Dieren

Bied uw kat een eco-natuurlijk nest aan

Bied uw kat een eco-natuurlijk nest aan


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De huisdierensector, die al 5 jaar booming, kent verschillende speerpunten: voeding, traktaties, welzijn ... en kattenbakvulling. Een innovatieve markt.

Onmisbaar accessoire, de kattenbakvulling van uw kat heeft een impact op zijn welzijn, en ook op die van u! Het is verre van eenvoudig, het is zelfs een probleem voor de gezondheid van het dier en voor de ecologie.

Update over klassieke nesten

Wist je dat klassiek mineraal strooisel op basis van klei niet biologisch afbreekbaar is en stof produceert, dat schadelijk kan zijn voor katten als ze vatbaar zijn voor ademhalingsproblemen? Het ideale strooisel is een strooisel dat het dier geruststelt met zijn geuren maar dat geurarm blijft voor zijn gastgezin, een niet-vluchtig strooisel dat niet aan de kussentjes kleeft, gemakkelijk te gebruiken en niet duur ...

Iets geavanceerder, silica-strooisel heeft het voordeel dat het beter absorbeert, zowel voor urine als voor geuren, maar ze blijven niet biologisch afbreekbaar. Deze twee instapopties verliezen terrein door nieuwe oplossingen die minder impact hebben op het milieu en niet schadelijk zijn voor de kat.

Natuurlijk strooisel, richting plantmateriaal

"De markt is enorm veranderd dankzij een golf van innovaties die een echt keerpunt op dit gebied betekende", legt Raymond Tanguy uit, hoofd van de marktontwikkeling van Brico-Jardin-Animalerie voor het merk Nos Animaux E.Leclerc. Nieuwe materialen, nieuwe technologieën, nieuwe manieren van denken en zwerfafval consumeren… De gevoeligheden van de consument zijn nu geïntegreerd ”.

En plantmateriaal is populair: "Tegenwoordig reserveert de markt een plek bij uitstek voor producten gemaakt van groene klei, gerecycled papier of zelfs tofu". Het actieve kool carboniet strooisel (Tranquille® by Terdis *) is een van de laatste innovaties, bijzonder effectief qua absorptie en comfort, maar ook qua prijspositionering.

Deze innovaties spelen in op de vraag van de consument naar producten met de laagst mogelijke concentratie aan additieven en chemische behandelingen. In gespecialiseerde winkels zijn dit producten die goed presteren. En zelfs als de markt nog niet zo volwassen is in middelgrote en grote oppervlakken, begint het een niche te vertegenwoordigen.

Groene katten

Let op, "biologisch afbreekbaar" betekent niet "composteerbaar". Het is daarom niet aan te raden om de vuile kattenbakvulling van uw kat in de compost te gieten, vooral vanwege het risico op toxoplasmose. Enkele nieuwe producten, zoals Siria ** mineraalstrooisel met maïskolfkorrels, maken echter een verschil. Dit afval adverteert zichzelf zelfs als "biologisch afbreekbaar en agglomererend, wegwerpbaar in toiletten of in huishoudelijke compost of in selectieve sorteerbakken gereserveerd voor organisch afval".

* www.litiere-tranquille.fr ** www.theaturalcatlitter.com

Claire Lelong-Lehoang


Visuele credits: kattenbak 1 en 2: © Mariesacha - stock.adobe.com Kattenbak 3: © Evgenia Tiplyashina - stock.adobe.com


Video: Dierenbescherming: Veel te veel kittens in het asiel (Mei 2022).


Opmerkingen:

 1. Vira

  Daarin is er iets. Bedankt voor de raad, hoe kan ik je bedanken?

 2. Maciver

  Op onze site kunt u uw astrologische horoscoop zowel voor een bepaalde dag als voor een week van tevoren ophalen. We kunnen met precisie zeggen welke beroepen geschikt zijn voor jou, en waar je zult slagen en je carrièregroei.

 3. Tormey

  Nooit

 4. Corrin

  Je hebt het doel bereikt. Het lijkt mij een uitstekende gedachte. Ik ben het met je eens.

 5. Talbot

  Is er een alternatief?Schrijf een bericht