Tuinieren

Welke praktijken voor "biologische wijn"?

Welke praktijken voor


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Sinds 2012 valt de appellatie onder Europese regelgeving.

Tot 2012 werd wijn uit biologische landbouw in Frankrijk gerapporteerd met het AB-label toegekend door het ministerie van Landbouw. Maar hoewel het het biologische karakter van de druif bevestigde, had het geen betrekking op de technieken en producten die in het wijnbereidingsproces worden gebruikt.

Van toepassing sinds augustus 2012, heeft een Europese verordening de praktijken gedefinieerd die verenigbaar zijn met de benaming "biologische wijn". Dit keer begeleidt deze de productie van druif en wijnmaken. De aanwijzing wordt alleen toegekend na jaarlijkse controle door een certificatie-instelling.

Beheer van wijngaarden

Het gedrag van de Liaan in de biologische landbouw is gebaseerd op het gebruik van producten van uitsluitend natuurlijke oorsprong voor de bemesting en bescherming van wijnstokken, iverbod op GGO's, onkruidbeheer met mechanische middelen.

Europese regels voor biologische wijnbereiding vereisen het gebruik van ’biologische ingrediënten, beperkingen en verboden definiëren bij het gebruik van bepaalde omzettingsprocessen, naleving opleggen van een beperkte lijst van oenologische additieven en hulpstoffen en beperkingen stellen aan de gehalten aan zwaveldioxide in wijn.

Biologische wijn: een zeer dynamische sector

Opgemerkt moet echter worden dat men achter de vermelding kan vinden "Biologische wijn" heel verschillende realiteiten. Het kan even goed worden toegepast op een productie waarbij alle toegestane processen zijn gebruikt als op wijn die voortkomt uit de biologisch-dynamische landbouw waarvan het handvest veel veeleisender is.

Verschillende stemmen hebben ook gesproken om een ​​verordening aan de kaak te stellen die te laks wordt geacht door het gebruik van onnatuurlijke producten en technieken nog steeds toe te staan. Dit is een eerste stap. Een herziening van de regelgeving staat gepland voor 2015. Het zal ongetwijfeld verder kunnen gaan ...

De biologische wijnsector is deeen van de meest dynamische biologische groentesectoren in Frankrijk. Volgens het Franse agentschap voor de ontwikkeling en promotie van biologische landbouw, het areaal biologische Franse wijngaarden is sinds 2007 bijna verdrievoudigd, bijna binnenkomend 65.000 hectare in 2012 (voor ongeveer 5.000 producenten).

Talrijke gebieden die worden omgeschakeld, wijzen op aanzienlijke marktaankomsten in 2014. Directe verkoop is het belangrijkste afzetkanaal voor biologische wijnen, waarvan de consumptie blijft toenemen.

Martine van Sint Jan


Video: DiT iS MiJN EiGEN SCHULD! . Bellinga Familie Vloggers #1249 (Mei 2022).