Categorie Tuin bloemen

Wattenstaafje gras
Tuin bloemen

Wattenstaafje gras

Swab grass is een van de meest populaire grassen. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Pennisetum Orientale Familie: Poaceae Type: Vaste plant, gras Hoogte: 70 cm Blootstelling: Zonnig Bodem: Gewoon Loof: Bladverliezend Bloei: juli tot oktober onderhoud is eenvoudig en de bloei is buitengewoon mooi van zomer tot herfst.

Lees Verder

Tuin bloemen

Japanse anemoon: licht en elegant

De Japanse anemoon is een opmerkelijke herfstbloeiende vaste plant. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Anemone hupehensis var Japonica Familie: Ranunculaceae Type: Meerjarige knol Hoogte: 5 tot 30 cm Blootstelling: Zonnig en halfschaduw Bodem: Gewoon, goed uitgelekt Bloei: augustus tot oktober Onderhoud, van aanplant tot bloei van de anemoon is eenvoudig en het decoratieve effect is gegarandeerd.
Lees Verder
Tuin bloemen

Meerjarige geranium: mooi en niet veeleisend

Vaste plant geranium is een ras dat het voordeel heeft winterhard en dus vorstbestendig te zijn. Samenvattend wat u moet weten: Naam: Geranium spp Familie: Geraniaceae Type: Vaste plant Hoogte: 20 tot 60 cm Stand: Zonnig en halfschaduw : Regelmatig, goed gedraineerd Bloei: mei tot september Door meerjarige geraniums te planten en te verzorgen, heb je de hele zomer mooie bloemen.
Lees Verder
Tuin bloemen

Tuinverbena: ideaal voor bedden

Tuinverbena is een prachtige bloem die zowel in de tuin als in een container of plantenbak zijn plaats vindt. Samenvattend wat u moet weten: Naam: Verbena x hybrida Familie: Verbenaceae Type: Vaste plant of eenjarig (afhankelijk van klimaat) Hoogte: 30 tot 100 cm Blootstelling: Zonnig Bodem: Licht, goed gedraineerd Bloei: van juni tot september Planten en onderhouden van lente tot winter, volg onze tuintips om de bloei te verbeteren.
Lees Verder
Tuin bloemen

Bollen: onze originele ideeën om ze te laten zien

Bollen zijn fantastisch om tuinen op te fleuren, vooral wanneer ze in koele containers worden geplaatst. Veel plezier met het aanpassen ervan! Uw fantasie is uw enige beperking om uw lampen te presenteren. De enige vereiste: doorboor uw containers om een ​​goed doorlatende grond te hebben en zo rot te voorkomen.
Lees Verder
Tuin bloemen

Phlomis fruticosa, Jeruzalem Sage

Phlomis fruticosa, bekend als Jeruzalemse salie, is een makkelijke, decoratieve en resistente heesterplant. , zelfs arm Gebladerte: Persistent - Bloei: mei tot juli Het planten van Phlomis fruticosa Jeruzalemse salie of Phlomis fruticosa wordt onverschillig geplant, in de lente of in de herfst en idealiter in goed doorlatende grond.
Lees Verder
Tuin bloemen

Onvergelijkbare lelie ...

Het belichaamt schoonheid en elegantie, verfijning en delicatesse. De lelie verfraait de hele zomer onze tuinen en plantenbakken, deze bolvormige vaste plant heeft het allemaal. De grote bloemen van wit, geel, rood, roze, mauve of oranje verleiden ons bij elke bloei, terwijl ze uiteindelijk weinig onderhoud nodig heeft en zelfs een grote weerstand tegen kou vertoont omdat ze ondersteunt, in de tuin, temperaturen tot -20 ° C.
Lees Verder
Tuin bloemen

Calluna: zomer- en herfstheide

Heide is een erg mooie kleine plant met een lange en royale bloei. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Calluna Familie: Ericaceae Type: Heide landplant, meerjarig Hoogte: 10 tot 50 cm Blootstelling: Zonnig en midden schaduw Bodem: Heide Land Loof: Wintergroen - Bloei: Zomer en herfst Hier zijn onze tips om winterheide goed te kweken Volg onze tuintips voor heide, onderhoud is eenvoudig en het decoratieve effect is gegarandeerd!
Lees Verder
Tuin bloemen

Hélénie d'Automne, een vaste plant met uitzondering

Helen is een vaste plant uit de madeliefjesfamilie, die onze tuinen en terrassen siert van juli tot de eerste nachtvorst. Gemakkelijk te kweken, zeer decoratief dankzij de unieke bloei. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Helenium Familie: Asteraceae Type: Vaste plant Hoogte: 50 tot 120 cm Blootstelling: Zonnig Bodem: Gewoon Bloei: juni tot november Planten helenia Helenia is ideaal geplant in de lente, want zelfs als ze alleen in de zomer bloeit, zal ze goed geworteld zijn en veel weerstaan beter in de ontberingen van herfst en winter.
Lees Verder
Tuin bloemen

Valeriaan officinalis, kattengras

De officinale valeriaan is een zeer aromatische, kruidachtige vaste plant die bekend staat om zijn grote vermogen om katten aan te trekken. Zijn mooie bloei heeft het voordeel dat bijen naar uw tuin worden aangetrokken. Kortom, wat u moet weten: Naam: Valeriana officinalis Familie: Caprifoliaceae, Valerianaceae Type: Vaste plant Hoogte: 60 tot 80 cm Blootstelling: Zonnig Bodem: Gewoon Bloei: mei tot september Gezondheid: voordelen en deugden van valeriaan Valeriaan planten Het wordt aanbevolen om in de herfst officinale valeriaan te planten, met inachtneming van een afstand van 30 cm tussen elke plant.
Lees Verder
Tuin bloemen

Ageratum: een maagdenpalm blauw eenjarig

Ageratum is een prachtige zomerbloeiende vaste plant. Zijn overvloedige maagdenpalmblauwe bloemen zijn opmerkelijk. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Coreopsis Familie: Asteraceae Type: Vaste plant of eenjarig afhankelijk van het klimaat Hoogte: 20 tot 30 cm Blootstelling: Zonnig Bodem: Gewoon, goed gedraineerd Bloei: Zomer Wel plant een ageratum De ageratum van plant idealiter in de herfst of lente, maar altijd buiten vorst of warm weer.
Lees Verder
Tuin bloemen

Grahamii salie, een vlekkeloze cursus

Alles eraan is subtiel, zijn kleine bloemen, zijn lichte geur, zijn ronde bladeren, de luchtige struiken, net als de boeketten zo poëtisch, dat hij kan samenstellen: de grahamii-salie begeleidt je tot de vorst. vaste plant afkomstig uit Mexico die je in de keuken nauwelijks van dienst zal zijn, maar in de tuin is het een kostbare plant die je gezelschap houdt met zijn vrolijke kleuren, zelfs als de grijze dagen van het koude seizoen aanbreekt.
Lees Verder
Tuin bloemen

Aubriète: voor steen en rotstuin

Aubriete is een mooie kleine vaste plant voor bodembedekkers. De bloei komt vroeg in het seizoen aan, vanaf april. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Aubrieta Familie: Brassicaceae Type: Vaste plant Hoogte: 15 tot 20 cm Blootstelling: Zonnig Bodem: Gewoon Bloei: april-mei - Loof: groenblijvend Aanplant van Aubriète plant je het beste in het najaar, maar planten kan ook in het voorjaar, buiten de vorstperiode.
Lees Verder
Tuin bloemen

Chrysanthemum: een plant van grote schoonheid

Chrysanthemum is een prachtige plant voor bloeiende tuinen en terrassen. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Chrysanthemum Familie: Asteraceae Type: Eenjarig en meerjarig (afhankelijk van de soort) Hoogte: 40 tot 100 cm Blootstelling: Zonnig Bodem: Gewoon Bloei: juni tot november Planten en Verzorgingstips, hier leest u hoe u prachtige chrysanten krijgt in de herfst en in de tijd van Allerheiligen.
Lees Verder
Tuin bloemen

Snijd de lavendel goed bij

Het snoeien van lavendel is een belangrijke stap in het verlengen of vernieuwen van de bloei van jaar tot jaar, en als je het ook kunt laten groeien zonder te snoeien, zal je lavendel nooit zo mooi zijn als wanneer je er voor zorgt. Het snoeien van lavendel voorkomt ook dat het afstoot.
Lees Verder
Tuin bloemen

Bidens: goud in de tuin

Bidens is een prachtige vaste plant van de asteraceae-familie met goudgele bloemen. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Bidens Familie: Asteraceae Type: Vaste plant Hoogte: 30 tot 40 cm Blootstelling: Zonnig Bodem: Goed gedraineerd, humus Loof: Persistent - Bloei: mei tot oktober Bidens planten Advies voor het juist planten van bidens: Bij voorkeur in het voorjaar.
Lees Verder
Tuin bloemen

Daglelie: een uitzonderlijke vaste plant

Daglelie wordt ook wel Daglelie genoemd vanwege de prachtige bloemen met een kortstondige levensduur. Samenvattend wat u moet weten: Naam: Hemerocallis Familie: Liliaceae Type: Vaste plant Hoogte: 50 tot 100 cm Blootstelling: Zonnig en halfschaduw : Gewoon, nogal kleiachtig Loof: Persistent Bloei: juni tot september Lees ook: Daglelie, gemakkelijk en spectaculair Het onderhoud van daglelie, zowel in potten als in de grond, vereist enige zorg om de bloei te verbeteren.
Lees Verder
Tuin bloemen

Wallflower: de bloem van de muren

Wallflower is een kleine bloem met de zoete geur die niet kan worden genegeerd in bloembedden Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Erysimum Familie: Brassicaceae Type: Eenjarig of tweejarig Hoogte: 20 tot 40 cm Blootstelling: Zonnig Bodem: Gewoon, goed gedraineerd Bloei: april tot oktober, afhankelijk van het ras Muurbloempjes planten, zaaien Hier is een plant die zal genieten op plaatsen in de tuin waar normaal niets groeit.
Lees Verder
Tuin bloemen

Garvinea: de rustieke gerbera

Garvinea is een gerberasoort die het voordeel heeft rustiek te zijn en daarom het hele jaar door in de tuin te worden geteeld. Samenvattend wat u moet weten: Naam: GarvineaFamilie: Asteraceae Type: Vaste plant Hoogte: 35-40 cm Blootstelling: zon of lichte schaduw Loof: aanhoudend Bloei: mei tot oktober Garvinea planten Garvinea is een vaste plant die royaal bloeit maar vorst vreest onder de -4 / -5 °.
Lees Verder