Planten en gezondheid

Diabetes: natuurlijke kruidenoplossingen

Diabetes: natuurlijke kruidenoplossingen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Chronische aandoening die we kunnen beheersen en behandelen, maar dat niet kan worden genezen, de diabetes is een ziekte die het dagelijkse leven van de patiënt op zijn kop zet: eetgewoonten, lichamelijke activiteit, sociaal leven… alles moet gereguleerd worden.

Tegenwoordig zijn er wereldwijd meer dan 100 miljoen diabetici en 2,8% van de volwassen bevolking maakt zich zorgen.
Met een percentage van ongeveer 20% van de diabetici behoren Amerikanen tot de meest getroffen populaties. Aan de andere kant is er in Azië een zeer laag aantal getroffen proefpersonen.

Diabetes, de vierde belangrijkste doodsoorzaak in geïndustrialiseerde landen, treft steeds meer mensen die zich er niet van bewust zijn.

Hoewel in Frankrijk het aantal mensen met diabetes laag is, is het in tien jaar tijd gestegen van 1,6 naar 2,9 miljoen: van deze patiënten weten 600.000 van hen niet dat ze diabetes hebben.

Maar wat zijn de symptomen en de oorzaken diabetes? Kunnen we deze aandoening genezen? dankzij de deugden van planten?

Diabetes: definitie

Diabetes wordt gedefinieerd als "probleem de assimilatie, het gebruik en de opslag van suikers gebracht door devoeding ».

Deze aandoening in het lichaam wordt inderdaad verklaard door een hyperglycemie. Dit is de abnormale toename van bloedsuikerspiegels (of glucosespiegels) in de bloed.

Verschillende soorten diabetes en symptomen

Het bestaat drie verschillende soorten diabetes, waarvan hyperglykemie in het bloed de basis is:

diabetes type 1

Het heeft meestal invloed op de jeugd. Ongeacht de leeftijd, dit type diabetes treedt plotseling op bij het onderwerp, in een paar dagen en manifesteert zich door fvermoeidheid en overmatige zwakte, a intense dorst, buikpijn, regelmatige aandrang om te plassen (dag en nacht), gewichtsverlies ondanks een verhoogde eetlust, braken en soms een adem naar wie ruiktaceton. Als het onderwerp niet snel wordt afgehandeld, riskeert hij een ketoacidose coma.

– type 2 diabetes

Zeer "stil", treft dit type diabetes in het algemeen mensen met overgewicht na 40 jaar.

Het kan inderdaad erg laat worden verklaard, hoewel een hyperglykemie wordt gedetecteerd.

Deze zijn vaak problemen of complicaties zoals die vanerectie, pijn in de benen, een verlies van gezichtsscherpte of een infarct wat, door de behoefte van de patiënt aan insuline te verhogen, een waarschuwing is.

Hieraan worden tintelingen in de handen, pijn of krampen in de benen, slechte genezing, gevoelloosheid, vasculaire of cardiale pathologie, visuele stoornissen, terugkerende infecties van de voorhuid, tandvlees, vulva, enz. Toegevoegd. de huid of de blaas.

zwangerschapsdiabetes

Net als de Type 2 diabetes die kan worden veroorzaakt door een plotselinge gebeurtenis of, bij het gebruik van bepaalde medicijnen, zwangerschapsdiabetes komt voornamelijk voor - zoals de naam suggereert - tijdens zwangerschap.

De patiënt klaagt over overvloedig plassen, ongebruikelijke vermoeidheid, dorst intens en zoek een verlies of gewichtstoename heel snel.

Oorsprong en oorzaken van diabetes

De eten zijn samengesteld uitkoolhydraten (suikers, zetmeel), eiwit (vlees) en lipiden (vetten).

Wanneer we ze consumeren, de suikerniveaus in het bloed neemt toe en worden koolhydraten omgezet in glucose.

Het is daarom de alvleesklier die de bloedsuikerspiegel detecteert en insuline afscheidt, wat op zijn beurt de penetratie van glucose in het lichaam bevordert. Hierdoor wordt de bloedsuikerspiegel gereguleerd en wordt de glucose omgezet in reserves en energie. Bij de diabetici, dit proces is gebrekkig.

Bij de type 1 diabeticusworden de cellen in de alvleesklier die insuline maken, vernietigd door zijn immuunsysteem.

Wat kan het gevolg zijn van factoren extern inclusief die genetica, eten, klimaat (aanmaak van vitamine D onder invloed van ultraviolette straling) of sanitair (cystische fibrose, cyste, ontsteking of kanker van de alvleesklier).

Bij de type 2 diabetes, zijn lichaam is resistent tegeninsuline.

De oorzaken zouden niet allemaal worden geïdentificeerd, maar we behouden de genetische factoren, die milieu (sedentaire levensstijl) en eten (hoge consumptie van snelle suikers en verzadigde vetten), in combinatie met een gebrek aan fysieke activiteit.

Betreffende de Zwangerschapsdiabetes, de familiegeschiedenis diabetes, polycysteus ovariumsyndroom, urineweginfecties herhaaldelijk dezwaarlijvigheid, dehypertensie, prediabetes (of glucose intolerantie), beperkende diëten en zelfs het feit dat je al een baby van 4 kg hebt gehad bij de geboorte ...: de oorzaken zijn talrijk.

Natuurlijke behandeling voor diabetes:

Sommige medicinale planten zijn waardevol voor mensen met diabetes.
Als het deugden van sommige is bekend dat ze de alvleesklier, anderen verminderen het vermogen van cellen om weerstand te biedeninsuline.
Bovendien verminderen sommige kruidenremedies het risico op slecht gereguleerde diabetes of bevatten ze insuline.
Onder hen zullen we onder andere behouden:

- Deui : dankzij zijn antioxiderende eigenschappen, antihyperglycemische middelen en hypoglycemie, het verlaagt het lipidengehalte in het bloed.

 • Deui kan rauw gegeten worden (30 tot 40 g per dag), moedertinctuur (40 tot 50 druppels 3 keer per dag) in soep of in infusie.

- De korenbloem : waaronder meerdere antioxidanten, de korenbloemzou de ontvankelijkheid van cellen voorinsuline, terwijl het suikergehalte in het bloed wordt verlaagd.

 • Verbruikt rauw, naar believen en zonder toegevoegde suikers, zou deze kleine bloem zeer effectief zijn tegen diabetes.

- DeKnoflook : dankzij de verbindingen,knoflook heeft een positief effect op bloed suiker maar ook de complicaties van diabetes (triglyceriden, cholesterol).

 • Het kan worden geconsumeerd alcoholtinctuur (20 tot 30 druppels per dag), rauw, geplet of fijngehakt (1 tot 2 kruidnagels per dag)
 • of in poeder 0,5 tot 1 g per dag (in de vorm van maagsapresistente capsules).

- Chia: samengesteld uit verschillende voedingsstoffen, deze plant zou het suikerniveau bij mensen met diabetes stabiliseren.

 • Hiervoor is het raadzaam om een ​​paar eetlepels in tien keer hun volume water te laten weken.
 • Voeg dan wat toekaneel laat het vervolgens ¼ uur, maximaal 20 minuten, macereren alvorens het op te eten.
 • Je kunt het ook bereiden met plantaardige melk in plaats van water.

- de eucalyptus: een beetje hypoglycemie, het blad vaneucalyptus zou de insulinesecretie verhogen. Herbalisten bevelen een infusie ter ondersteuning van de caloriearm dieet voorgeschreven aan diabetespatiënten.

 • Als dosering is een theelepel gebroken droge bladeren voldoende voor een kop zeer heet water.
 • Laat ongeveer 10 minuten zitten. Drink het 2 of 3 keer per dag.
 • Aan de andere kant, 2 tot 3 druppels 3 keer per dag van ’Essentiële olie eucalyptus heeft ook een effect op diabetes.
 • Wat betreft zijn moedertinctuur, 50 druppels 3 keer per dag zijn voldoende.

- Fenegriek: als onderdeel van behandeling van diabetes type 1 en 2, zijn zaad (poeder of gekiemd) zou zeer effectief zijn.
Hypoglycemie, het wordt geconsumeerd in de vorm van afkooksel (dagelijks) of om maaltijden te begeleiden.

- Ginseng : medicinale plant hypoglycemie, de ginseng kan worden ingenomen moedertinctuur of afkooksel.

- Black Walnut: bekend om zijn hypoglycemische deugdenkan deze plant worden ingenomen afkooksel of moedertinctuur.


- De brandnetel
 : diuretische plant, debrandnetelverlaagt de bloedsuikerspiegel.

- Psyllium : psylliumpoeder, toegevoegd aan granen en gries, vermindert de glucosespiegel in het bloed.

De Olivier: zijn bladeren staan ​​bekend om hun hypoglycemische deugden, antioxidanten en hypotensief.
Wordt aanbevolen door fytotherapeuten, de glycerinemaceratie van knoppen in 1D (50 tot 100 druppels per dag), moedertinctuur (60 druppels per dag) of de blad poeder cryogrushes (0,5 tot 1 g per dag).

Wat betreft de infusie van bladeren vanOlivier, zou het minder effectief zijn.

Goed om te weten over diabetes

Als onderdeel van een behandeling voor diabetes type 2 zouden medicinale planten of hun extracten effectief zijn. Een regelmatige medische follow-up (daarnaast) wordt altijd aanbevolen.

Maar let op : om dezelfde aandoening te behandelen, mogen niet alle planten worden gecombineerd. 2 of 3 zou voldoende zijn.

Altijd vragen advies naar de specialisten en / of uw Doctor.


Video: Diabetes: Hypo en Hyper (Mei 2022).