Informatie

Kindergroentetuin: tips en gemakkelijke groenten

Kindergroentetuin: tips en gemakkelijke groenten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tijdens de voorjaarsvakantie gaat er niets boven uw kinderen kennis laten maken met tuinieren door ze bewust te maken van hun natuurlijke omgeving en hun dieet.

Als er niets interessants op tv is, nodig dan uw kinderen uit om de mysteries van de natuur te ontdekken door gemakkelijke groenten te verbouwen!

Leer ze geduldig en nieuwsgierig te zijn terwijl ze geïnteresseerd zijn in biodiversiteit!

De natuur, een levend boek

Een moestuin is niet alleen een plaats voor groenteteelt, het is ook een fascinerend laboratorium voor experimenten: Plantengroei van zaaien tot oogsten, rol van seizoenen, observatie van flora en fauna, weersinvloeden

Uw kinderen zullen debelang van biodiversiteit (lieveheersbeestje, egel, vogel, slak ...) en de respect voor waarden : nieuwsgierigheid, geduld, autonomie, vasthoudendheid.

Ten slotte zal het observeren van de natuur ertoe leiden dat ze meer willen leren over hun omgeving en deze willen beschermen, en dat ze mogelijk een professionele roeping krijgen.

Een passie voor tuinieren om door te geven

Wees een goede begeleider om de kinderen aan het project te laten deelnemen. Creëer met hen een plan van de toekomstige minituin. Teken op een ruitjespapier de locatie van elke groente die ze gaan kleuren. Verhoog de zaai- en oogstdata op de zaadpakketten.

Begin het eerste jaar klein met vijf groenten (radijs, Cherry-tomaten, wortels, enzovoort). Vermenigvuldig ze vervolgens het volgende jaar met twee of voeg vijf bloemen toe (kosmos, anjer en Indiase roos, maan, paars, leeuwebek).

Geef ze om het leuk te maken robuust en geschikt gereedschap. De startset bevat een kleine gieter met zijn appel, een mini schop, een schoffel en een hapje. Het kan worden uitgebreid als dat nodig is. Als kinderen van u leren, leer ze dan hoe ze met gereedschap moeten omgaan en ze na gebruik moeten schoonmaken. Maar geef ze wat autonomie.

Als je niet veel ruimte hebt, bouw dan een houten vierkant zo groot als een zandbak die je vult met potgrond, waar ze bloemen en minigroenten in kunnen planten.

Kalender met gemakkelijk te verbouwen groenten

Zaaien Oogst

Radijs April tot sept. Mei tot okt.

Sla half april tot sept. half mei tot okt.

Bonen Maart tot juni Mei tot oktober

Tomaten April tot mei juli tot sept.

Erwten April tot mei juni tot juli

Wortels Maart tot juli mei tot nov.

Aardappelen April tot mei juni tot juli

Pompoenen April t / m juni sept. T / m okt.

Uien Maart tot mei juli tot augustus

Maar April tot mei augustus tot sept.

Pierrick The Gardener


Visueel: de moestuin van Leroy Merlin


Video: Inis Moestuin #29 Pompoenen oogsten op het juiste moment (Mei 2022).