Informatie

Makkelijk te kweken planten voor een gezond interieur

Makkelijk te kweken planten voor een gezond interieur


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Door elke tien vierkante meter een groene plant te plaatsen, reinig je de ingesloten lucht in je interieur.

Kies uit de gemakkelijkste planten om voor te zorgen.

De varens zijn beide gemakkelijke planten die bekend staan ​​om hun luchtzuiverende eigenschappen. Snoei regelmatig droge bladeren om ze er geweldig uit te laten zien.

Je kunt ze associëren met andere planten waaraan ze hun weelderige groen met wilde charme zullen brengen.

Lees ook: 3 depolluerende planten om te adopteren

De spathiphyllum, de 'maanbloem'

Het heeft glanzend groen, groenblijvend blad dat veel verontreinigende stoffen binnenshuis (ammoniak, aceton, kooldioxide, benzeen, enz.) Absorbeert die zich in vernissen en verf bevinden, maar ook in sigarettenrook.

Hij waardeert een vochtige atmosfeer en zal zijn plaats vinden in uw keuken of badkamer, zelfs als deze slecht verlicht is.

Vind advies van spathiphyllum cultuur

De ficus is een klassieker

Het is een van de meest gecultiveerde planten in appartementen. Er zijn meer dan 1.000 soorten, waarvan de meest voorkomende de ficus huilen (Ficus benjamina).

Hij houdt van licht en houdt niet van een droge atmosfeer: houd hem in de winter uit de buurt van radiatoren; mist de bladeren op hete zomerdagen.

In schorsing

De klimop heeft een voorkeur voor koele en lichte omgevingen. Je kunt het ophangen of laten klimmen met behulp van een tutor.

Geef het tijdens het groeiseizoen (van maart tot oktober) matig water om het lang mee te laten gaan en tijdens de rustperiode bijna nul. Knijp nieuwe scheuten af ​​om de ontwikkeling van zijscheuten te vergemakkelijken.

Chlorophytum

Het maakt ook deel uit van zuiverende installaties : het absorbeert tolueen, koolmonoxide, benzeen… Rustiek ondersteunt het indirect licht.

Plaats de chlorophytum in suspensie, zul je dus profiteren van de kleine witte bloemen die veranderen in plantjes met wortels en het gemakkelijk maken om deze spinplant te delen, zo gemakkelijk te kweken!

M.-C. H. (Fotocredits: OHF)

Lees ook: 3 depolluerende planten om te adopteren


Video: Waarom basilicum thuis zo snel doodgaat. (Mei 2022).