Planten en gezondheid

Koffie: voordelen en deugden

Koffie: voordelen en deugden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Koffie is een drank die wordt verkregen uit de zaden vankoffie boom (Coffea arabica), een groenblijvende struik van tropische gebieden. Het is een van de meest geconsumeerde dranken ter wereld en biedt veel voordelen en deugden voor onze gezondheid.

Koffie en zijn gezondheidsvoordelen

Koffie werd voor het eerst verbouwd in Jemen, voordat het zich verspreidde over de Arabische wereld. Het kwam in Europa aan in de 16e eeuw, waar het sindsdien een van de meest geconsumeerde dranken is geworden.

 • Koffie heeft een gunstige invloed op de duur van waakzaamheid en het vertraagt ​​het begin van de sensatie van moe. Bovendien bevat het vitamines en mineralen evenals verbindingenantioxidanten.
 • Koffie heeft een actie stimulerend, tonicardiac en diureticum. In het geval vanmoe of als u lijdt asthenie, wordt koffie aanbevolen.
 • Bron van magnesium, koffie is gunstig voor debotontwikkeling, de tandheelkundige gezondheid en de goede werking van immuunsysteem.
 • Koffie staat ook bekend om zijn optreden tegen hoofdpijn en de migraine. De werking van cafeïne op aderen hersenen veroorzaken een afname van de intensiteit en duur van migraine.
 • Koffie werkt ook op de galblaas en het zou beschermende effecten hebben tegen de vorming van galstenen. Koffie verhoogt ook de productie van maagsap en activeert zo de spijsvertering.
 • Als u lijdt aanmaagzuur, van diarree, hypertensie, van hartkloppingen of slapeloosheid, geen koffie drinken.
 • Koffie zou ook een effect hebben beschermend bij het begin van symptomen van Parkinson, maar er zijn nog studies over de vraag bevestigen.
 • Waarschuwing, de consumptie overmatig koffie heeft negatieve effecten op het lichaam: nervositeit, ongerustheid, agressiviteit en slapeloosheid. Te veel koffie vraagt ​​het lichaam te veel en creëert ook een gewenning waarvan het moeilijk is om er vanaf te komen.

Het gebruik van koffiedik

In plaats van uw koffiefilter en het koffiedik elke dag weg te gooien, kunt u het opnieuw gebruiken!

 • Leg het koffiedik neer aan de voet van uw planten en meng het met de aarde, het is een organische natuurlijke meststof die je zaden ontkiemen en slakken en slakken afstoten!
 • Wrijf uw handen in met koffiedik na het schillen van knoflook of uien: het elimineren onmiddellijk het ruikt.
 • Cafeïne is een super anti cellulitis component die ook decongestivum en remodellerende deugden biedt. Meng je koffiedik met kokosolie en grof zout: je krijgt een exfoliërende crème die ideaal is voor een schrobben Anti-cellulitis.

Koffie in de keuken vanwege zijn voordelen

Geserveerd warme drank bij het ontbijt natuurlijk, of na een maaltijd, koffie smaakt ook als een goede wijn, met een woordenschat en speciale accessoires!

We gebruiken ook dekoffie-extract in veel gebakrecepten: crèmes, cakes, ijsjes en bitterkoekjes.

Koffie verbouwen vanwege de gezondheidsvoordelen

Koffie gedijt in een rijke bodem, humus, diep en drainerend. Hij heeft een half gearceerde belichting, heet en vochtig. In een pot kun je een mooie kamerplant maken


Video: Deugdenethiek (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Chicha

  Zeer goede post! Bedankt voor het werk dat je hebt gedaan!

 2. Bazragore

  chance coincidence

 3. Ttoby

  Excuseer me voor wat ik me bewust ben van het bemoeien met ... deze situatie. Forumuitnodiging. Schrijf hier of in PM.

 4. Oratun

  Ik ben het eens met al het bovenstaande. We kunnen over dit onderwerp praten.

 5. JoJoktilar

  Parding, ik kan niets helpen. Maar het is er zeker van dat u de juiste beslissing zult vinden. Wanhoop niet.Schrijf een bericht