Informatie

September en oktober in de tuin, tuinieren

September en oktober in de tuin, tuinieren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De terugkeer naar school in september is een bijzondere periode. Het markeert de terugkeer naar het werk voor de volwassenen en naar school voor de kinderen. Maar ook in de tuin is er genoeg te beleven!

U heeft de hele zomer genoten van uw tuin na een lange voorbereiding in het voorjaar. Je hebt er zo veel en zo goed in geïnvesteerd dat je in september graag even wilt ontspannen. Nou, je zult je tuinpauze moeten uitstellen tot iets later. September is namelijk een van de belangrijkste maanden voor iedereen die een gazon, bloemen, struiken, fruitbomen of een moestuin heeft. Ze hebben allemaal speciale aandacht nodig!

Herfst groenten

Profiteer in de moestuin van deze tijd om de laatste zomergroenten en de eerste herfstgroenten te oogsten. Dit is ook de tijd om onkruid, dun uw rijen groenten uit om zaailingen te verplanten die u voor de winter van wat groenten zullen voorzien.

Als je een pauze wilt nemen, profiteer dan van de laatste dagen dat de temperatuur vrij mild is om je chassis te ventileren, je tunnels te openen als je die hebt en de grond te beluchten voor de volgende lente.

Fruitbomen

En oogsten, het is nog een vraag met je fruitbomen ... Druiven, pruimen, appels, peren fleuren de herfst op.

De oogsttijd is afhankelijk van de regio waarin u zich bevindt en het weer.

Als je hebt zwarte bessen en kruisbessenis de maand september ideaal om ze te snoeien. Denk er in het bijzonder aan om de ineengestrengelde takken te verwijderen om uw fruitbomen te ventileren.

Snoei de heggen en nieuw gazon

Snoeien is een andere belangrijke activiteit bij het terugkomen op school. U hoeft niet alleen de struiken te snoeien die in de zomer bloeien, maar ook al uw heggen snoeien voordat de winter aanbreekt.

September is ook een tijd van bezinning ... Als u weet wat u volgend voorjaar voor uw tuin wilt, kunt u deze nu voorbereiden. Dus als u van plan bent om van een nieuw gazon te profiteren, is dit het moment om het te zaaien of, als dat niet lukt, het bestaande gazon te verticuteren om het nieuw leven te geven. Dit omvat het verwijderen van mos en plantenvilt dat in de loop van de jaren de neiging heeft zich op de plaats van uw gras te nestelen.

Lees ook: Besnoeiing hindernissen, periode en techniek

Bloemen praten met elkaar

Ook bloemen hebben in september onderhoud nodig. Vaste planten die nog geen bloemen hebben, moeten vlak worden gesneden en u kunt ook nadenken over het planten van nieuwe. Voor andere planten, verwijder vervaagde bloemen als je gaat.

Eindelijk, de azen van stekken kan in actie komen. Dit is de perfecte tijd. Het is aan hen om een ​​deel van de plant los te maken en deze vervolgens in aarde of water te laten wortelen.


Video: Welke planten voeden in september? Tuinmanieren (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Tauhn

  Ben echt benieuwd :)

 2. Cohen

  Goed gedaan, je werd bezocht door het uitstekende idee

 3. Hershel

  Ik deel haar mening volledig. In dit niets is er een goed idee. Klaar om u te ondersteunen.

 4. Cesario

  Ik bevestig. En ik liep hier tegenaan. Over dit thema kunnen we communiceren. Hier of bij PM.

 5. Hale

  Dit was mijn schuld.

 6. Joran

  de ideale variant

 7. Mate

  Naar mijn mening heb je het mis. Ik ben er zeker van. Ik kan mijn positie verdedigen. E -mail me op PM, we praten.Schrijf een bericht