Planten en gezondheid

Saffraan: voordelen en deugden

Saffraan: voordelen en deugden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De saffraan (Crocus sativus) is een bolgewas dat bloeit in de herfst en de duurste specerij op de markt produceert.

Oorspronkelijk afkomstig uit Griekenland en het Midden-Oosten, werd saffraan al enorm gewaardeerd door de Grieken en Romeinen, en het beleefde zelfs zijn glorieuze periode in de 18e eeuw, toen beschouwd als " de koning van planten "of "Longvriend".

 • Tuinieren: hoe je saffraankrokus kweekt

Saffraan en zijn gezondheidsvoordelen

In de loop van de tijd is saffraan erkend voor vele therapeutische deugden: afrodisiacum en stimulerend, verdovend middel of rustgevend, werd saffraan aanbevolen bij de behandeling van pijnlijke menstruatie (dysmenorroe) of om de hoesten. Er werd zelfs gezegd dat hij de vrolijkheid.

Vandaag hebben we de therapeutische deugden saffraan ten behoeve van zijnculinaire eigenschappen.

 • Saffraan wordt nog steeds gebruikt om te verlichten tandjes krijgen pijnlijk voor kinderen (de bekende Delabarre-siroop is op basis van saffraan).
 • Saffraan wordt hiervoor aanbevolendeugden anti-genotoxisch enanti-kankerverwekkende stoffen.
 • Tonic, saffraan helpt vechten moe en de overwerk. Het helpt ook herstel na het sporten. Saffraan stimuleert eetlust en prikkelt de maag.
 • Spijsvertering en lever, deze specerij stimuleert de lever, met name het verminderen effecten van alcohol.
 • In China wordt saffraan heel vaak aangetroffen in apotheek. Het wordt daar tegen aangeraden buikpijn, voor provoceren de regels ofbehandel longembolie.
 • In infusie (1 g of 40 stigma's van saffraan per liter water), wordt saffraan gebruikt alsafrodisiacum of hypnotiserend. Drink 2 tot 3 kopjes per dag.
 • Bij massages, saffraan verzacht de pijn van het tandvlees en de pijn die je voelt tijdens tandjes krijgen baby's. Je kunt hun wrijven tandvlees met saffraansiroop of saffraantinctuur in water gesneden.

Saffraan kweken vanwege de voordelen

 • Saffraan is gemakkelijk te kweken. Om te groeien, heeft het blootstelling nodig heet, droog en zonnig. Het zal gedijen in aarde arm, Sandy zien steenachtig en gedraineerd.
 • In een pot minimaal 15 cm en met een zanderige grond, je saffraan doet het prima, maar geeft niet zoveel als in de grond.
 • Voor de oogstensnijd voorzichtig de stampers met uw vingers of een pincet en droog ze op een laken, buiten direct zonlicht, voordat u ze in een luchtdichte doos doet.
 • Waarschuwing aan muizen en andere veldmuizen die regelmatig en in alle seizoenen saffraanbollen aanvallen!

Saffraan, zo'n kostbaar kruid!

Saffraan is het kruid duurder van de wereld, maar het wordt steeds zeldzamer om een ​​product te vinden zuiver. Deze bloemen, die maar 24 uur leven, moeten worden geplukt op de dag dat ze uitkomen, en dat duurt bijna 150 bloemen om één gram van deze kostbare specerij te verkrijgen.

Doe voorzichtigt: de prijs van saffraan is zo hoog (tot 30.000 euro per kilo) waarvoor het van groot belang is fraudeurs die niet aarzelenmengen met kostbare stampers, waardeloze kruiden. Sommige verkopers gaan zelfs zo ver om te gebruiken kleurstof om saffraan te imiteren!

Saffraan bij het koken vanwege zijn voordelen

Saffraan is een van de oudste kleurstoffen : de Egyptians gebruikten het al 3000 jaar geleden om de lijkwade te verven die werd gebruikt om de mummies in te wikkelen. En het werd ook ooit gebruikt als kleurstof om boter, kaas, pasta en verschillende soorten gebak te kleuren.

Het is met de vis die saffraan gaat het beste: bouillabaisse, vissoep en paella zijn zijn favoriete voorbereidingen!


Video: Zijn we straks allemaal allergisch voor brood? MENU VAN MORGEN (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Riggs

  Het is gewoon een andere zin

 2. Duktilar

  Iets wat ik niet zie in het feedbackformulier of andere coördinaten van de blogadministratie.

 3. Seager

  Ik kan je aanraden om naar een site te gaan met veel informatie over dit onderwerp.Schrijf een bericht