Categorie Tuinieren

Gelukkig nieuwjaar 2020!
Tuinieren

Gelukkig nieuwjaar 2020!

Het hele team van Jardiner Malin wenst je een geweldig jaar 2020! Moge dit jaar mooi zijn voor jou en je dierbaren, rijk aan kleine momenten van vreugde, dat het je veel geluk brengt in de tuin, om je planten te zien groeien, bloemen, fruit en groenten uit eigen tuin, het is met veel plezier dat we samen met jullie een nieuw jaar beginnen!

Lees Verder

Tuinieren

In zakken verpakte moestuinen

Op een balkon of in een tuin met arme grond is opvangen een gemakkelijke en snelle optie om op te zetten: ze zijn licht van gewicht, gemakkelijk te vervoeren en bestand tegen schokken en extreme temperaturen. In geotextiel of batyline canvas zijn de tassen van het Franse bedrijf Bacsac, ontworpen door een ontwerper en twee tuinarchitecten, een interessant alternatief voor bloempotten en groentetuinen die op het balkon of terras moeten worden geïnstalleerd.
Lees Verder
Tuinieren

Rozen snijden: periode en techniek

Snijden uit een rozenstruik is makkelijk te doen, zuinig en geeft veel voldoening als de nieuwe roos groeit Door een roos te snijden kun je gemakkelijk de favoriete rozen in je tuin of die van je vrienden vermenigvuldigen. om een ​​mooi geschenk te geven aan uw dierbaren, want de vrucht van een stek is ook die van geduld en de liefde voor planten. zomer en loopt tot eind november.
Lees Verder
Tuinieren

Snijd je favoriete planten

Stekken zijn de beste manier om uw favoriete planten identiek te reproduceren. Vanaf juli kun je aan de slag met deze kunst van het vermeerderen van planten. Gemakkelijk stekken Geraniums en pelargoniums zijn enkele van de planten die goed snijden en ideaal zijn voor beginners.
Lees Verder
Tuinieren

Populaire papegaaitulpen

Papegaaitulpen zijn al sinds de 17e eeuw geliefd, maar wat betekent dit precies voor de tulp en waarom houden we er nog steeds zo van? (Foto credit: Ibulb, Wouter Koppen) Tulp Plant bloembollen goed Desires en de papegaaitulp In de 17e eeuw sierde een onderwerp veel schilderijen: de papegaaitulp.
Lees Verder
Tuinieren

Mulcher en composteerder: maak de juiste keuze

Om uw groenafval om te zetten in mulch en compost, zijn deze twee voorwerpen erg handig: Versnipperaars Een versnipperaar kan de hoeveelheid snoeiafval van uw heggen, bomen en struiken 6 tot 12 keer verminderen. Het verkregen versnipperde materiaal kan zo worden gerecycled tot compost of mulch Net als bij maaiers zijn er twee soorten versnipperaars: elektrisch of met een thermische motor.
Lees Verder
Tuinieren

Adembenemende zwembaden

De Federatie van Zwembadprofessionals reikte op 23 oktober 2012 de Zwembadtrofeeën uit. Tijdens deze 7e editie werden 34 prestaties toegekend. op 16 december 2012, Porte de Versailles, kan het publiek op zijn beurt zijn favoriete zwembaden kiezen.
Lees Verder
Tuinieren

Water geven: ieders zaak

25 van de rivieren in West- en Zuid-Europa zijn extreem vervuild. Al 20 jaar is het ongezuiverde water zorgwekkend verslechterd. Het is daarom erg belangrijk om deze hulpbron te behouden door deze zo redelijk mogelijk te gebruiken Wist u dat in Frankrijk slechts 1 drinkwater wordt gedronken, de helft van de wereldbevolking zal worden geconfronteerd met zeer grote watertekorten. water in de komende 25 jaar, wordt het daarom steeds belangrijker om deze schaarse hulpbron te behouden.
Lees Verder
Tuinieren

Vervuilingsbeheersingsinstallaties: wat is het eigenlijk?

Er zijn installaties die de lucht in ons interieur kunnen reinigen. Veel meer vervuild dan het lijkt, het interieur van onze huizen en appartementen zit vol met onzichtbare chemische componenten die de meeste planten kunnen absorberen! Dit artikel bestaat uit 2 delen, het tweede is gewijd aan de belangrijkste het zuiveren van planten en hun deugden.
Lees Verder
Tuinieren

Cactussen en vetplanten, 4 makkelijke varianten

Cactussen en vetplanten Bent u geneigd uw groene planten water te geven? Adopteer vetplanten! Bijna onderhoudsvrij, met hun gevarieerde vormen, voegen ze wat pit toe aan ons interieur. Zoom in op vier makkelijke soorten Cactusmix, diverse vormen Afkomstig uit Mexico en het zuiden van de Verenigde Staten, hebben deze kleine cactussen gezaaid met stekels verrassende vormen.
Lees Verder
Tuinieren

Een biologische groentetuin maken?

Als je een paar biologische groenten wilt kunnen proeven die je zelf zou hebben verbouwd, zonder dat je daarvoor vervelend tuinwerk hoeft te doen, dan is het voor jou een biologische groentetuin! Bovendien passen zelfs ervaren tuinders deze techniek bijzonder goed toe. Makkelijk te plaatsen.
Lees Verder
Tuinieren

Aglaonema: meer dan een plant ... een decoratie!

De aglaonema is al van ver te zien ... Dus wat? Juist zijn sterke humeur staat bovenaan de decoratietrend. Een 100 natuurlijke decoratie! Samengevat, wat u moet weten: Naam: aglaonema Familie: Araceae Type: Kamerplant Hoogte: 0,4 tot 1 m binnenshuis Blootstelling: Helder, schaduw Bodem: Bodem Loof: Persistent Aglaonema, een gemakkelijke plant En alsof dit voordeel was niet genoeg, het heeft er nog een, en niet de minste, vooral voor degenen die geen groene vingers hebben: het vereist weinig onderhoud.
Lees Verder
Tuinieren

Vakantie: plan water geven

Voordat u op vakantie gaat, moet u een paar dingen doen om de planten in uw tuin gezond te vinden. Maar in een droogte moet de bewatering weloverwogen en redelijk zijn. Een week of langer uw tuin verlaten? Begin met het bekijken van het weer om erachter te komen hoe u uw afwezigheid kunt organiseren.
Lees Verder
Tuinieren

Fijne hangplanten

Het is niet alleen het down to earth in het leven ... Niets belet je om high te worden! En laat je je verleiden door planten op te hangen? Je planten opkweken betekent ook je ogen optrekken zodat je ze beter kunt bewonderen, het laat ze makkelijker op hun gemak zijn, het is spelen met vlakken en kleuren .
Lees Verder
Tuinieren

Dahlia cactus

De cactusdahlia, de zomerbloem van het jaar! ...; Spectaculaire bloemen en kleuren De meest spectaculaire dahlia's zijn de cactusdahlia's. Ze zijn een van de meest fantastische jongens. Het grootste voordeel van deze bloemen is dat ze goed rechtop blijven staan, ook bij regenachtig weer. Dit komt doordat de bloem minder water vasthoudt, waardoor hij minder zwaar is en niet breekt.
Lees Verder
Tuinieren

Delosperma echinatum: een zeer decoratieve plant

Delosperma echinatum is een zeer decoratieve en gemakkelijk te onderhouden plant. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Delosperma echinatum Familie: Aizoaceae Type: Vaste plant, sappig Hoogte: 20-30 cm Blootstelling: Helder Bodem: Goed doorlatend Loof: Persistent Bloei: Zomer Planten delosperma Delosperma echinatum is gevoelig voor vorst, daarom kunt u deze het beste in een container kweken zodat deze in de winter naar binnen kan worden gebracht.
Lees Verder
Tuinieren

Orchideeën verpotten

Het verpotten van een orchidee is een belangrijke stap in de snelheid van de plant. Goed verpotten is niet te improviseren ... Nadat je jezelf hebt gezegend met een prachtige bloei, lijkt je orchidee een beetje flauw en weet je niet hoe je de toon moet herstellen. nieuwe pot.
Lees Verder
Tuinieren

Mizuna-kool: de Japanse salade

Mizuna-kool ziet eruit als een salade, zoals rucola. We waarderen de knapperigheid en de peperige smaak. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Brassica rapa japonica Familie: Brassicaceae Type: Bladgroente Blootstelling: Zonnig Bodem: Goed gedraineerd, vrij rijk Hoogte: 15 tot 20 cm Oogst: Lente, zomer, herfst , winter Zaaien, planten van mizuna-kool Mizuna-kool zaaien: Het zaaien van mizuna-kool gebeurt van de lente tot de vroege winter.
Lees Verder
Tuinieren

Lavendelvlinder: een mooie variëteit

Vlinderlavendel is een mooi alternatief voor gewone lavendel dankzij de zeer originele bloeiwijzen. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Lavandula stoechas Familie: Lamiacées Type: Aromatische struik Hoogte: 60 tot 100 cm Blootstelling: Zonnig Bodem: Gewoon, goed doorlatend Loof : Aanhoudende bloei: juni tot augustus Gezondheid: voordelen en deugden van lavendel Vlinderlavendel is gemakkelijk en bloeiend en zal prachtig en duurzaam uw tuinen en terrassen sieren.
Lees Verder
Tuinieren

Helxine: een mooie groene plant

Helxine is een mooie groene plantbedekking die zowel in de tuin als binnenshuis wordt gekweekt. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Soleirolia Familie: Urticaceae Type: Kruipende vaste plant Hoogte: 5 tot 10 cm Blootstelling: Halfschaduw, schaduw Bodem: Licht, humus Loof: Wintergroen Helxine planten Helxine planten vindt plaats in het voorjaar of in de herfst.
Lees Verder
Tuinieren

Makkelijke planten voor een gezond interieur

Door elke tien vierkante meter een groene plant te plaatsen, reinig je de ingesloten lucht in je interieur. Kies uit de gemakkelijkst te verzorgen planten Varens zijn beide gemakkelijke planten die bekend staan ​​om hun luchtzuiverende eigenschappen. Snoei regelmatig droge bladeren om ze er geweldig uit te laten zien.
Lees Verder