Categorie Dieren

Slechte adem bij honden: oorzaken en behandelingen
Dieren

Slechte adem bij honden: oorzaken en behandelingen

Ondanks alle genegenheid die u voor uw hond heeft, is zijn adem moeilijk te verdragen. Wees gerust, u hoeft alleen de oorzaken te vinden die verband houden met dit ongemak om de juiste behandelingen uit te voeren. Hier is ons advies ... Waarom de hond heeft- Er zijn verschillende mogelijke redenen waarom uw hond halitose heeft (of slecht ruikende adem).

Lees Verder

Dieren

Spintherapie voor het welzijn van de mens

Wat als het spinnen van de kat gunstig voor ons zou zijn? Laten we eens kijken hoe dit verenigende en empathische dier ons goed doet ... Lees ook: De kat, een uitzonderlijke jager De sfinx, een atypische en innemende kat Waarom spint de kat? op de trilling van spieren in het middenrif van de kat.
Lees Verder
Dieren

Euthanaseren uw dier

Ouderdom, een ongeneeslijke ziekte of de agressiviteit van uw dier kunnen ertoe leiden dat u het laat euthanaseren. Wanneer moet deze beslissing worden genomen en hoe vindt euthanasie plaats? Hier zijn enkele ideeën ... Euthanasie op oudere leeftijd of ziekte Iedereen reageert anders op het levenseinde.
Lees Verder
Dieren

Behandel een beschadigd kussen

Tussen bevroren bodems in de winter, hete bitumen in de zomer of een mogelijk tekort aan voedingsstoffen, kunnen de kussentjes van onze honden op de proef worden gesteld. Hier leest u hoe u ze moet verzorgen. De kussentje: De kussentje is bedekt met een hoorn dik waaronder er een meer kwetsbare epidermis is. Hoewel ontworpen om taai te zijn, is een scheur, spleet of snee erg pijnlijk en kan het loopongemak of kreupelheid veroorzaken (mank lopen van de hond).
Lees Verder
Dieren

Hondenbijten, wat te doen

Een hondenbeet mag niet lichtvaardig worden opgevat, omdat het zenuwen en pezen kan beschadigen, ernstige infecties kan veroorzaken en in zeldzame gevallen ernstige gevolgen kan hebben. In dit artikel leert u hoe u risicovolle situaties kunt vermijden en hoe u reageren in het geval van een beet.Lees: Artikelen over de hond Te vermijden gedrag bij een hond Jonge kinderen worden bijzonder blootgesteld aan hondenbeten, omdat ze kleiner kunnen zijn dan de hond en heel vaak begrijpen ze het gevaar niet.
Lees Verder
Dieren

Galgo Greyhound: een uitzonderlijke hond

De galgos: een hondenras dat is opgeofferd Dit artikel is een tirade, een roep vanuit het hart, een blik op het onnoembare.Als je gevoelig bent voor de oorzaak van het dier, aarzel dan niet om deze informatie te delen om deze te helpen Spaanse windhonden gemarteld. De galgo in het kort Zijn vacht is kort en glad of halflang en hard.
Lees Verder
Dieren

Slechte adem bij honden: oorzaken en behandelingen

Ondanks alle genegenheid die u voor uw hond heeft, is zijn adem moeilijk te verdragen. Wees gerust, u hoeft alleen de oorzaken te vinden die verband houden met dit ongemak om de juiste behandelingen uit te voeren. Hier is ons advies ... Waarom de hond heeft- Er zijn verschillende mogelijke redenen waarom uw hond halitose heeft (of slecht ruikende adem).
Lees Verder
Dieren

Kat en zwangerschap, toxoplasmose: wat te doen

De vooropgezette ideeën over de gevaren die de kat tijdens de zwangerschap met zich meebrengt, leiden er vaak toe dat deze in de steek wordt gelaten.Hier zijn enkele manieren om de gebaren die beschermen over te nemen.> Lees: onze artikelen over de kat De kat en toxoplasmose Alleen katten van buitenkant kunnen vectoren zijn van toxoplasmose (net als slecht gewassen groenten of rauw of onvoldoende verhit vlees).
Lees Verder
Dieren

Depressie bij honden: hoe te behandelen?

Onze viervoeters ervaren gevoelens, en verschillende situaties kunnen hun emotionele toestand veranderen en hun gedrag veranderen. Als alles de interesse in de hond heeft verloren, spreken we van een depressieve toestand. Zo voorkom je depressie, ontdek je het en behandel je het ... Socialisatie van de hond De eerste weken van het hondenleven zijn cruciaal voor zijn leven toekomst.
Lees Verder
Dieren

Kreupelheid bij honden: hoe te reageren?

Kreupelheid bij honden is een verandering in gang. Het kan plotseling opkomen of geleidelijk tot rust komen. Een hond loopt erg mank. Dit is zijn manier om duidelijk ongemak uit te drukken. Hier zijn de mogelijke redenen voor kreupelheid bij honden en oplossingen om het te verlichten Plotselinge kreupelheid bij honden Oorzaken: De padletsel komt vaak voor bij honden.
Lees Verder
Dieren

De komst van de pup in huis, praktisch advies

Je hebt de perfecte puppy gevonden van een serieuze fokker. Sindsdien ben je ongeduldig met het afvinken van de dagen die jou van hem scheiden op je kalender. Je kijkt constant naar de foto's van je furball terwijl je je leven met haar voorstelt. Je wordt verscheurd tussen vreugde en angst. U bent ongetwijfeld klaar om ouders te worden!
Lees Verder
Dieren

De trainingshalsband

Wat moeten we denken van de trainingshalsband, waarvan het gebruik controversieel is? Het is niet aan ons om een ​​mening te geven, maar alleen om u te vertellen over een hulpmiddel dat, indien correct gebruikt, kan voldoen aan de behoeften van sommige meesters die overweldigd zijn door de gedrag van hun hond. de trainingshalsband Het komt in de vorm van een kleine lichtgewicht, waterdichte en discrete doos die het dier niet stoort, het gaat vergezeld van een riem van voldoende lengte om zich aan te passen ras, Een afstandsbediening (deze kan tegelijkertijd meerdere halsbanden bedienen), Twee paar elektroden (één voor kortharige honden, de andere voor langharige honden), Een apparaat voor test de halsband, een oplader (of batterijen).
Lees Verder
Dieren

Kies de naam van een hond of een kat

'Popeye! Zitten! "" Chaos! Jij bent de beste van katten! »Houd er rekening mee dat als u in 2019 een rashond of kat verwelkomt, de naam begint met de letter P. Waarom? Ons team voerde het onderzoek uit ... Een kleine woordenschat om beter te begrijpen: De LOF (of het Franse Originsboek): Dit is een register dat in 1885 werd opgericht en waarin de oorsprong van in Frankrijk geboren rashonden wordt weergegeven.
Lees Verder
Dieren

De egel, de bondgenoot van tuinmannen

Je tuiniert overdag met passie en droomt ervan 's nachts bijgestaan ​​te worden door een economische en ecologische assistent. Door voedsel en onderdak te bieden aan een egel kan je wens werkelijkheid worden. Onderdompeling in het universum van dit nuttige dier en vertederend en praktisch advies om het met vriendelijkheid in uw tuin uit te nodigen.
Lees Verder
Dieren

Cavia: huisdier voor kinderen

De cavia Kalm, zachtaardig en aanhankelijk, de cavia is het perfecte dier voor een kind Hier is wat informatie over deze charmante metgezel Herkomst van de cavia Dit knaagdier komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Het werd ontdekt kort nadat Christoffel Columbus arriveerde en werd door vroege ontdekkingsreizigers Pig genoemd omdat het gehuil en gefluit lijkt op dat van een varken.
Lees Verder
Dieren

Hoe houd je je dier?

Ziekenhuisopname, zakenreizen, de geboorte van een kind of op vakantie gaan zijn allemaal situaties die ertoe kunnen leiden dat uw huisdier moet worden verzorgd Afhankelijk van de soort en het karakter zijn bepaalde vormen van zorg geschikter. om u te helpen bij het maken van uw keuze.
Lees Verder
Dieren

Vrijwilligerswerk voor dieren: de weg vooruit

Wandelingen, onderhoud van gebouwen, administratieve bijstand, verplaatsing van dieren, vangen van zwerfkatten, onderzoek naar mishandeling of inzameling behoren tot de vele opdrachten die zijn toevertrouwd aan vrijwilligers van dierenasielen. Hier is de te volgen procedure om word een toegewijde, toegewijde, zorgzame en gelukkige vrijwilliger.
Lees Verder
Dieren

Urinewegaandoeningen bij honden: mogelijke oorzaken

Gedragsproblemen, verborgen ziekte, ouderdom of sterilisatie kunnen de urineproblemen van uw hond verklaren Het identificeren van de reden zal u helpen de situatie te verbeteren Urineproblemen en gedragsproblemen Bij afwezigheid of verandering van gewoonte, uw hond kan zichzelf in uw huis vergeten om zijn angst en verdriet te uiten.
Lees Verder
Dieren

Welk nest kies je voor je kat?

Mineraal, klonterend, silica of plantaardig, kattenbakvulling is het op een na duurste artikel als u een kat heeft. Hier is wat informatie om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.Lees ook: Al onze artikelen over katten 4 soorten kattenbakvulling Voor katten In Frankrijk verbruiken we gemiddeld 33 liter kattenbakvulling per jaar, voor een budget tussen de 5 en 20 euro per maand.
Lees Verder
Dieren

De hond vervoeren met de auto: de essentiële voorzorgsmaatregelen

Het vervoeren van uw hond in een auto is eenvoudig ... u hoeft alleen maar de verkeersregels te respecteren, de juiste accessoires te gebruiken en een beetje gezond verstand te hebben.Lees ook: Al onze artikelen over hondenHond in een auto, Regelgeving en wegcode Hoewel het woord hond voor autotransport niet in de wegcode voorkomt, moeten twee artikelen de aandacht trekken.
Lees Verder
Dieren

Hond in de auto: 4 tips tegen reisziekte

Vaak is de ontgoocheling van honden over de auto gekoppeld aan trauma of reisziekte. Bewegingsziekte resulteert in vocalisaties, diarree, hijgen, misselijkheid en braken. Begrijp uw hond beter en doe wat dingen. eenvoudige en regelmatige oefeningen ermee kunnen alles veranderen!
Lees Verder