieren

Fijne hangplanten

Fijne hangplanten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het is niet alleen het down to earth in het leven ... Niets belet je om high te worden! Wat als je je laat verleiden door de hangplanten?

Het kweken van je planten betekent ook je ogen optillen zodat je ze beter kunt bewonderen, ze comfortabeler worden, het is spelen met oppervlakken en kleuren. De site Maplantemonbonheur.fr, een initiatief van het Dutch Flower Office met als doel het geluk van het omgeven zijn door planten aan het grote publiek over te brengen, is ook vol lof over degenen die in een decoratief element veranderen. levend en natuurlijk! Nu hoeft u alleen nog maar uw hangende planten te kiezen, om te bepalen welke uw interieur zullen aankleden terwijl de herfst langzaam opdoemt. Ook hier heeft Maplantemonbonheur.fr zijn eigen idee over de kwestie en biedt het u een selectie die niet aan interesse ontbreekt ...

Ceropegia woodii: origineel

Ceropegia woodii komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. De naam is te danken aan Carl Linnaeus, die zich baseerde op twee Griekse woorden: kêros, wat was betekent en pgê, fontein.

De Zweedse wetenschapper ontdekte inderdaad dat deze plant eruitzag als een wasfontein. En met zijn gedraaide stengels zo dun als garen en hartvormige bladeren in bijna aquatische patronen, spreekt deze plant tot de verbeelding!

Ceropegia woodii verdraagt ​​lichte of enigszins donkere plaatsen. Hij waardeert een afgemeten watergift en het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat zijn grond tussen twee gietbeurten vrij droog is.

De tradescantia: verfijnd

Het is een juweeltje dat zijn oorsprong vindt in Amerika ... het wordt gevonden van Canada tot het noorden van Argentinië. Met zijn loof soms getint met een vleugje roze of rood, zelfs zilver en goud, geeft de tradescantia meteen een kostbare toets in huis. Maar deze schat heeft nog meer verrassingen in petto met zijn ultramarijn, witte of roze bloemen.

Tradescantia heeft weinig water nodig en verdraagt ​​geen stilstaand water. Deze plant waardeert een vrij droge grond tussen twee gietbeurten. Bonte soorten moeten op een lichte plaats worden geplaatst om te voorkomen dat de bladeren weer groen worden.

Als de toppen van de bladeren bruin worden, is de grond niet voldoende bevochtigd.

Rhipsalis: warrig

Deze doornloze cactus, bijgenaamd Coral Cactus, komt oorspronkelijk uit de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en een paar eilanden in de Indische Oceaan. Haar grappige kapsel, gemaakt van lange ranken van bladeren die snel groeien, past perfect in een ontwerpomgeving om de vooruitzichten te doorbreken.

De rhipsalis waardeert een licht zonnige kamer maar verdraagt ​​geen volle zon. Laat de grond tussen de gietbeurten uitdrogen. En als de ranken teveel groeien, kun je ze gemakkelijk snoeien.

De aeschynanthus: prachtig

Dit is een zeer sensuele plant afkomstig uit Maleisië. In sommige landen is deaeschynanthus (uitgesproken als eskinántus) wordt in feite de lippenstiftplant genoemd vanwege zijn donkerrode bloemen verborgen in bijna paarse buisjes. Maar wat als eerste in het oog springt, is het weelderige, verbluffende, gelaagde blad dat als lang haar naar beneden valt. Het is ongeëvenaard in het trekken van de aandacht in een kamer met sobere decoratie. De Aeschynanthus waardeert lichte kamers, maar geen direct zonlicht. Alleen in de winter vraagt ​​ze wekelijks water. Maar in de zomer is het beter om twee gietbeurten te plannen, altijd in kleine hoeveelheden.

Lees ook: onderhoud uw aeschynanthus


Visuele credits: Aeschynanthus: © Motorolka Fotolia Ceropegia woodii: © Wikimedia Commons Tradescantia: © Khlongwangchao Fotolia Rhipsalis: © Flickr


Video: Zo groeit een Epipremnum langs de muur (Mei 2022).