Tuinieren

Gebruik van regenwater in de tuin

Gebruik van regenwater in de tuin


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Naast de voor de hand liggende morele en ecologische overwegingen die kunnen leiden tot het stoppen met het gebruik van drinkwater in de tuin, kan de portemonnee ook een stem hebben ...

Stromend water uit het huishoudelijk netwerk is immers relatief duur (en in toenemende mate).

Het gebruik van regenwater voor uw tuin kan daarom een ​​uitstekende manier zijn om uw rekening te verlagen.

Maar hoe en hoeveel kost het?

Reactie-elementen.

Besparingen gemaakt met een wateropvangbak

Regenwater gebruiken voor je tuin is prima, maar iedereen vraagt ​​zich af hoeveel het kost en hoeveel het bespaart.

Volgens ADEME, het Franse agentschap voor milieu- en energiebeheer,het besproeien van de tuin verbruikt gemiddeld 10 liter water per bewaterde vierkante meter.

Laten we een eenvoudige wiskunde doen. Als je 100 vierkante meter tuin hebt, gebruik je dus 1 kuub water (1000 liter) per gietbeurt.

Als we de gemiddelde prijs per kubieke meter water in Frankrijk nemen (€ 3, nog steeds volgens ADEME), elke gietbeurt kost u ongeveer € 3, -. En dat is slechts een gemiddelde. Dus reken thuis uit en u zult zien dat het in uw belang is om uw drinkwaterverbruik in de tuin te beperken ...

Prijs van een watercollector

Er zijn dus de kosten van de regenwateropvangbak.

De installatie van een regenwateropvangtank kost meer of minder, afhankelijk van of u deze exclusief voor de tuin of ook voor huisvesting wilt gebruiken. Als u een ondergrondse betonnen tank met een zeer grote capaciteit wilt om uw wasmachine, uw toiletten, enz. Te bedienen, kan de prijs erg hoog zijn (maximaal € 10.000), maar u kunt wel profiteren van een krediet. 'belasting.

Voor eenvoudig gebruik van regenwater in de tuin zijn plastic of plastic tanks meer dan voldoende. Bij deze productseries beginnen de prijzen erg laag aangezien de eerste tanks rond de 15 euro liggen. Maar let op: hiervoor is het beter om in een regio te zijn waar de regenval hoog is omdat hun capaciteit laag is.

Installeer een wateropvangbak

Nogmaals, er zijn verschillende opties voor u beschikbaar. De eenvoudigste oplossing bestaande uit plaats uw tank met kleine capaciteit onder de waterafvoer van uw dak. Geef gewoon een steun om de tank omhoog te brengen: anders heb je moeite met het vullen van je gieter.

Maar u kunt ook meerdere tanks combineren en vooral aansluiten op de goten. Reken gemiddeld 50 euro per tank en ongeveer twintig euro voor de armaturen. Laat een kleine marge over voor eventuele gootverlengingen.

Kleine tip n ° 1 : als je een garage of carport naast je huis hebt, plaats dan de tank (s) tussen de twee en sluit alles aan op de twee daken: je verzamelt meer water.

Kleine tip nr. 2 : Voor wie niet de motivatie heeft om heen en weer te gaan met de gieter, kan je investeren in een pompje waar je een tuinslang op aansluit.

Heeft elke regio zijn eigen btw?

In zekere zin wel. Als bijvoorbeeld de gemiddelde jaarlijkse regenval in Tours en Nice hetzelfde is, zijn er duidelijke verschillen.

Inderdaad, de regen die in Nice valt, wordt verspreid over 70 dagen per jaar (in de lente en herfst) terwijlin Tours ... regenval wordt regelmatig verspreid over het hele jaar.

Het gevolg is dat als u in Nice woont, u voor een grotere tank moet zorgen dan wanneer u in Tours woont.

Neem contact op met uw plaatselijke weerstation om de regenval precies te weten. Dit bespaart u van slecht doordachte aankopen.


Video: Regenwater gebruiken bij je woning (Mei 2022).