Bomen en struiken

De viburnumbalsem zonder zorgen over de vorst

De viburnumbalsem zonder zorgen over de vorst


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De wintersoort viburnum bloeit van november tot maart. Bloei verschijnt niet

alleen bij personen van minimaal 4 tot 6 jaar. Het verspreidt een zeer verrassende geur, met bloemige, kruidige, honingzoete en vanille nuances.

> Ontdek de artikelen over viburnum

Winter viburnum

Installeer de winterviburnums bij voorkeur naar het noorden zodat de bloeiende scheuten niet de vroege ochtendzon krijgen die de knoppen na een ijzige nacht zou kunnen doen barsten. Plant bladverliezende soorten bij voorkeur in de vegetatieve rustperiode (oktober t / m maart), bij voorkeur planten die niet te klein zijn (60 tot 80 cm hoog). Plantafstand: ongeveer 2 m voor alle soorten.

Over het algemeen worden viburnums gekenmerkt door hun aanpassingsvermogen in alle grondsoorten, vooral zwaar. Een royale toevoer van goed afgebroken organisch materiaal op het moment van planten wordt echter zeer op prijs gesteld.

De groei is vrij traag, tel 10 tot 15 cm per jaar. Winterviburnums zijn 1,50 tot 2 m hoog en breed als ze 10 jaar oud zijn. Kies bij voorkeur planten die in containers worden gepresenteerd, die hun hele wortelstelsel hebben. De spanning van de plantage zal veel minder gemarkeerd zijn.

Goede verzorging van viburnum

Laat de struiken 4 tot 5 jaar na het planten groeien, zonder tussenkomst. Vervolgens, snoei ze volwassen winterviburnums na de bloei, waardoor de bloeiende takken met 2/3 van hun lengte worden verkleind en de hele tak in evenwicht wordt gebracht. Deze ingreep voorkomt dat de plant zijn basis verliest en bevordert de vorming van toekomstige bloemen. Het is ook belangrijk om in de nazomer dood hout te verwijderen en zorg ervoor dat u in het voorjaar het midden van de struik vrijmaakt. Bij te bossige onderwerpen kunt u elk jaar in april op grondniveau een derde van de uitgebloeide takken verwijderen.

De geurende viburnums zijn erg mooi in bedden. Deze struiken zijn bijzonder geschikt voor tuinen in natuurlijke stijl of voor decoraties in licht kreupelhout. Maar om ten volle te profiteren van hun heerlijke geur, plant ze dichtbij het huis, vlakbij de drukste paden en uit de buurt van koude en uitdrogende (oosten) winden. Een mulch met goed verteerde mest of compost wordt elk jaar in het voorjaar aanbevolen. Denk eraan om tijdens zeer hete zomers aan het eind van de dag royaal water te geven.

Plant aan de voet van je viburnum a clematis met grote bloemen, of zoete erwt. Deze combinatie maakt het mogelijk om de struik mooi te decoreren, zonder de groei in het minst te schaden.

M.-C. D.

Foto tegoed: Plant van de maand


Video: Viburnum tinus (Mei 2022).


Opmerkingen:

 1. Gajinn

  Wat een grappig onderwerp

 2. Derham

  Je hebt absoluut gelijk

 3. Faesho

  Ik weet zeker dat dit een vergissing is.

 4. Daijin

  Sorry, opgeruimd

 5. Fitzgibbon

  Het spijt me, maar ik denk dat je een fout maakt. E-mail me op PM, we zullen bespreken.Schrijf een bericht