Planten en gezondheid

Furuncle: voorkom het of behandel het op natuurlijke wijze

Furuncle: voorkom het of behandel het op natuurlijke wijze


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Heel vaak pijnlijk, de B' olie is een infectie veroorzaakt door een bacterie van de holte waarin groeit het haar-.

Door bij voorkeur op de dijen, gezicht, oksel, schouders, hoofdhuid, baard, rug, wimperbasis, nek of billen te verschijnen, kan dit huidinfectie veroorzaakt schade door de "vroegtijdige dood" van cellen.

Verschijnen als een grote rode knop, moeilijk en zeer pijnlijk, de kook verandert heel snel in puist dat wil zeggen, met een witte kop gevuld met etter. Het kan op elk deel van het lichaam voorkomen. Het kan ook op één plaats als een cluster verschijnen. We spreken dus vanmiltvuur.

Deze vorm van bacteriële infectie komt veel voor en treft steeds meer tieners en de mannen.

In Frankrijk worden huidinfecties veroorzaakt door stafylokokken gouden vertegenwoordigen 7 van de 10 gevallen van overleg tussen dermatologen.

Hoe? 'Of' Wat verlichten deze pijnlijke toestand? Kunnen we rekenen op het positieve effect van planten ? In hoeverre? Hier is wat u moet weten ...

Furuncle: een kort overzicht

Definitie van koken:

De B' olie is een acute infectie huid veroorzaakt door stafylokokken, net ter hoogte van de holte waar het haar begint en, waardoor een ontsteking goed afgebakend.

Meestal goedaardig maar erg vervelend, de steenpuist kan op elke leeftijd van het leven verschijnen.

Symptomen van koken

De kook verschijnt meestal als een kleine puist pijnlijk en heet tegelijk. Over een paar dagen is dit laesie verhardt en wordt een ettering.

Dit proces van "rijping" zal dan de basis vormen van een litteken wat definitief kan zijn.

Oorsprong en oorzaken van steenpuisten

Cilindrisch van vorm, steenpuisten vormen vaak een blaar en zijn gevuld met een gelige vloeistof.

In sommige gevallen, oorzaken van deze bacteriële ziekte kan soms het gevolg zijn van allergische reactie, van een toxiciteit, van angst of nogmaals, na een moe wanneer het immuunsysteem van de patiënt verzwakt is.

Sommige mensen lopen in dit geval een groter risico op steenpuisten dan anderen, vanwege hun gezondheidstoestand diabetici of nogmaals, patiënten in overgewicht, onder immunosuppressieve therapie of corticosteroïden.

Deze proefpersonen hebben namelijk een verminderde huidafweer en zijn daardoor minder effectief in het bestrijden van dit risico.

Bovendien is een slechte hygiëne kan de oorzaak zijn. Om dit proefschrift beter te begrijpen, is het noodzakelijk om te weten dat het simpele feit van het hanteren met vuile handen, een wond of een andere vorm van laesies van de huid, het risico van veroorzaken superinfectie wat op zijn beurt kan leiden tot het verschijnen van koken.

Bedenk dat de meeste steenpuisten te wijten zijn aan Staphylococcus aureus.

30% van de volwassenen is echter permanent "drager" van deze bacterie zonder een infectie te ontwikkelen. Huisvesting in holtes inclusief de neusgaten in dit geval blijft deze bacterie een permanente dreiging, met name in ziekenhuisomgeving.

Geneeskrachtige planten of groenten om steenpuisten te behandelen

Zonder het gebruik van chemicaliën kunnen we dat behandelen een B' olie dankzij :

Knoflook : steriliserend effectief, helpt knoflook je om giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen. Om dit te doen, consumeer je het om je te koken maaltijd voor zover mogelijk.

> Lees meer over de voordelen van knoflook

thee bestaande uit de wortel van echinacea, van klit en van goldenseal uit Canada. Dit mengsel van wortels van medicinale planten helpt het lichaam te reinigen door het te verwijderen onzuiverheden. Voor de beste efficiëntie drink je 3 kopjes per dag.

> Lees meer over de voordelen van thee

- Detea tree olie (Melaleuca). Deze olie is gewonnen uit het blad van een Australische theeboom en is een antibacterieel en een kiemdodend. Het kan op de huid worden aangebracht.

Het wordt echter niet aanbevolen om het aan de kook in de buurt van de ogen aan te brengen. Het kan roodheid veroorzaken.

Goed om te weten over furunculose

Naast deze tips en adviezen voor het verlichten van steenpuisten, wordt mensen met dit soort aandoeningen ook geadviseerd veel water drinken en vooral, vermijd constipatie.

Constipatie kan inderdaad huidproblemen veroorzaken, aangezien elk lichaam dat niet gezond is, een manier zal zoeken om zijn afvalstoffen te verwijderen. Vaak kan een kookpauze een "alternatief" zijn.

Hydrateer hiervoor jezelf: minimaal 8 glazen water per dag is aangegeven.

Om een gezond en uitgebalanceerd voedingsdieet, veel consumeren vezels (rauwe ingrediënten).

Ten slotte dagelijks consumeren, natuurlijk fruit en de groene bladgroenten.

Drink zoveel als je wilt, Sap.

Vermijd de witbrood en de suikers.

Deze voedselhygiene Help ze immuunsysteem voorkomen en bestrijden steenpuisten.

Merk echter op dat a onbehandeld koken kan een ernstige infectie veroorzaken: de bacteriën kunnen zich in het bloed verspreiden en veroorzaken bloedvergiftiging.

Het is daarom niet voor niets om een ​​arts te raadplegen voor een medisch advies aangepast.


Video: ENT Nasal Furuncle Hair Follicle Furunculosis Nose Boil (Mei 2022).