Categorie Fruitbomen

Plant aalbessen!
Fruitbomen

Plant aalbessen!

Smakelijk en rijk aan vitamines, krenten worden gebruikt om heerlijke gelei te maken. Kweek ze in de tuin! Kies de juiste bes Voordat u uw aalbessenplanten koopt, moet u rekening houden met een aantal criteria. De kleur van de vruchten eerst: ze kunnen rood, wit of roze zijn.

Lees Verder

Fruitbomen

Plant exotische bessen!

Als je een fijnproever bent, maar geen grote tuin hebt om fruitbomen te laten groeien, plant dan wat exotische bessenstruiken. Het is een slimme en originele manier om jezelf te verwennen. Hier is een selectie van exotische bessen die bestand zijn tegen kou Lichte meibessen In tegenstelling tot de Europese kamperfoelie, waarvan de rode bessen giftig zijn, produceert de inheemse in Siberië eetbare blauwe vruchten.
Lees Verder
Fruitbomen

Fruitbomen: na de oogst is het tijd voor verzorging

Tuinieren is een eeuwige herstart. Als de oogsten voorbij zijn, moet je nadenken over de volgende. Om gezond fruit te hebben, zonder pesticiden te gebruiken, een paar preventietips Dit jaar was erg regenachtig en veel fruit, zoals perziken of pruimen, barsten los bomen, die de deur openzetten voor ziekten, zoals Monilia.
Lees Verder
Fruitbomen

Op de zwarte bessenweg

In Bourgondië, in de Hautes Côtes de Nuits-Saint-Georges, staan ​​de percelen met prestigieuze wijnen naast die van zwarte bessen, altijd beroemd om zijn omzetting in room. Een goed gekoesterde traditie en midden juli, wanneer de oogst in volle gang is, komt er een krachtige geur uit de velden van de Côte d´Or.
Lees Verder
Fruitbomen

Zomerverzorging van fruitbomen

Verwaarloos tijdens de zomer de verzorging van de boomgaard en moestuin voor of na het oogsten van de vruchten. Voor sommigen is het al nodig om zich het volgende seizoen voor te stellen ... Om ook te lezen: Na de oogst, plaats aan de zorg Alle artikelen gewijd aan de fruitbomen Steenfruitbomen in de zomer Lucht de steenfruitbomen als het niet gedaan is, door de vruchten te verwijderen in teveel, vooral als de zomer erg droog is.
Lees Verder
Fruitbomen

Olive ‘Picholine’: de volle smaak van Gard

Consumenten zijn zich er nog te vaak niet van bewust: olijfolie uit Nîmes profiteert sinds 2004 van een AOC: Designation of Controlled Origin. Een garantie voor kwaliteit, de erkenning van een voorouderlijk Gard-terroir! Omdat de Gard alle ingrediënten concentreert die gunstig zijn voor de teelt van de olijfboom: een filterbodem, gemaakt van een laag kiezelstenen en een kelder van rode klei, zon en temperaturen die dramatisch dalen aan het begin van de winter.
Lees Verder
Fruitbomen

Plant fruitbomen!

Kersen, appels, peren ... Wat een genot om de vruchten van je tuin te oogsten! De herfst is het juiste seizoen om fruitbomen te planten Echte boomgaard, kleine tuin of balkon: er zijn variëteiten voor alle configuraties. Lees ook: Adopteer een De juiste fruitboom kiezen De beste manier om uw fruitboom te kiezen, is door het fruit te proeven.
Lees Verder
Fruitbomen

Acerola: een vertering van vitamine C

Acerola, ook wel Barbadiaanse kers genoemd, is een rode vrucht die bekend staat om zijn hoge gehalte aan vitamine C. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Acerola, Malpighia glabra Familie: Malpighiaceae Type: Fruitstruik Hoogte: 5 tot 8 m in een natuurlijke omgeving Blootstelling: Zon Bodem: Goed gedraineerd Loof: Persistent - Bloei: 6 tot 7 keer per jaar Meestal gevonden in capsulevorm in apotheken, het is in feite een licht zure vrucht met sappig vruchtvlees.
Lees Verder
Fruitbomen

Een appel- of perenboom snoeien in leiboom

Het snoeien van appel of peer in leiboom is een interessante manier om de productiviteit van appels en peren te verbeteren, maar ook om een ​​muur aan te kleden. Snoeien in leiboom is gemakkelijk, maar het vereist wat aandacht en regelmatige zorg om je Appelboom of je perenboom> Zie ook: snoeien van appel- en perenbomen Appelboom en perenboom leiboom Hier in video advies hoe je een appelboom of perenboom in leiboom snoeit.
Lees Verder
Fruitbomen

Bigarreau-kers, essentiële kersen

De bigarreau-kers geeft mooie kersen, zoet, stevig en vlezig en een productie van de meest overvloedige. Samenvattend, wat je moet weten: Naam: Prunus avium Familie: Rosaceae Type: Fruitboom Hoogte: 6 tot 15 m Blootstelling: Zonnig Bodem: Gewoon Loof: Bladverliezend - Bloei: april - Oogst: juni tot juli Het planten van een bigarreau-kers Het planten van de bigarreau-kersenboom is een belangrijke stap omdat het, goed gedaan, een goede groei bevordert en dus de vruchtvorming van de kersenboom en de bigarreau-kersen.Het wordt sterk aanbevolen om in de herfst tot bevorderen het rooten.
Lees Verder
Fruitbomen

Abrikoos, een taai zonnetje

Abrikozen in het kort… Franse productie in 2012: 160.900 ton Productiebassins: Rhône-Alpes, PACA en Languedoc-Roussillon Beschikbaarheid: van juni tot augustus Hoogseizoen: juli Gemiddelde prijs in 2012: € 2,5 / kg Verbruik in 2012: 3,8 kg per huishouden Voeding: 100 g abrikozen vertegenwoordigt 49,1 kcal1 Bron: Agreste2 Bron: Kantar Worldpanel3 Bronnen: INSEE (een huishouden bestaat uit 2,3 personen), Kantar Worldpanel4 Bron: Ciqual 2012 Zie ook: voordelen en deugden van Abrikoos voor de gezondheid Abrikozen, teelt De teelt van abrikozenbomen, die 6 m hoog kunnen worden, vereist geduld en knowhow.
Lees Verder
Fruitbomen

Amandelboom: een fruitboom vol interesses

De amandelboom is een prachtige fruitboom, bekend om zijn spectaculaire roze-witte bloei. Samenvattend wat u moet weten: Naam: Prunus amygdalus, dulcis Familie: Rosaceae Type: Fruitboom Hoogte: 6 tot 9 m Stand: Zonnig Bodem: Gewoon loof: bladverliezend - bloei: lente - oogst: einde zomer Lees ook: voordelen en deugden van zoete amandelen Het onderhoud en het snoeien van de amandelboom dragen bij aan de kwaliteit van de amandeloogst.
Lees Verder
Fruitbomen

De kastanje, het symbool van de herfst

Kastanjes, de symbolische vrucht van de herfst De kastanjes zijn vanaf half september verkrijgbaar en worden zes weken lang rijp geoogst, zodat de smaakpapillen tot het einde van het jaar kunnen genieten. Prehistorie Uit dezelfde familie als de eik bloeide de kastanje tijdens het Tertiaire tijdperk.
Lees Verder
Fruitbomen

De kweepeer, al millennia gecultiveerd en nog weinig bekend

Je hebt genoeg van de traditionele appelmoes of de klassieke aardbeienjam. Wat als je innoveert met de kweepeer? Van de kweepeerboom, een boom van 4 tot 6 meter, wordt de kweepeer al minstens 4.000 jaar gekweekt. Oorspronkelijk afkomstig uit Iran, ontwikkelde de cultuur zich in de oudheid in het Middellandse Zeegebied.
Lees Verder
Fruitbomen

Goji: een zeer interessante fruitboom

Goji is een struik met vruchten met uitzonderlijke deugden en antioxiderende voordelen. Kort samengevat, wat u moet weten: Naam: Lycium barbarum Familie: Solanaceae Type: Fruitstruik Hoogte: 1 tot 3 m Blootstelling: Zon Bodem: Goed gedraineerd, tamelijk droog Loof: Persistent - Bloei: zomer - oogst: augustus tot oktober Teelt- en onderhoudstips, hier leest u hoe u Goji-bessen kunt krijgen.
Lees Verder
Fruitbomen

Nectarineboom: de boom met nectarines

De nectarineboom, uit dezelfde familie als de perzikboom, is een formidabele fruitboom die er een paar nodig heeft voor een goede oogst. Zonnig Bodem: Gewoon, goed gedraineerd Loof: Bladverliezend - Oogst: Zomer Planten, onderhoud en snoeien zijn belangrijk om ziekten te voorkomen en een goede ontwikkeling van uw nectarineboom te garanderen.
Lees Verder
Fruitbomen

Plant aalbessen!

Smakelijk en rijk aan vitamines, krenten worden gebruikt om heerlijke gelei te maken. Kweek ze in de tuin! Kies de juiste bes Voordat u uw aalbessenplanten koopt, moet u rekening houden met een aantal criteria. De kleur van de vruchten eerst: ze kunnen rood, wit of roze zijn.
Lees Verder
Fruitbomen

Blauwe bosbes: van aanplant tot oogst

De blauwe bes is een prachtige kleine fruitboom waarvan de makkelijke teelt u zal verrassen met zijn heerlijke bosbessen. Zure, heidegrond Loof: Bladverliezend - Bloei: mei - Oogst: zomer Lees ook: gezondheidsvoordelen van bosbessen Planten, water geven, snoeien en onderhouden zal de oogst van bosbessen verbeteren.
Lees Verder
Fruitbomen

Quetsche pruim uit de Elzas

De Quetsche-pruim van de Elzas, prachtig van de lente tot de herfst, biedt overvloedige oogsten van Quetsches. rijk Gebladerte: bladverliezend Bloei: maart-april Oogst: juli tot september Lees: pruim, geschiedenis, teelt en gebruik bij het koken Planten, verzorgen en snoeien zijn belangrijk om ziekten te voorkomen.
Lees Verder
Fruitbomen

Snoeien van de wijngaard: tips voor succes

Het snoeien van de wijnstok is een belangrijke fase die de goede vruchtvorming en de oogst van de druif bepaalt. Het is niet ingewikkeld, maar er zijn enkele regels nodig om mooie druiventrossen te verkrijgen. geen snoei is slecht en uw ervaring zal u helpen om het snoeien van de wijnstok perfect onder controle te houden. Lees ook: Weet u hoe u zeer mooie druiventrossen kunt hebben?
Lees Verder
Fruitbomen

Wintersnoei van pitvruchtbomen

Als snoeien niet natuurlijk is en als de bomen het zonder kunnen om zich normaal te ontwikkelen, heeft dit het voordeel dat de planten weer kracht krijgen en hun vruchtzetting verbetert. tips moet u zich snel vertrouwd maken met deze oefening en van jaar tot jaar verbeteren.
Lees Verder