Tuinieren

Herinnering aan het werk na de herfst

Herinnering aan het werk na de herfst


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De dagen worden korter en de vorst komt snel aan ... Een kleine herinnering aan het werk dat gedaan moet worden voordat de temperaturen dalen.

In de tuin, in de moestuin en in de boomgaard.

Ontdekken :

  • Maankalender voor tuinieren
  • September, tuinieren
  • Oktober, tuinieren
  • November, tuinieren

In de siertuin

"Bij St Michel stijgt de hitte naar de hemel". Vertaling: vanaf eind september kunt u de geraniums en bescherm de vorstvrije bloemen. Stro of gebruik plastic folie om dit te doen, volgens uw min of meer groene overtuigingen. Voltooi het plukken van bloemen om droge boeketten te maken. Die vanhortensia's bijvoorbeeld: eenmaal geknipt, worden ze besproeid met haarlak om hun conservering te verbeteren.

Als u uw overwoekerde rozen wilt verplaatsen, is dit het juiste moment. Bereid de grond goed voor, want hun wortels hebben losse, rijke grond nodig om zich snel te ontwikkelen. Kies een locatie die zonnig is en niet tocht.

U kunt ook de voorjaarsbloeiende bollen planten (tulpen, krokus, hyacinten, narcissen, enzovoort). Duw ze niet meer dan tweemaal de diameter van de bol naar binnen. Koop een speciale bollenknabbel in plaats van een kegelvormige groenteschep, die een luchtbel eronder achterlaat. Scheur ze af zomerbloeiende bollen en bewaar ze in een metalen doos nadat ze zijn gedroogd en gezwaveld.

Als u tijd heeft, maai uw gazon dan nog een laatste keer en verwijder dode bladeren. Verspreid compost op de site van de toekomstige bedden. Snoei de coniferenhagen nog een laatste keer of vervang ze door gemengde hagen die meer met de seizoenen veranderen.

Als u een vijver heeft, verwijder dan eventuele dode bladeren en dek deze af met een net. Als je vissen hebt, doe dan een bundel of een oude ballon in het water voor een goede zuurstofvoorziening als het vriest. Denk erover na als de kou begint voer de vogels met vet en oliehoudende zaden: koolzaad, zonnebloem, gierst, etc.

In de gastronomische tuin

Begin met het plukken van de herfstvruchten (peren, appels…) Op een zeer zonnige dag. Bewaar ze in een donkere, goed geventileerde ruimte. Verzamel na de oogst het dode bladeren en de gemummificeerd of rot fruit om ze te verbranden. Leg ze niet in de compost. Doe wat plantages van nieuwe fruitsoorten immuun.

Maak in de moestuin het plukken af ​​en vries degenen in die het toelaten. Bemest de grond voor het volgende seizoen of verwerk een groene mest.

Pierrick The Gardener


Video: Help!!!mijn moeder is de baas! (Mei 2022).