Planten en gezondheid

De partner tegen migraine


Een plant die zijn oorsprong vindt in Klein-Azië, de partner is een meerjarig gras die tot 70 cm hoog kunnen worden.

Tegenwoordig groeit de partner in gematigde streken uit Noord-Amerika, Europa en Zuid-Amerika.

In Frankrijk, vinden we het op leegstaande kavels, de randen van paden, in de rotspartijen of op de bewerkt land.

Opgegroeid uit de as, dook de partner weer op in de medisch register aan het eind van de jaren zeventig dankzij Dr. Stewart Johnson (London Migraine Clinic) die met succes een reeks vanklinische tests na sterk migraine terugkerende gevallen van een patiënt.
Het was echter in de jaren negentig dat de effectiviteit ervan echt werd bewezen in de geneeskunde.

Tegenwoordig erkennen de Wereldgezondheidsorganisatie en ECSCOP (European Scientific Cooperative on Herbal Medicine) depositief effect Partenelle bladen over de preventie van hoofdpijn.

Maar wat zijn de eigendommen en deugden van deze plant? Heeft ze anderen effecten op de Gezondheid ? Kunnen we er zonder aarzelen over praten voordelen ? Wat zijn zij ? Hoe gebruik je het om er het maximale uit te halen?

Hier is wat u moet weten ...

Partenelle: voor de goede orde ...

Etymologisch, de naam hiervan meerjarige kruidachtige plantaas komt van het woord Latijns « parthenium Waarvan zelf is afgeleid Grieks « parthenion " wat betekent "maagdelijkheid ».

Behorend tot de Asteraceae-familie (of verbindingen), de partner ook wel "moederkruid" genoemd, "Pyrethrummos ”of « Gouden pyrethrum ", is een medicinale plant hebben gediend in de Grieks-Latijnse Oudheid, voordat ze werden opgenomen door Europese kruidendokters.

Meestal gekweekt in Franse tuinen, heeft de partner een rechtopstaande, bijna gladde, vertakte en zeer bladrijke stengel.

Wat betreft zijn bladeren, ze zijn donzig en aromaten. Ze zijn buisvormig en gekleurd geel en wit en gegroepeerd in tuilen.
Zijn fruit Oosten droog, met slechts één zaadje.

De bloei hiervan fabriek ook sier-, vindt plaats van juni tot augustus.

Partner: deugden en gezondheidsvoordelen

Al meer dan 2000 jaar gebruikt, de moederkruid wiens bladeren bevatten parthenolide is bekend om de frequentie en ernst van te beperken migraine.

Inderdaad, de eigendommen van deze gemakkelijk te kweken plant is bekend dat ze voorkomen vernauwing van bloedvaten van hersenen maar ook voor verzachten de spiertrekkingen die aan de oorsprong liggen van sterke en frequente hoofdpijn.

Deze kortlevende, niet veeleisende vaste plant, ook wel 'matriciale chrysanthemum' genoemd, is ook geïndiceerd voor de behandeling van tandpijn, maagaandoeningen, amenorroe, flatulentie, hysterie, menstruatiepijn, astma, insectenbeten of -steken.

De eigenschappen van het partnerschap zijn inderdaad veelvoudig. Opgemerkt wordt onder meer dat deze plant een:

pijnstiller

ontstekingswerend dankzij de flavonoïden en parthenolide die het bevat.

Ze heeft ook:

- een beschermend effect op de vasculaire endotheelcellen,

- het vermogen omvoorkomen degranulatie van granulocyten evenals de afgifte van enzymen die deel uitmaken van ontstekingsprocessen.

De partner verlicht migraine

> Toepassingen en doseringen

In kruidenmedicijn, Dat zijn de verse bladeren of droog van moederkruid die worden gebruikt.

Voor migraine voorkomen, wij raden aan:

- ofwel de gedroogde bladeren (in capsules of geheel). Gedroogd, is het aangegeven kauwen 125 mg tot 250 mg bladeren of, om de equivalente hoeveelheid in de vorm van te nemen capsules van gedroogd bladpoeder.

- ofwel de verse bladeren (bittere en kamferachtige smaak). Kauw in dit geval twee tot drie bladeren van de partner per dag.

- ofwel de capsules gelyofiliseerde bladeren (gestandaardiseerd op 0,2% parthenolide) of tabletten. Over de dosering, neem 125 mg tot 250 mg per dag.
Raadpleeg echter de instructies van de fabrikant.

NB : Het duurt 1 maand tot zes weken om de effecten van moederkruid te voelen. Hoe het ook zij, we moeten het niet doen nooit meer dan 1 maand behandeling per jaar.

> Praktisch advies over het partnerschap

Tegenwoordig wordt de maatschap verkocht als eenEssentiële olie, van tisane, van tabletten, of zelfs capsules.
Het gebruik van de grote kamille is formeel verboden aan de onderwerpen allergisch naar de planten van de asteraceae familie namelijk paardenbloem, echinacea, madeliefje ...

Vanwege het positieve effect op het hormonale systeem (opwekking van menstruatie), partner Oosten gecontra-indiceerd voor zwangere vrouwen.

Goed om te weten over het partnerschap

Zoals bijwerkingen, Pyrethrummos kan (zelden) mild zijn spijsverteringsstoornissen.

Bij sommige onderwerpen kan dit de oorzaak zijn vanmondzweren bij continu kauwen.

NB : Het moet niet worden verward:

- de Duitse kamillepartner. Dit laatste heeft inderdaad niet dezelfde eigenschappen tegen migraine en kan in elk geval de gouden pyrethrum niet vervangen.

- moederkruid met kleine kamille en nog minder, met Romeinse kamille, hoewel de laatste 2 ook geneeskrachtige planten zijn.

Tegenwoordig zijn er andere soorten extracten, namelijk extracten met een hoog parthenolidegehalte, of zelfs tincturen ...

Hun effectiviteit voor de gezondheid is echter nog niet bewezen in klinische onderzoeken.

Namelijk, de kruidenthee in sachets die in natuurvoedingswinkels te koop zijn, genaamd "kamille", is in werkelijkheid Little Chamomile.

Aarzel niet om bij twijfel te vragen de mening van uw Doctor.


Video: Wat is migraine? (Oktober 2021).