Dieren

Kies de naam van een hond of een kat

Kies de naam van een hond of een kat


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

'Popeye! Zitten! "" Chaos! Jij bent de beste van katten! "Houd er rekening mee dat als u in 2019 een rashond of kat verwelkomt, de naam begint met de letter P.. Waarom ? Ons team heeft het onderzoek uitgevoerd ...

Een beetje woordenschat om beter te begrijpen:

De LOF(of Frans boek van oorsprong): Het is een register gemaakt in 1885, waarin de oorsprong blijkt van rashonden geboren in Frankrijk. Elk land heeft zijn eigen land.

De katten hebben een equivalent. We praten over LOOF(of Official Book of Feline Origins).

Lees ook:

 • Kat of hond: welke kost u het meeste?

Bevestiging bij LOF

Het is een presentatie voor ervaren keurmeesters (voor honden en katten). De passage kan bijvoorbeeld tijdens een beurs worden gedaan. Ze controleren of uw dier geen eliminatiedefecten heeft in vergelijking met de gedefinieerde standaard (kleur, karakter, morfologie). Alleen bij een gunstig resultaat kan de hond definitief LOF worden en krijgt de kat zijn LOOF-stamboom. Je hebt geen metgezel meer lambda,maar een raszuiver dier.

Het SSC:

 • Het is een organisatie erkend door het Ministerie van Landbouw, opgericht in 1881.
 • Ze registreert geboorten op het LOF.
 • Zij zorgt voor de bevestigingen.
 • Ze heeft de leiding over het centrale dossier waarin getatoeëerde of gechipte honden worden gegroepeerd.
 • Het zorgt voor de promotie en selectie van hondenrassen in Frankrijk.

Voor katten,Dit is de LOOF of Federatie voor het beheer van het officiële Boek van kattenoorsprong. Het geeft en beheert de stambomen van alle raszuivere katten die in Frankrijk zijn geboren.

Het aanbrengen:

Het is een soort handtekening van de fokker. Het staat bijvoorbeeld achter de naam van uw hond (Pongo van Hara, Pandora van Hara ...) Gevraagd door de VCA, is het de belofte van de reputatie en ernst van de fokkerij.

Een brief per jaar

Door dit doolhof in de dierenwereld te maken, kunnen we ons gemakkelijk het grote aantal individuen voorstellen dat moet worden beheerd en de immense organisatie die dit kan vertegenwoordigen. Het is een universum dat wordt beheerst door zeer nauwkeurige regels. Vandaag moet een fokker de dienst aangeven en de pups registreren bij LOF (of kittens bij LOOF) om een ​​voorlopig certificaat te verkrijgen, zodra ze geboren zijn.

In eerste instantie was dat niet het geval; sommigen deden het maanden of jaren later. Het raadplegen van het register werd al snel moeizaam en problematisch, aangezien de dieren werden geregistreerd in een niet chronologische volgorde.

In 1926 besloot de SCC dat alle honden die in hetzelfde jaar werden geboren, zouden drageneen naam met dezelfde letter.Op deze manier is het gemakkelijker om onderzoek te doen naar een dier (geboortedatum…), ongeacht zijn soort. De letters Z, K, Q, W, X en Y zijn verwijderd omdat ze niet genoeg keuze boden. We komen elke twintig jaar op dezelfde brief terug.

Noterendat het LOOF sinds 2014 een alternatief toestaat voor uitgesloten letters. Ze kunnen worden gebruikt met de letter van het jaar ervoor. Dit is hoe het jaar van de D een naam kan kiezen die begint met een K.

In 1972 stemde de Nationale Commissie voor Genetische Verbetering ermee in om deze regel op alle soorten toe te passen. De eerste letter die in 1973 werd gebruikt, was de "L".

Kies de naam van uw dier

Als u de wedstrijden niet wilt organiseren en u het niet erg vindt om de LOF of LOOF te behalen, verwen uzelf dan door de naam te kiezen. We zullen dan spreken van "uiterlijk" hond of "ras type" kat. Het is beter als het kort is om het onderwijs te vergemakkelijken, omdat het bij elke bestelling moet worden geassocieerd.

Enkele beroemde hondennamen die je laten glimlachen:

 • Plutoheld van Walt Disney
 • Pif cartoon hond
 • Pongoinde 101 Dalmatiërs
 • Pollux inde magische draaimolen

Truc : U kunt perfect een naam kiezen die begint met de letter P en deze bij boeking aangeven aan de fokker. Dit is de winnende combinatie om zonder frustratie een goede reputatie te hebben. Eh ja! Je moet slim zijn!

Terugroepen : Vergeet in de dagen na aankoop van uw hond of kat niet zijn identificatiebewijs terug te sturen naar de honden- of kattenmap. Alleen op deze voorwaarde zal de I-Cad Company (beheer van het nationale identiteitsdossier van binnenlandse carnivoren) u erkennen als haar wettelijke eigenaar in geval van een geschil (diefstal ...). Je naam is ook erg belangrijk!

Mediteren : “Dieren die met uitsterven worden bedreigd, zijn ongelukkig genoeg om mensen als hun roofdieren te hebben. "

Huisarts Mazouz Hacène Kabyle

L.D

 • Kat of hond: welke kost u het meeste?


Video: Poezen naam kiezen (Mei 2022).