Tuin bloemen

Begonia, klassiek en modern tegelijk

Begonia, klassiek en modern tegelijk


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Comfortabel binnen en buiten, de begonia is een zeer decoratieve klassieke bloeiende plant. Maar hij weet ook hoe hij moet innoveren met hybrides zoals de meerjarige begonia.

Semperflorens, of jaarlijkse begonia, is de bekendste in zijn categorie: hij bloeit uitbundig van januari tot december (ja, het hele jaar door!) en doet het heel goed in bloembedden in de tuin.

Binnenshuis is het interessant vanwege zijn ontvuilende eigenschappen. Begonia houdt van fel licht maar zonder directe zon, vooral tussen maart en oktober, anders zullen de bladeren verbranden. Matig water geven is het beste om stilstaand vocht te voorkomen: gemiddeld twee gietbeurten per week wordt aanbevolen.

Pas ook op met kinderen en huisdieren: begonia's zijn giftige planten, vooral hun wortels. Behandel ze ook met handschoenen.

Lees ook: begonia kweken en onderhouden

Begonia, een grote familie

Oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika en West-Indië, de begonia komt voor in tientallen soorten en hybriden, met bloemen in alle kleuren en groen, paars of bont blad.

Sommige zijn bloeiende begonia's, ze kunnen het hele jaar door bloeien; andere zijn begonia's met siergroen, ze bloeien in de lente en zomer.

Probeer bijvoorbeeld meerjarige begonia's zoals de Maculata, de begonia van Madame Evans (winterhard tot -18 ° C in plaats van -5 ° C voor de eenjarige) of de begonia grandiflora, met grote dubbele bloemen van 6 cm.

Spectaculair!

Wist je dit over begonia?

De begonia is het nationale symbool van Noord-Korea waar het vrede, gerechtigheid en liefde belichaamt. In India en de Himalaya wordt aangenomen dat deze bloem verwant is aan de zonnevlecht- en wortel-plexuschakra's, twee pijlers van levensenergie die kalmte en sereniteit kunnen brengen.

Om te lezen: De kleine encyclo Rustica van kamerplanten. Het boekje van de taal van bloemen, door Nathalie Chahine, uitgegeven door Chêne.

Claire Lelong-Lehoang


Visuele credits: Bégonia 1 en 2: © iBulb Lovely Bégonia: © Velezc Fotolia

Om ook te lezen: Begonia grandis, de rustieke begonia


Video: How to take begonia cuttings (Mei 2022).