Tuinieren

De rhipsalis doet niets anders dan zijn hoofd ... harig!

De rhipsalis doet niets anders dan zijn hoofd ... harig!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hier is een cactus die meteen nieuwsgierigheid opwekt! Doornloos, het heeft een verwarde look die zich leent voor allerlei onverwachte decoreffecten. We laten ons inspireren!

De rhipsalis verbergt zijn wild goed! In tegenstelling tot andere cactussen heeft het inderdaad geen doorn. Het is daarom gemakkelijk te temmen zonder te prikken. En dat is goed! Omdat zijn dweil van een prachtige groene kleur ervoor zorgt dat je hem wilt ophangen, op tafel zetten, solo of als een stam op het podium wilt zetten. Deze vetplant wekt meteen de honger naar creativiteit op! © Irina84

Rhipsalis onderscheidt zich

Rhipsalis doet niets zoals de anderen! Doornloze cactus, het is ook de enige van deze plantenfamilie die op natuurlijke wijze bloeit buiten Noord- en Zuid-Amerika. Het is dus inheems in de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en enkele eilanden in de Indische Oceaan. Epifyt, het groeit daar op zijn gemak op boomstammen zonder ze te storen.

Aldus geïnstalleerd, kan het producerenveel kleine witte bloemengeel, sinaasappels of rood die, eenmaal bestoven, in bessen veranderen.

Bessen verschijnen zelden als ze binnenshuis worden geplaatst. Maar we troosten onszelf door te genieten van de kwaliteit van de lucht in ons huis: de zuiverende kracht van rhipsalis is bewezen door studies van NASA.

Rhipsalis, een geweldige familie

Van de rhipsalis kun je dus allerlei verrassingen verwachten. Je herkent het niet altijd op het eerste gezicht! Geen paniek, er is niets normaler.

Er zijn in feite ongeveer zestig soorten. Het is daarom moeilijk om alle leden van deze grote familie te identificeren, tenzij u een expert bent. We kunnen de sterren van de stam echter onderscheiden dankzij enkele zeer karakteristieke details van hun persoonlijkheid. De rhipsalis pilocarpa is compact en de stengels zijn zeer onderscheidend doordat ze koraal oproepen.

Het is ook onmogelijk om de cassutha rhipsalis met zijn onbedwingbare haar en de bacciferra rhipsalis met zijn lange hangende stelen en zijn bladeren die doen denken aan groene en gekrulde spaghetti niet te zien! Drie sterren van interieurdesign dankzij hun onvergelijkbare looks.

NIEUWE PERSPECTIEVEN

Grappige persoonlijkheid, de rhipsalis zal alle liefhebbers van onverwachte en originele details inspireren. Ze zullen haar pruik afleiden, vaak getint met een lichte tint groen in de overdekte jungle.

Ze zullen de snit temmen om plantentafellopers te creëren met het beste effect en in meerdere schalen, alle soorten rhipsalis, variërend van maat S tot maat XL!

Eindelijk, ongeacht het formaat, is rhipsalis gemakkelijk om mee te leven. Hij verliest zijn bladeren niet, ook al vergeten we hem soms water te geven! De ideale plant ...

Zorg voor rhipsalis

Toegegeven, het vereist weinig aandacht ... Maar rhipsalis verdient nog steeds een paar gebaren van genegenheid. Een manier om hem te laten zien dat hij een belangrijke plaats in huis heeft!

Rhipsalis planten:

Welke pot je ook gebruikt voor je rhipsalis, hij moet absoluut onderaan worden geboord om elk risico te voorkomen dat de wortels in het water stagneren.

  • Zet op de bodem van de pot een bed van grind of klei ballen zodat het water niet bij de wortels blijft staan.

Kies aan de substraatzijde een potgrond voor cactussenplanten die je kunt mengen met een beetje zand.

Kies de locatie zorgvuldig:

• Het is geplaatst in een verlichte plaats, zelfs in de volle zon ... Maar omdat het gemakkelijk in de omgang is, gedijt het ook op meer schaduwrijke plaatsen.

Pas op voor water geven:

• We proberen hem één keer per week water te geven, ook al kan de kluit tussen elke douche licht uitgedroogd raken. Sommige soorten houden van hangende rhipsalis, vooral als ze in de zon hangen, heb je wat meer water nodig. We aarzelen ook niet om het af en toe te spuiten.

• Geef uw plant eens per maand een beetje mest.

• Zijn de stelen te lang? We snijden ze gewoon op de gewenste lengte!

Foto door: maplantemonbonheur.fr / Rhipsalis


Video: The different types of Epiphytic Rainforest Cacti u0026 all about them (Mei 2022).