Planten en gezondheid

Aloë vera, een wonderplant

Aloë vera, een wonderplant


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Onbetwiste ster van de cosmetica-afdeling, aloë vera wordt gebruikt in allerlei producten voor de huid en het haar. Een echte wonderplant om met spoed in koker en pot (bloem) te adopteren.

Een vetplant met lange, smalle, getande bladeren, dealoë vera is al duizenden jaren bekend. Oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Afrika, wordt het sinds de oudheid door de Egyptenaren en Grieken gebruikt (Cleopatra zou het hebben aangenomen om de huid zacht te maken) vanwege zijn hydraterende en helende eigenschappen. Het geheim zit hem in het dikke en doorschijnende vruchtvlees, dat bestaat uit talrijke mineralen, sporenelementen, vitamines en aminozuren die synergetisch werken om de huid te kalmeren en te regenereren.

Biologische aloë vera-gel

De kwaliteiten van aloë worden benut in veel schoonheidsproducten: douchegels, lichaams- en gezichtscrèmes, lippenbalsems, deodorants, shampoos ... Als je ervan wilt profiteren zonder de flesjes te vermenigvuldigen, kies dan een biologische gel, vorm het dichtst bij vers sap. Gebruik het om scheerirritatie te verzachten en de huid van het gezicht te verlichten bij irritatie: roodheid, kloven, acne ...

Aloë vera, om te eten en te drinken

De voedingswaarde van de plant, en in het bijzonder de rijkdom aan antioxidanten, wordt ook benadrukt in de vorm van producten om te drinken en te eten - voedingssupplementen, dranken, yoghurt - die worden aanbevolen om vermoeidheid en spijsverteringsproblemen te bestrijden.

Kweek aloë vera!

Verfrissend en genezend, aloë vera is ook erg handig voor het verlichten van brandwonden of zonnebrand, het verzachten van muggenbeten of het desinfecteren van kleine snijwonden. Om het altijd bij de hand te hebben, kun je het het beste in een pot kweken.

Een ongecompliceerde groene plant, gemakkelijk te snijden en heeft alleen beschutting nodig tegen kou en tocht. In het geval van een lichte verwonding, hoeft u slechts een stuk van de bladeren af ​​te snijden om het vruchtvlees op het te behandelen gebied aan te brengen.

  • Alles over aloë vera

L. H.


Visuele credits:Green Brand, The Body Shop


Video: How to Make Aloe Vera Gel in 90 Seconds!! (Mei 2022).