Planten en gezondheid

Kastanje: om te vullen met energie

Kastanje: om te vullen met energie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dekastanje (Castanea sativa) is de vrucht van kastanje, een boom afkomstig uit Zuid-Europa en Klein-Azië, ontwikkeld door de Romeinen. Bijnaam 'broodvrucht ", De kastanje is dankzij zijn vruchten al eeuwenlang het basisvoedsel van vele volkeren in de streken van Europa voedend en energiek, rijk aan gezondheidsvoordelen en deugden, die granen hebben vervangen.

De kastanje en zijn gezondheidsvoordelen

  • De kastanje (ook wel kastanje genoemd) is een voedingsmiddel voeden en energiek die wordt aanbevolen tijdens herstel, naar de de ouderen en voor kinderen in volle gang groei.
  • Rijk aan vezels en licht verteerbaar (op voorwaarde dat ze goed gaar zijn), bevorderen kastanjes spijsvertering ander voedsel en reguleert darmtransit.
  • De kastanje is rijk aan mineralen, in vitamines en in eiwit : in soep, in groente of puree, het is een herfstfruit om van te genieten!

De kastanjeboom laten groeien vanwege zijn voordelen

  • Als je kastanje wilt kweken, kies dan een zonnige blootstelling, goed luchtig. Voor de vloer, allemaal goed kruimelige tuingrond zal doen als het goed is gedraineerd en niet-kalkhoudend.
  • De kastanje produceert twee soorten fruit Kastanje, die verschillende vruchten in zijn kever heeft, en kastanje, die een enkel zaadje in zijn kever heeft en die grotere vrucht voortbrengt. Een goede variëteit aan kastanjes geeft meer kastanjes.

Kastanjes bij het koken vanwege hun voordelen

  • We proeven er kastanjes in soep of in groenten, gegrild boven een houtvuur of gestoofd.
  • De meel van kastanje wordt gebruikt om koekjes, cakes, brood of pannenkoeken te bereiden.
  • Om te ijsbruin, is het gekonfijt in suiker, wordt het dan een dessert of een zoetwaren, om met mate te consumeren, gewoon voor het plezier!
  • Waarschuwing, de kastanje is een product bros die bang zijn voor hitte en vochtigheid. Het kan maar een paar dagen worden bewaard, absoluut in de groentevak uit de koelkast. Na deze tijd kan het gaan rotten.


Nutritionele inname

Erg energiek (180 kcal / 100 g), de kastanje is een relatief rijk aan calorieën. Het bevat met name koolhydraten. Het bevat ook een aanzienlijke hoeveelheid vezels die een gunstige invloed hebben op de darmtransit.


Video: Best Way to Cook Chestnuts Roasted Chestnuts #recipe italian food (Mei 2022).