Bomen en struiken

Ook in de winter een groen balkon

Ook in de winter een groen balkon


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Laat uw plantenbakken en potten in het koude seizoen niet leeg staan: bij veel planten kunt u ook in de winter van een groen decor genieten.

Lees ook:

 • Bloei uw tuin in de winter
 • Een balkon in de kleuren van de herfst

Groen in de kijker in de winter

Camelia, winter jasmijn, nieskruid... Sommige bloemen slagen erin de vorst te trotseren om het delicate schouwspel van winterbloei te bieden. Als je groene vingers hebt, zou het zonde zijn om ze jezelf te ontzeggen, ze te integreren in je potten met aanhoudende planten die dezelfde behoeften delen (grondsoort, minimumtemperatuur getolereerd…).

Als u op zoek bent naar gemakkelijke planten, vergeet bloemen dan! Ze blijven gevoelig voor koudegolf en tocht. Speel in plaats daarvan op tinten groen, vormen en hoogtes door groenblijvende planten zoals de klimop, de bamboe, de buxus, de pieris... maar ook door te tekenen tussen de vele kleintjes coniferen.

Spatten van kleur op balkon in de winter

Om kleur toe te voegen, kiest u voor winterheide, de meest winterharde bloeiende planten en bessenstruiken, zoals wintergroen, de skimmia of hulst. Pas op, de skimmia moet erbij als de temperatuur onder de 5 ° C komt.

Koop je hulst met bessen (vrouwelijk) of kies een zelfvruchtbare soort zoals "JC van Tol" of "Alaska" om er zeker van te zijn dat je fruit hebt.

De grassen (zwenkgras, zegge) geeft volume aan het geheel en de sierkolen een vleugje originaliteit.

Goede voorwaarden

Kies plastic potten en containers voor uw aanplant, deze hebben het voordeel dat ze niet vriezen. Je kunt ze verstoppen in houten kisten. Voor kleine struiken moet u minimaal 40 cm diep tellen.

Plant strak (de planten zijn niet in de groeifase), in een potgrond bijzondere balkonplanten. Vergeet niet om de bodem van de pot te bedekken met een laag drainage (kleiballen en tuinvilt), want stilstaand water en kou gaan niet samen. Overweeg ook om uw potten op de grond te zetten om ze tegen de kou te beschermen en te voorkomen dat ze bij regen in het water blijven staan.

Plaats uw dozen uit de buurt van tocht, achter windschermen. Plan ten slotte een paar winterzeilen, bubbelplastic of polystyreenplaten die ze aankleden in geval van extreme kou.


Laure Hamann

Visuals: plant van de maand


Video: Wintergroene planten in een pot (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Lincoln

  Misschien ben ik het eens met uw mening

 2. Benon

  Ik denk dat u zich vergist. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PB.

 3. Gudal

  Schrijf de varianten op in plaats van te bekritiseren.

 4. Watford

  Dit onderwerp is gewoon onvergelijkbaar :), erg interessant voor mij.

 5. Columbo

  Nou ... en zo'n oordeel is toegestaan. Hoewel ik denk dat andere opties mogelijk zijn, dus wees niet van streek.Schrijf een bericht