Bomen en struiken

Laurier, groen in de winter

Laurier, groen in de winter


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wil je een vleugje groen op je balkon of terras brengen?

Ga voor een laurierblad.

Lauriersaus of laurierblik, deze twee soorten die niet tot dezelfde familie behoren, hebben gemeenschappelijke eigenschappen.

Lees ook:

  • Hoe laurier groeien
  • Hoe laurierblik te kweken

Laurelsaus, voor geurige vormsnoei

Essentieel van boeket garni, met zijn dikke glanzende en geurige bladeren, de laurier saus (laurus nobilis) is een struik die het hele jaar door groen blijft. Het werd sinds de oudheid gecultiveerd en droeg de hoeden van de winnaars van de Griekse Olympische Spelen en van Romeinse helden. Rustiek, deze inwoner van het zuiden past zich aan vrijwel alle klimaten (behalve bergachtig) aan als hij wordt beschut tegen koude wind.

In de tuin verdraagt ​​hij alle grond, mits deze goed gedraineerd is. In een pot, in een grote container, leent het zich goed voor teelt op het balkon, vooral in de vorm van een vormsnoei, gesneden in een bal, kegel of spiraal. Snoeien gebeurt met een snoeischaar in juni en september.

Zet je laurier in de zon. Geef het in potten één keer per week water. Douch het blad in de zomer regelmatig om de ontwikkeling van ongedierte te voorkomen. Als de temperatuur in de winter onder het vriespunt daalt, wikkel het blad dan in een overwinterende sluier en de pot in bubbelplastic om ze tegen de kou te beschermen.

  • Hoe laurier groeien

Het laurierblik, voor zijn winterbloemen

Uit de familie Caprifoliaceae, zoals kamperfoelie en de vlierbes, de laurierblik (viburnum tinus) is een struik met een ronde groeiwijze en groenblijvend blad. Oorspronkelijk afkomstig uit het zuiden van Frankrijk en Noord-Afrika, he bloeit de hele winter kleine bosjes witte bloemen (november tot april), gevolgd door blauwzwarte bessen. In massief of in veerboten, gedijt het in streken met milde winters en is niet bang voor vervuiling door steden of zeespray.

Zet hem in de zon of halfschaduw in goed doorlatende grond. Strooi zijn voet in de winter om hem tegen vorst te beschermen. Halveer na de bloei de bloeiende twijgen om de groei en bloei het volgende jaar te bevorderen.

  • Hoe laurierblik te kweken

L. H.


Video: De TUINTIP van Roger: Bomen, struiken of hagen aanplanten (Mei 2022).