Categorie Tuinieren

Winterjasmijn: uitstekende bloei
Tuinieren

Winterjasmijn: uitstekende bloei

Winterjasmijn is een prachtige klimplant met geurige gele bloemen. Kortom, wat u moet weten: Naam: Jasminum nudiflorum Familie: Oleaceae Type: Klimplant Hoogte: 1 tot 2 m Blootstelling: Licht Bodem: Bodem Loof: Persistent - Bloei: januari tot Maart Onderhoud, van verpotten tot snoeien tot water geven zijn allemaal gebaren die je zullen helpen om een ​​mooie jasmijn te hebben.

Lees Verder

Tuinieren

Bloemkool: alles over zijn cultuur

Bloemkool is een groente met weinig calorieën en veel vezels, calcium en magnesium. rijk Oogst: juni tot november Gezondheid: voordelen en deugden van bloemkool Onderhoud, van zaaien en planten tot oogsten, zal u helpen om prachtige bloemkool te hebben.
Lees Verder
Tuinieren

Topdressing: wat is het?

Composteren bestaat uit het rechtstreeks op uw gazon strooien van een laag van 1/2 tot 1 cm potgrond om het te voorzien van de extra organische stof die nodig is voor een goede ontwikkeling. U kunt ook een compost gebruiken waarvan de bemestende werking in alle behoeften voorziet. een jaar nodig voor uw gazon.
Lees Verder
Tuinieren

Draadloze grasmaaier, hoe te kiezen?

De snoerloze, robotmaaier, batterijaangedreven, benzine- of handmatige grasmaaier is een ideale oplossing voor het effectief onderhouden van een gazon. Deze tool heeft vele voordelen, waaronder kracht, prestaties en bruikbaarheid. Advies over de selectiecriteria om te behouden in gedachten om een ​​verstandige aankoop te doen.
Lees Verder
Tuinieren

Stokesia laevis: de Chinese aster

Stokesias laevis verrukken ons met hun prachtige, vaak spectaculaire bloei in de zomer. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Stokesia laevis Familie: Asteraceae Type: Vaste plant Hoogte: 40 tot 50 cm Blootstelling: Zonnig Bodem: Gewoon, goed gedraineerd Bloei: juni tot oktober Chinese asters planten en verzorgen zijn dingen die je kunt doen om de groei en bloei te verbeteren.
Lees Verder
Tuinieren

Een kleine groene ruimte

Minituin, binnenplaats of balkon: goed ingedeeld kan je hoekje van de blauwe lucht een plek worden waar het goed is, zelfs klein, een buitenruimte is een kans, en door deze met zorg in te richten, is het mogelijk om een ​​balkon te transformeren , een dakterras, een stuk grond of binnenplaats in een heuse tuin waar iedere activiteit zijn plek heeft.
Lees Verder
Tuinieren

Potten tegen droogte

Ben je het zat om de zomer je potplanten water te geven? Kies planten die niet bang zijn voor een gebrek aan water en het probleem zal worden opgelost! Van dagelijks water geven naar wekelijks water geven of zelfs om de twee weken is binnen handbereik door planten te selecteren die niet veel nodig hebben in water.
Lees Verder
Tuinieren

Creëer een natuurlijke vijver

Een natuurlijke vijver aanleggen Door C. Levesque In tegenstelling tot een visvijver, trekt een natuurlijke vijver kikkers, libellen, vogels aan… Drie vierkante meter is genoeg om een ​​klein paradijs van biodiversiteit te creëren. Zowel nuttig als decoratief, de natuurlijke vijver heeft vele voordelen: zo creëer je een natuurlijke vijver.
Lees Verder
Tuinieren

Raap: de andere naam voor Zweed

Raapkool, ook wel koolraap genoemd als het vruchtvlees geel is, is een oude groente die zich bijzonder aanpast aan een koud en vochtig klimaat. : Zonnig Bodem: Humusrijk, goed doorlatend Bloei: Zomer - Oogst: 3 tot 4 maanden na het zaaien (oktober tot maart) Om ook te lezen: voordelen en deugden van koolraap Zaaien en planten van raapkool Februari onder dekking of direct ter plaatse van mei tot juli.
Lees Verder
Tuinieren

Holboellia: verzorgingstips

Holboellia is een zeer originele en licht geurende klimplant. Ze houdt van nogal schaduwrijke hoekjes. Kortom, wat je moet weten: Naam: Holboellia coriacea Familie: Lardizabalaceae Type: Klimplant Hoogte: 5 tot 8 m Blootstelling: Halfschaduw of schaduw Bodem: gewoon Loof: Persistent - Bloei: april tot juni Onderhoud, van aanplant tot bloei is echt heel gemakkelijk en het decoratieve effect gegarandeerd.
Lees Verder
Tuinieren

Coloquinte: een puur decoratieve groente

De colocynth is mooi maar is niet eetbaar, het is wat we een decoratieve groente noemen. Samenvattend, wat je moet weten: Naam: Citrullus colocynthis Familie: Cucurbitaceae Type: Decoratieve groente Hoogte: 20 tot 50 cm Blootstelling: Zonnig Bodem: rijk en goed gedraineerd Oogst: herfst De vruchten worden gebruikt voor hun volledig originele vormen en kleuren, van herfst en winter, na ze te hebben gedroogd.
Lees Verder
Tuinieren

Ipomea of ​​tuinvolubilis

Ipomea indica is een zeer mooie klimplant met een royale en spectaculaire bloei. Ipomea, als ze invasief kan zijn, is onderhoudsarm en zal u snel bevredigen, zowel in de tuin als op het terras. Wat u moet weten: Naam: Ipomea indica Familie: Convolvulaceae Type: klimplant, eenjarig Hoogte: 3 tot 6 m Blootstelling: zonnig Bodem: tamelijk rijk Blad: bladverliezend Bloei: juni tot november Aanplant van ipomea Hoewel het persistent is in tropische omgevingen, wordt ipomea gekweekt in ons als eenjarige en zullen daarom niet van jaar tot jaar teruggroeien.
Lees Verder
Tuinieren

Een bloemige, rustieke en vintage decoratie

Bloemendecoratie ontwikkelt zich op Franse bruiloften. Subtieler en verfijnder dan in de Verenigde Staten, waar het wordt geïmporteerd, zet het de toon voor de hele huwelijksceremonie, vintage of landelijke sfeer Bloemen kunnen het uitgangspunt zijn voor elke huwelijksdecoratie. is om hun invloed te zeggen!
Lees Verder
Tuinieren

Snoeien van grootbloemige rozen, theehybride

Het snoeien van grootbloemige rozen, ook wel kruidenthee genoemd, is een belangrijke stap omdat het de bloei van de rozenstruik bevordert.Hier zijn onze tips voor het snoeien van uw grootbloemige rozenstruik.Lees ook: maat van alle rozen Grote bloemen, hybride thee De beste tijd om dit type roos te snoeien is in de late winter of het vroege voorjaar.
Lees Verder
Tuinieren

Wat zijn bloembollen?

De bloemenwereld is bijzonder kleurrijk en groot. Een groot deel van deze geluksbrengers zijn bloembollen. Maar wat zijn bloembollen eigenlijk en wat maakt ze zo bijzonder Lees ook: VoorjaarsbollenZomerbollenBloeiprocesBloemen en bloembollen knippen, wat is het verschil?
Lees Verder
Tuinieren

Trompet narcis

Trompetnarcis is een mooie variëteit aan narcissen. De Trompet Narcis behoort tot een groep van 11 andere soorten zoals de Dubbelbloemige Narcis of de Grootbloemige Narcis De Trompet Narcis kenmerkt zich door zijn broers en zussen door, je raadt het al, zijn sterke trompetvorm.
Lees Verder
Tuinieren

Aan het begin van het schooljaar zijn we actief in de tuin

De terugkeer naar school in september is een bijzondere periode. Het markeert de terugkeer naar het werk voor de volwassenen en naar school voor de kinderen. Maar ook in de tuin is er genoeg te beleven: je hebt de hele zomer genoten van je tuin na een lange voorbereiding in het voorjaar. Je hebt er zo veel en zo goed in geïnvesteerd dat je in september graag even wilt ontspannen.
Lees Verder
Tuinieren

Opmerkelijke soorten appels en appelbomen

Vind seizoen voor seizoen onze selectie van de beste appelrassen Gesorteerd op oogst en bewaring, hier zijn de kenmerken voor elke appelboomvariëteit. (Foto © Marco Desscouleurs) Lees ook: Appelbomen goed laten groeien Appels bewaren in de winter Appels snoeien Appelsoorten en variëteiten De beste appelsoorten van september tot december: "Red Astrakhan": rijp eind augustus, opslag in oktober.
Lees Verder
Tuinieren

Amaryllis na de bloei, wat te doen?

Amaryllis is een prachtige kamerplant die zich buiten kan aanpassen als het klimaat relatief warm is.Amaryllis kan, na de bloei, jaar na jaar weer bloeien bij u thuis, zolang u respecteert. bepaalde regels… In aarde of binnenshuis, vind al ons advies over amaryllis De bloemen van mijn amaryllis vervagen, waarom?
Lees Verder