Tuinieren

Creëer een groene muur

Creëer een groene muur


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Mooie, isolerende, vervuilende, groene wanden zijn de afgelopen jaren sterk toegenomen, zowel van binnen als van buiten.

Wil je er een in huis?

Er zijn verschillende opties mogelijk.

Modieuze groene muren

Gepopulariseerd door de spectaculaire creaties van Patrick Blanc, de man die veel openbare gebouwen, restaurants, winkels en hotels heeft "vergroend" (de gevel van het Quai Branly museum, de binnenplaats van de Pershing Hall, enz.), Trekken de groene muren ook bezoekers aan. particulieren. Ze laten u genieten van een maximum aan planten met een minimum aan vloeroppervlak en zijn ideaal voor het brengen van groen naar een balkon, een binnenplaats of een kleine tuin.

Groene muren nemen nu verschillende vormen aan en passen zich aan alle smaken en budgetten aan. De duurste techniek is die van Patrick Blanc: hydrocultuur. De planten worden "geplant" in een vilt dat geïrrigeerd wordt door een voedingsoplossing die in een gesloten circuit loopt. Het geheel wordt bevestigd aan panelen die aan de muur van het gebouw worden bevestigd, binnen of buiten.

Groene muurkit

Om aan de vraag van particulieren te voldoen, hebben veel fabrikanten structuren ontwikkeld om de groene muur samen te stellen, langs een muur, op het balkon, in de tuin, in de tuin of thuis.

CitéFlor biedt dus een stalen gaasstructuur gevuld met een absorberend vilt om de planten te huisvesten en uitgerust met een waterreservebasis om het substraat vochtig te houden.

Een relatief eenvoudige constructie die de meeste doe-het-zelvers kunnen reproduceren.

Voor de anderen kan de module ongeplant (vanaf € 220) of beplant (vanaf € 350) geleverd worden.

Meubels en plantenschilderijen

Om niet achter te blijven, werden de tuinmeubelen geïnspireerd door de trend om honingraatmodules of een soort gelaagde plantenbakken te lanceren, soms gemonteerd op wielen (Vertiss), om te worden versierd met planten om een ​​muur aan te kleden of de tuin af te scheiden.

Een andere mogelijkheid: stoffen zakken om op te hangen en te garneren met planten (een goed idee voor aromaten), ook te koop in tuincentra.

Ten slotte maken de plantenschilderijen (Vertilignes), lijsten die verschillende planten verwelkomen, het gemakkelijk om een ​​vleugje groen aan de muren van uw woonkamer toe te voegen.

Laure Hamann

Visuals: Verticale tuin Vertiss © David Bitton - Groene muur Stadsmuur van Citeflor


Video: Duurzame plantenwand - EIGEN HUIS u0026 TUIN (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Liam

    Tell me who can I ask?

  2. Hlaford

    afhalen !!! ATP GROOT !!!!Schrijf een bericht