Informatie

Kaneel: gezondheidsvoordelen en deugden

Kaneel: gezondheidsvoordelen en deugden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Algemeen bekend als kaneel of "echte kaneel", Ceylon kaneel is erBinnenste schors van een boom van de Lauraceae familie, de Ceylon kaneelboom, die afkomstig is vaneiland Ceylon.

Het werd meer dan 4.500 jaar geleden ontdekt en behoort tot de specerijen de meest verkocht in de wereld en eigenlijk geteeld in India, Sri Lanka, China en Madagaskar vanwege de essentiële olie.

In tegenstelling tot de Chinese kaneel die door de mensen in Noord-Amerika wordt gewaardeerd, is Ceylon-kaneel zeer aanwezig in de Europese keuken en heeft het ook veel therapeutische deugden.

Wat zijn deze deugden en zijn voordelen op de menselijke gezondheid? Hoe kaneel worden gebruikt voor effectieve resultaten? Zijn er contra-indicaties voor het gebruik van kaneel? Overzicht…

Kaneel uit Ceylon: voor de duidelijkheid

Het woord kaneel komt vandaan Latijnse term "canna" wat betekent riet. Ze is l’Schors van de Ceylon-kaneelboom, van de wetenschappelijke naam Cinnamomum verum of cinnamomum zeylanicum.

Deze boom is een zeer oude plant waarin wordt gekweekt tropische gebieden en zijn bast wordt door veel populaties zeer gewaardeerd.

Gebruikt al bij 3e eeuw voor Christus voor het balsemen van de doden, ontdekten de oude Grieken en Romeinen later tonische eigenschappen, afrodisiaca, antiseptica en diuretica.

Het gebruik van Ceylon-kaneel verspreidt zich geleidelijk: schors, Essentiële olie, poeder… .Etc worden dan ook gewaardeerd in keuken hoe zit het met kruidenmedicijn.

Ceylon-kaneel: beschrijving

Ceylon-kaneel is een neefkruid van Chinese kaneel. Genomen uit bomen (de kaneelbomen uit Ceylon), wordt het gedroogd voor later gebruik. De lichte kaneel van jonge scheuten lijkt het beste en effectief. Eens dit jonge schors geoogst in dunne reepjes is het gekrast en droog. De reepjes rollen dan tijdens het drogen op zichzelf op en nemen een langwerpige vorm : Dat zijn de kaneelstokjes. Deze kunnen vervolgens worden omgezet in poeder voor gebruik of extractie ondergaan van hun Essentiële olie zeer effectief in natuurlijke verzorging. Kruidkundigen en onderzoekers hebben actieve ingrediënten ontdekt die er veel zijn voordelen over de menselijke gezondheid: immuunsysteem, spijsvertering, luchtwegen, urogenitaal, en huid.

Kaneel: deugden en gezondheidsvoordelen

Ceylon kaneel heeft een inhoud van kaneelaldehyde en in eugenol waardoor het zijn smaak krijgt.

Dankzij zijn vele eigendommen, Zou Ceylon kaneel hebben gunstige effecten in het geheelmenselijk organisme. Ze heeft niet alleen soortgelijke effecten aan die van deinsuline voor de diabetici, maar ze is een bloedverdunner omdat het ook de bloedcirculatie naar de handen en voeten. Ze is ook in staat om te doen lager het tarief van cholesterol in het bloed.

Nog steeds in dit medische perspectief, deEssentiële olie gewonnen uit deze schors, kan worden gebruikt in behandeling van infecties. Antischimmelmiddel, antibacterieel, ongediertebestrijding, antiviraal, het is zeer effectief tegen de meeste ziektekiemen.

Het is een stimulerend van immuunsysteem, een algemeen tonicum en is effectief in strijd tegen de moe. In het geval van spijsverteringsstoornissen, vooral infectieuze diarree, is bewezen dat de etherische olie van Ceylon-kaneel werkt als een uitstekend intestinaal antisepticum. Het is ook geïndiceerd voor de behandeling van opgeblazen gevoel, van constipatie, vanaerofagie, colitis, koliek, slechte spijsvertering, gebrek aan eetlust,… Enzovoort.

In ENTwordt de etherische olie van Ceylon kaneel aanbevolen voor de behandeling van bronchitis, verkoudheid en griep.

Dosering en gebruik van kaneel

Om het meeste voordeel te halen uit het gebruik van Ceylon-kaneel, raden therapeuten aan om het te gebruiken:

> in de vorm van poeder met een snelheid van 1 theelepel. koffie per dag om de bloedsuikerspiegel te verlagen (diabetici)

> door mondeling : volwassenen moeten 1 druppel etherische olie in combinatie met plantaardige olie innemen, 3 keer per dag, gedurende 5 dagen.

> in aanbrengen op de huid of inmasseren : om te profiteren van de immuun-, spijsverterings-, ademhalings- en urogenitale voordelen, moet u de etherische olie altijd verdunnen in plantaardige olie voor het aanbrengen / masseren op de buik (spijsverteringsstoornissen), op de wervelkolom, voeten, boog (KNO), rug, voeten en voetzolen (immuunstoornissen). Behandel je wratten ook door pure etherische olie alleen op de wrat aan te brengen en daarbij de randen te vermijden.

Voor de urogenitale behandelingen, is het absoluut noodzakelijk om de advies van een therapeut voor gebruik door mondeling.

> Therapeuten beweren dat etherische olie van Ceylon-kaneel speciale eigenschappen heeft die werken als een tonicum voor het zenuwstelsel. Om ervan te genieten, wordt het aanbevolen in reukzin bij de behandeling van angst, fysieke en / of mentale asthenie, latente depressie, slaperigheid en mentale remmingen.

Zelfs in het geval van frigiditeit of impotentie, kan de etherische olie van Ceylon-kaneel u uit de problemen helpen: in reuk of in massage in de onderrug na oplossen in plantaardige olie.

Praktische tips / trucs over kaneel

De etherische olie nemen Ceylon cinnamon door mondeling moet zijn aanbevolen door a specialist (dosering, dosering).

Met betrekking tot het gebruik in huid applicatie of massage, wordt het sterk aanbevolen gebruik het nooit puur Maar altijd verdund in voldoende plantaardige olie, omwille van zijn strippen eigenschappen.

Ceylon kaneel is gecontra-indiceerd bij de kinderen onder de 12, de zwangere vrouw, verpleging, bij mensen methuidintolerantie. De etherische olie is verboden in de baden, in inademing en in diffusie.


Video: Deugden vs. gevolgen en plichten (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Ayers

  Het spijt me dat mijn hele leven besteed wordt aan het leren leven.

 2. Dougar

  Leuke post! Het was voor mij interessant om te lezen. Nu ga ik nog vaker op je blog kijken.

 3. Rushkin

  Ja inderdaad. Ik abonneer me op al het bovenstaande.

 4. Avarair

  Theateraccessoires komen uitSchrijf een bericht