Categorie Planten en gezondheid

Bacopa: voordelen en deugden
Planten en gezondheid

Bacopa: voordelen en deugden

Inheems in Zuidoost-Azië, maar ook in India, is bacopa een vaste plant die gedijt op vochtige bodems in tropische streken, in moerassige streken van China, Nepal, India en Sri. Lanka Verderop bleek dat deze kruipende plant ook in Florida groeit en zelfs in moerassen en vijvers kan worden gekweekt.

Lees Verder

Planten en gezondheid

Astragalus: om het immuunsysteem te versterken

Astragalus, afkomstig uit Azië, is een plant die groeit in het noorden van China, in de provincies Sichuan en Yunnan, maar ook in dennenbossen, estuaria en de kusten van het Aziatische continent. Van "Huang qi" in China, "Ogi" in Japan en "Hwanggi" in Korea, de delen die in astragalus worden gebruikt, zijn de wortels die in de lente zijn geplukt van een plant van vier tot zeven jaar oud en vervolgens gedroogd voordat ze worden geëxploiteerd .
Lees Verder
Planten en gezondheid

Laurelsaus: voordelen en deugden

De lauriersaus of nobele laurier (Laurus nobilis) is een struik die zeer aanwezig is in de mediterrane streken en gemakkelijk 10 m hoog kan worden. Als symbool van overwinning en vrede roept de laurier kracht en succes op; het staat bekend om zijn voordelen en deugden voor de gezondheid Tuinieren: het laurierblad goed cultiveren De lauriersaus en zijn gezondheidsvoordelen Bevordert de spijsvertering en vermindert gasvorming; kalmeert urineweg- en tandinfecties; biedt antiseptische en bacteriedodende eigenschappen; verzacht pijn die verband houdt met tonsillitis; neemt deel aan de behandeling van griepachtige aandoeningen (hoest, bronchitis, verstopte sinussen, enz.
Lees Verder
Planten en gezondheid

Coqueret: plant met meerdere geneeskrachtige eigenschappen

Een deugdzame plant afkomstig uit Peru, Bolivia en Colombia, de kakkerlak groeit niet ver van huizen, in tuinen en zelfs op hoogten tot 3200 meter, waar hij zich gemakkelijk vermenigvuldigt. Hij groeit ook in rijke gronden en is rijk aan zuidelijk en westelijk Quebec Deze plant staat bekend als twee verschillende soorten (Physalis alkekengi en Physalis heterophylla) en komt voor in gematigde, subtropische en tropische streken, en heeft verschillende geneeskrachtige en gastronomische eigenschappen.
Lees Verder
Planten en gezondheid

Aambeien: wanneer planten verlichting bieden

Een bron van bijna permanent ongemak, aambeien zijn een verwijding van de aderen in het anale gebied (rectum en anus), evenals het weefsel eromheen. Een fenomeen vergelijkbaar met spataderen die in de benen kunnen verschijnen, deze constant verwijde aderen zwellen op vaak als de patiënt een stoelgang heeft.
Lees Verder
Planten en gezondheid

Neemolie: het scheelt een probleemhuid

Net als aloë vera of shea ervoor, heeft neemolie een lange weg afgelegd om een ​​plaats te vinden in onze cosmetica. In staat om 200 jaar te leven, produceert neem tot 30 kg zaden. Hieruit halen we koud een olie met een krachtige geur die in de Ayurvedische geneeskunde wordt gebruikt. Een olie met meerdere toepassingen Het traditionele gebruik van neem of neem kan verrassen.
Lees Verder
Planten en gezondheid

Kaneel: voordelen en deugden

Ceylon-kaneel, algemeen bekend als kaneel of "echte kaneel", is de binnenschors van een boom van de Lauraceae-familie, de Ceylon-kaneel, die afkomstig is van het eiland Ceylon. Meer dan 4500 jaar geleden ontdekt. , het is een van de best verkochte specerijen ter wereld en wordt voornamelijk verbouwd in India, Sri Lanka, China en Madagaskar vanwege zijn essentiële olie.
Lees Verder
Planten en gezondheid

De kleine witte ui in de keuken: gezondheidsvoordelen

Het seizoen voor verse witte ui is van april tot juli. Zacht en knapperig, het kruiden uw salades en salades op basis van recepten. De voedingswaarde is talrijk: rijk aan fosfor, calcium en selenium, vitamine C, antikanker, hypoglykemisch, antitrombose, beschermer voor de slagaders ... Lees ook: Uien goed laten groeien Voordelen en deugden van ui Een ui, maar wel zoet en fris!
Lees Verder
Planten en gezondheid

Behandel aerofagie met planten

Ademhaling is een vitaal proces voor levende wezens, en in het bijzonder voor mensen Door te ademen wordt een hele reeks fysische en biochemische mechanismen geactiveerd in het menselijk organisme door middel van gasuitwisseling, essentieel voor het leven. Het is dus heel normaal om 2 tot 4 liter lucht per dag door te slikken.
Lees Verder
Planten en gezondheid

Banaan: voordelen en deugden

De banaan (Musa Spienta) behoort tot de Musaceae-familie. De banaan komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en is het hele jaar door aanwezig. De bananenboom is een kruidachtige plant en geen boom, met een hoogte van 9 tot 12 m. Bananen groeien in zonnige streken, vooral op Guadeloupe, Martinique en de Canarische Eilanden.
Lees Verder
Planten en gezondheid

Cactusvijg: voordelen en deugden

De cactusvijg of opuntia ficus-indica is een cactus van 2 tot 5 m hoog met doornige en platte segmenten, racketvormig. De cactusvijg behoort tot de familie Cactaceae, is inheems in Mexico en genaturaliseerd in de Middellandse Zee .De cactusvijg voor de goede orde ... Het was in de 16e eeuw dat de Spanjaarden de cactusvijg in het Middellandse-Zeebekken introduceerden.
Lees Verder
Planten en gezondheid

Kardemom: voordelen en deugden

Kardemom, ook wel bekend als groene kardemom of aromatische kardemom, is een wortelstokachtige kruidachtige plant die behoort tot de Zingiberaceae-familie. De plant levert een specerij die dezelfde naam draagt ​​en tot dezelfde familie behoort als gember en kurkuma. aan de kust van Malabar, India, wordt deze plant veel gebruikt in de Indiase en Aziatische keuken en, meer verrassend, in de Scandinavische keuken.
Lees Verder
Planten en gezondheid

Oregano: voordelen en deugden

Oregano of (Origanum vulgare), zeer dicht bij marjolein, is een aromatische plant afkomstig uit het Middellandse-Zeebekken en West-Azië.Het gebruik als medicinale plant dateert uit het oude Griekenland, waar het werd voorgeschreven tegen maagaandoeningen , het stimuleren van luie magen en het bestrijden van constipatie.
Lees Verder
Planten en gezondheid

Acne: natuurlijke verzorging door planten

Hormonale ziekte, acne is een klassiek huidprobleem, maar komt veel voor bij adolescenten. Als deze over het algemeen milde dermatose een nachtmerrie is, vooral voor adolescenten (80 tot 90 van hen), blijkt dat mannen zijn meer getroffen dan vrouwen.Op dagelijkse basis wordt aanhoudende acne, die soms pijnlijk en etterig is, een echte kwelling, zelfs een angst voor het onderwerp.
Lees Verder
Planten en gezondheid

Koolraap: voordelen en deugden

Koolraap of Brassica napobrassica behoort tot de familie Brassicaceae (voorheen Cruciferae), net als bloemkool, radijs en andere kool. Als het vruchtvlees wit is, wordt deze groente ook wel koolrabi genoemd. De plant houdt van koude en vochtige klimaten en kan 30 tot 40 cm bereiken. Zo kunnen we in de herfst en winter genieten van deze groente, gezond voor onze gezondheid.
Lees Verder
Planten en gezondheid

Knoflook: voordelen en deugden

Knoflook of allium sativum is een vaste plant met een bol van 30 tot 40 cm hoog waarvan de nutritionele eigenschappen, voordelen en deugden worden gewaardeerd. Het wordt zowel rauw als gekookt gegeten, in zijn geheel of in stukjes gesneden en het heeft de eigenaardigheid van het lang bewaren Moestuin: knoflook planten, kweken en oogsten Keuken: recepten met knoflook Knoflook: voor de goede orde Knoflook is afkomstig uit Centraal-Azië en is ongetwijfeld een van de oudste specerijen dat we weten.
Lees Verder
Planten en gezondheid

Linzen: rijk aan vezels en vitamines

De linze, een essentieel voedsel. Linzen worden al sinds de oudheid gekweekt voor hun zaden, die zeer rijk zijn aan voedingsstoffen en vooral aan eiwitten.Lees ook: Linzen op de juiste manier kweken Recepten met linzen Eigenschappen, voordelen en deugden van linzen de lens zal je maaltijden dit najaar en tijdens de winter nog steeds begeleiden.
Lees Verder
Planten en gezondheid

Arganolie: eigenschappen en gezondheidsvoordelen

Emblematische boom van de Souss- en Tindouf-regio's (zuidwesten van Marokko en Algerije), de arganboom heeft altijd de interesse gewekt van botanici. Behorend tot de Sapotaceae-familie, de arganboom waarvan de vrucht "argan" wordt genoemd ontwikkelt zich in regio's met wisselende regenval. Van gematigde tot sub-vochtige zones tot koele semi-aride zones, argan heeft niet veel water nodig, is bestand tegen hoge temperaturen (50 ° C) en past zich gemakkelijk aan alle soorten bodems aan, behalve die met zand. mobiel.
Lees Verder
Planten en gezondheid

De partner tegen migraine

Een plant die zijn oorsprong vindt in Klein-Azië, de partner is een overblijvend kruid dat tot 70 cm hoog kan worden Tegenwoordig groeit de partner in gematigde streken van Noord-Amerika, Europa en Amerika. In Frankrijk wordt het gevonden op braakliggende terreinen, bermen, rotstuinen of gecultiveerd land.
Lees Verder