Tuin bloemen

Zomerheide en winterheide

Zomerheide en winterheide


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De ene bloeit tot november, de andere neemt het over: calluna en erica heide zorgen een groot deel van het jaar voor een bloementapijt.

Lees ook:

  • Zomer: onderhoud uw calluna heide goed
  • Winter: zorg goed voor je erica heide

Calluna, zomerheide

Makkelijk, bijna onderhoudsvrij, heide (Calluna vulgaris) bloeit van juli tot november, afhankelijk van de soort. Van nature aanwezig in de heide, zijn bloemen in warme kleuren (paars, wit, lila, alle tinten roze) roepen de Schotse natuur op en geven de tuin een wilde charme.

In gestoffeerde vorm, met als hoogtepunt 20 cm hoog, is de calluna een uitstekende bodembedekker. Plant het in groepen en laat 30 cm ruimte tussen elke voet om een ​​monochroom vloerkleed samen te stellen of, afwisselend van kleur, een bloemrijk lappendeken dat meer dan twee maanden meegaat.

Een plant van zure grond, zomerheide verdraagt ​​neutrale bodems maar houdt niet van stilstaand vocht. Zet hem in halfschaduw in goed doorlatende grond of in een plantenbak. Onderhoud is er bijna niet: aan het einde van de winter gewoon de droge delen tot de rand afsnijden.

  • Om te lezen: onderhoud je calluna-heide

Erica, winterheide

Afkomstig uit de Alpen, deerica carnea, een van de winterheide, is een vorstvrije soort die bloeit van november tot mei, met witte, roze of rode bloemen die de winterkou trotseren. Zelfs de sneeuw maakt hen niet bang!

Net als zijn neef in de zomer houdt hij van lichte, goed doorlatende bodems, bij voorkeur neutraal tot zuur, maar verdraagt ​​hij licht kalkrijke bodems. Breng vervolgens een beetje potgrond of turf in het plantgat. Bedek het eerste jaar de basis met een mulch van geplette planten of vlasvlokken om de wortels koel te houden. Water in geval van droogte.

Twijfel niet om hem in een plantenbak te planten om uw ramen in het koude seizoen te laten bloeien. Combineer het met cyclaambloemen (om 's nachts onder een bel te beschermen), roze pernettya-bessen, groene klimopblaadjes ... Als je water hard is, voeg dan een beetje azijn toe of gebruik regenwater om te besproeien, om vergeling van het blad te voorkomen.

  • Om te lezen: onderhoud je heide erica

Laure Hamann

Fotocredits: Truffaut, de plant van de maand


Video: Empotage des Calluna vulgaris (Mei 2022).