Categorie Tuinieren

Perfectioneer dit najaar je groene tuinieren
Tuinieren

Perfectioneer dit najaar je groene tuinieren

Mulchen, composteren, natuurlijke en biologische producten ... Als u meer wilt weten over technieken die het milieu respecteren, begin dan deze winter De biologische tuin is in de eerste plaats een filosofie. De wens om de aard van de bodem te behouden, de flora en fauna te behouden, ecologische methoden opnieuw te leren die zowel voorouderlijk als innovatief zijn.

Lees Verder

Tuinieren

Fittonia: geweldig binnenshuis

Fittonia is het genot van ons interieur dankzij de grote decoratieve kracht en het unieke blad. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Fittonia Familie: Acanthaceae Type: Kamerplant Hoogte: 30 tot 50 cm binnenshuis Blootstelling: Gedeeltelijke schaduw Bodem : Compost
Lees Verder
Tuinieren

Orchideeënsubstraat en potgrond

Als er één plant is waarvan het groeimedium een ​​doorslaggevende rol speelt in de ontwikkeling van de plant, dan is dat ongetwijfeld het substraat voor orchideeën, aangezien de orchidee een bepaald wortelstelsel ontwikkelt dat het verdient om te worden voorzien. aandacht en zorg.Samenstelling van een orchideeënaarde De basis is gemaakt van maritieme pijnboomschors, waarvan de grootte enigszins kan variëren.
Lees Verder
Tuinieren

Groenbemester, denk er eens over na!

Ze beschermen de bodem tegen onkruid en verrijken hem met stikstof en humus: groenbemesters zijn allemaal goed. Zaai ze in de moestuin zodra er een bed vrijkomt. Snelgroeiende planten die worden gebruikt om de grond te bedekken als een gewas klaar is, worden groenbemesters genoemd. Alfalfa, klaver, mosterd, phacelia, witte lupine, koolzaad… behoren tot deze nuttige planten.
Lees Verder
Tuinieren

Varen, trendy plant 2019

Zowel in de tuin als binnen heeft hij alles te behagen: luchtig en wild uiterlijk, decoratief blad, gemakkelijk te onderhouden, snelgroeiend ... Adopteer de varen! De varen is een vaste plant van het kreupelhout die houdt van schaduw, frisheid en vochtigheid. Zelfs als hij niet bloeit, is hij verre van gewoon: sommige hebben bladverliezend blad en andere zijn groenblijvend, soms grillig lichtgroen (zoals de Boston of de Duitse varenversie XL), soms vol en meer aanhoudend, zelfs briljant (zoals de Deer Tongue).
Lees Verder
Tuinieren

Bescherm planten tegen vorst en kou

Wanneer wintervorst optreedt, gaan de planten een periode van vegetatieve rust in. Het is belangrijk om ze te beschermen tegen vorst en kou om ze in de lente in de beste omstandigheden te vinden! Met een paar eenvoudige beschermende maatregelen kun je ze gemakkelijk beschermen tegen lagere kosten. kosten.
Lees Verder
Tuinieren

Pompoenen in overvloed in de Renaudies-tuinen

Het is het pompoenfestival op zondag 14 oktober 2012 in de tuinen van Renaudies, in Mayenne. Klein of gigantisch, ietwat eigenzinnig of rond, in hun natuurlijke staat of versierd ... Pompoenen zullen opnieuw de sterren zijn van dit grote evenement dat elk jaar vele bezoekers trekt.
Lees Verder
Tuinieren

Schist, decoratieve mulch

Schist is een zeer duurzame decoratieve minerale mulch met uitstekende esthetische en bedekkende eigenschappen.Het is in feite leisteengrind en kan in onze tuinen en op onze paden een plaats vinden naar keuze. Cacaoschillen, decoratieve mulch Pijnboomschors, ideaal voor heideplanten Leisteenmulch, het verbetert bedden Groentemulch, uitstekende meststof Al onze artikelen gewijd aan mulchen Voordelen van schalie-mulchen Extreem decoratieve mulch Duurzaam: onveranderlijk, onbrandbaar, rotvrij en bestand tegen alle soorten klimatologische gevaren (regen, wind, enz.) Neutrale pH.
Lees Verder
Tuinieren

Fruitmot, de fruitworm

Fruitmot wordt gewoonlijk de "fruitworm" genoemd. De fruitmot (Cydia pomonella) is een vlinder waarvan de larven voornamelijk appels, peren en walnoten aanvallen, maar ook en andere soorten, die een gewas kunnen vernietigen. In feite wordt hij het vaakst aangetroffen op appelbomen, maar ook in peer, walnoot, kastanje of pruim.
Lees Verder
Tuinieren

Rode biet zoals we het lekker vinden

Het wordt zowel rauw als gekookt gegeten en is gemakkelijk te oogsten. Zoveel voordelen die je zullen aanmoedigen om rode biet te telen in je moestuin. Je hebt het nooit aangedurfd! Rode biet is echter gemakkelijk te kweken en groeit snel na het zaaien, dus hoe kun je deze groente niet weerstaan ​​die je in de zomer in salades kunt eten voor een ongeëvenaard gevoel van frisheid met zijn milde smaak en suiker.
Lees Verder
Tuinieren

Strelitzia: de paradijsvogel

De Strelitzia is een mooie plant van tropische oorsprong, die een mooie bloei en een gebladerte met een mooie dichtheid biedt. Zonnig, halfschaduw Bodem: gewoon loof: persistent - bloei: mei tot september Planten, verpotten Strelitzia Strelitzia is bang voor vorst en zelfs voor temperaturen onder de 2 ° en kan daarom alleen in de volle grond worden geteeld in gebieden met voldoende milde winters.
Lees Verder
Tuinieren

Beaucarnea: de olifantenpoot!

Beaucarnéa is een zeer mooie kamerboom die gewaardeerd wordt om zijn loof en zijn mooie stam. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Beaucarnea Familie: Agavaceae Type: Kamerplant Hoogte: 1 tot 2 m binnen Blootstelling: Helder Bodem: Potgrond Loof Planten en verpotten, onderhoud en water geven zijn allemaal gebaren die de groei verbeteren en voorkomen dat hij ziek wordt.
Lees Verder
Tuinieren

Guzmania: exotisch en kleurrijk

Guzmania is een prachtige kamerplant, kort samengevat, wat u moet weten: Naam: Guzmania Familie: Bromelia Type: Kamerplant Hoogte: 30 tot 40 cm binnen Blootstelling: Helder maar zonder direct zonlicht Loof: Persistent - Bloei: Einde van de winter of zomer Inheems in Midden-Amerika en West-Indië, wordt gekweekt vanwege zijn loof en prachtige bloem.
Lees Verder
Tuinieren

De rhipsalis doet niets anders dan zijn hoofd ... harig!

Hier is een cactus die meteen nieuwsgierigheid opwekt! Doornloos, het heeft een verwarde look die zich leent voor allerlei onverwachte decoreffecten. Laat u inspireren: Rhipsalis verbergt zijn wild goed! In tegenstelling tot andere cactussen heeft het inderdaad geen doorn. Het is daarom gemakkelijk te temmen zonder te prikken.
Lees Verder
Tuinieren

Bananenboom: een plant met prachtig blad

De bananenboom wordt beschouwd als het grootste gras ter wereld en is een plant die in onze klimaten kan worden gekweekt. Zeer helder Bodem: Bodem Loof: Persistent of bladverliezend, afhankelijk van het klimaat Lees ook: gezondheidsvoordelen en deugden van bananen Onderhoud van bananen, hoe en wanneer te planten, welke watergift en welke ziekten?
Lees Verder
Tuinieren

Ficus retusa: ideaal voor bonsai

Ficus retusa is een van de meest gebruikte bomen voor bonsai-teelt en onderscheidt zich van Ficus benjamina door zijn dikkere bladeren. Samenvattend wat u moet weten: Naam: Ficus retusa Familie: Moraceae binnen, bonsai Hoogte: 40 cm tot 80 cm Bodem: Groene plantencompost, goed gedraineerd Blootstelling: Licht zonder direct zonlicht Loof: Wintergroen Watergift: Matig Onderhoud van ficus retusa De ficus retusa, hoewel gemakkelijk te onderhouden, heeft enige zorg nodig om zich onder de beste omstandigheden te ontwikkelen .
Lees Verder
Tuinieren

Ficus voor iedereen

Het geslacht ficus omvat honderden soorten, waarvan er vele als kamerplant worden gebruikt. Gedraaide bonsai of struik met gigantische bladeren: maak je keuze Ficus benjamina, de bekendste Dit is waar we aan denken als we het hebben over ficus: met zijn glanzende, donkergroene of bonte bladeren heeft hij zijn waarde bewezen met minder gewetensvolle tuiniers, omdat het watergiftes of weinig licht kan overleven.
Lees Verder
Tuinieren

Herontdek vergeten groenten!

Help oeroude groenten te redden door ze in uw moestuin te laten groeien. Een goede manier om tegen de uniformiteit van smaak te vechten en uw tuin een ouderwetse charme te geven. Pompoenen en pompoenen laten rondrennen Ontneem uzelf niet de grote familie van komkommerachtigen die groenten met zulke verschillende kleuren en vormen aanbiedt: Butternut butternut squash , Hongaarse blauwe pompoen, felrode Etampes-pompoen, spaghettipompoen… Plaats ze aan de voet van je compost voor schaduw of als bodembedekker in je rijen rijbonen of om een ​​lege hoek te garneren.
Lees Verder
Tuinieren

Clematis armandii: vroeg en geurig

Clematis armandii is een prachtige klimmer met groenblijvend blad en vroege en geurige bloei. Samenvattend wat u moet weten: Naam: Clematis armandii Familie: Ranunculaceae Type: Klimmen Hoogte: 2 tot 5 m Blootstelling: Zonnig, halfschaduw Bodem: Diep en Fresh Loof: Evergreen - Bloei: Lente Lees ons advies over clematis Het is perfect voor oude muren, hekjes, maar ook voor het kweken van clematis in potten.
Lees Verder
Tuinieren

Clematis montana: de bergclematis

Clematis montana, of bergclematis, is een prachtige klimmer. Kort samengevat, wat u moet weten: Naam: Clematis montana Familie: Ranunculaceae Type: klimmer Hoogte: 6 tot 8 m Blootstelling: Zonnig Bodem: Diep en koel Loof: Bladverliezend - Bloei: mei
Lees Verder
Tuinieren

De onderkant van planten

Er zijn honderden verschillende soorten. Dus hoe kies je de juiste planten voor je tuin? Door een beroep te doen op gekwalificeerde professionals ... Het is niet gemakkelijk om uw weg te vinden, want de natuur is wijdverspreid. En juist om de professionele sector in staat te stellen de zondagse tuinman correct te informeren dat er een wedstrijd voor plantenherkenning is gelanceerd.
Lees Verder