Categorie Bomen en struiken

Laurier, groen in de winter
Bomen en struiken

Laurier, groen in de winter

Wil je een vleugje groen op je balkon of terras brengen? Kies een laurier. Laurelsaus of laurierblik, deze twee soorten die niet tot dezelfde familie behoren, hebben gemeenschappelijke eigenschappen.Lees ook: Goed kweken van laurier-saus Goed laten groeien laurierblik goed De laurier-saus, voor geurende vormsnoei bouquet garni, met zijn dikke, glanzende en geurige bladeren, lauriersaus (laurus nobilis) is een struik die het hele jaar door groen blijft.

Lees Verder

Bomen en struiken

Grevillea: prachtig bloeiende struik

De grevillea junipera is een prachtige voorjaarsbloeiende heester, gemakkelijk te kweken, in container of in de tuin. Samenvattend wat u moet weten: Naam: Grevillea juniperina Familie: Proteaceae Type: Struik Blootstelling: Zonnig of halfschaduw Bodem: Goed doorlatend , gewoon Blad: Wintergroen - Bloei: april tot juli Grevillea planten Grevillea wordt bij voorkeur in de herfst geplant om de beworteling en dus het herstel in het voorjaar te vergemakkelijken.
Lees Verder
Bomen en struiken

Bamboe: maak de juiste keuze!

Zin in een beetje exotisme in de tuin? Plant bamboe! Maar pas op, sommige soorten zijn erg invasief ... Bamboe is de enige houtachtige soort in de grasfamilie en geeft constant nieuwe scheuten af, zoals gras. Het opsporen van bamboe (Arundinaria, Chimonobambusa, Phyllostachys, Pseudosasa ...) kan dus door de jaren heen veel ruimte koloniseren.
Lees Verder
Bomen en struiken

Juniperus: schitterende conifeer

De jeneverbes is een zeer mooie kleine conifeer die ook wel gewone jeneverbes wordt genoemd. Het onderhoud, van aanplant tot snoei is eenvoudig en het decoratieve effect is gegarandeerd. Kort samengevat wat u moet weten: naam: jeneverbes familie : Cupressaceae Type: Conifeer Blootstelling: Zonnig of halfschaduw Bodem: Goed gedraineerd, gewoon Loof: Persistent - Bloei: Lente Gezondheid: voordelen en deugden van jeneverbes Juniperus planten De jeneverbes wordt ideaal geplant in de herfst, om beworteling en dus herstel in de lente te vergemakkelijken.
Lees Verder
Bomen en struiken

Snoeien van wolkenbomen

Niwaki: het is de Japanse naam voor de grootte van wolkenbomen Voorouderlijke en gecompliceerde kunst, deze specifieke snoei gericht op het creëren van symbolische ruimtes, afbeeldingen van miniatuurlandschappen in zijn tuin, om meditatie uit te nodigen, is erg populair. Ideaal voor het creëren van een Japanse Zen-tuin, de grootte van wolkenbomen voldoet aan bepaalde principes.
Lees Verder
Bomen en struiken

Viburnum watanabe, sneeuwbal

De watanabe viburnum is een mooie kleine struik die in onze tuinen wordt gewaardeerd om zijn prachtige bloei. Kortom, wat u moet weten: Naam: Viburnum plicatum Familie: Adoxaceae Type: Struik Hoogte: 3 m Blootstelling: Zonnig of halfschaduw Bodem: Gewoon, goed doorlatend Loof : Bladverliezend - Bloei: mei tot oktober Planten, onderhoud en snoeien dragen grotendeels bij aan de goede groei van viburnum watanabe.
Lees Verder
Bomen en struiken

Tamarillo: de tomatenboom

De tamarillo is een fruitstruik van tropische oorsprong die heerlijke vruchten biedt, met een pittige smaak en stevig vruchtvlees. Samenvattend wat u moet weten: Naam: Cyphomandra betacea Familie: Solanaceae Type: Fruitboom Hoogte: 1 tot 4 m ( in zijn natuurlijke omgeving) Blootstelling: zonnig of helder binnenshuis Bodem: licht, redelijk rijk Oogst: zomer, laat rijpen aan de wijnstok Door de gelijkenis met de tomaat heeft het de naam van boomtomaat opgeleverd.
Lees Verder
Bomen en struiken

Camellia: bloeit midden in de winter

Camellia is ook een winterbloeiende struik en sommige soorten zullen zich in het hartje van de winter met hun mooiste troeven sieren. : Zonnig, halfschaduw, schaduw Bodem: Licht, goed doorlatend Loof: Aanhoudend Bloei: november tot mei, afhankelijk van de soort. De soms sterke kleur van de bloemen contrasteert met die, opaline, van de winterlucht.
Lees Verder
Bomen en struiken

Elegante camelia's

Als de roos de ster is van het mooie seizoen, dan weerklinkt de camelia deze tijdens de wintermaanden, spelend met de kou om een ​​genereuze bloei, afnemende verfijnde tinten en bloemen met een ongelooflijke diversiteit aan vormen te ontplooien. Lees ook: Hoe camelia te kweken Camellia, bloeit in het hart van de winter Camellia sasanqua, magie in de late herfst De beste locatie voor camelia Plaats hem weg van koude tocht en de brandende stralen van de zon.
Lees Verder
Bomen en struiken

Zomerbloeiende heesters

Ze hebben het voordeel dat ze een prachtige bloei bieden van het einde van de lente tot die van de zomer, en soms zelfs daarbuiten! In heggen, geïsoleerd of in potten op uw terras, ze bieden zeer mooie kleuren en fleuren uw Hieronder vindt u de lijst met zomerbloeiende planten. Wat betreft onderhoud en grootte vindt u al het teeltadvies door op de link van uw keuze te klikken.
Lees Verder
Bomen en struiken

Chinese amandelboom, een spectaculaire bloei

Zeer gewaardeerd om zijn fantastische bloei in de lente, de Chinese amandelboom is ook erg spectaculair! (Foto © vodolej) Samengevat, wat u moet weten: Naam: Prunus triloba Familie: Rosaceae Type: Struik Hoogte: 2 tot 3 m Blootstelling: Zonnig Bloei: Lente - Loof: Caduc Plantage van Chinese amandel Het wordt aanbevolen om in de herfst te planten voor bevorderen een goede beworteling.
Lees Verder
Bomen en struiken

Berberis: ideaal als verdedigingshaag

Berberis is een verdedigingsstruik van hoge sierkwaliteit, met name dankzij de bloeiende en decoratieve bessen. : Bladverliezend of persistent - Bloei: april-mei Planten, snoeien en onderhouden dragen bij aan de goede ontwikkeling en groei van uw berberis.
Lees Verder
Bomen en struiken

Een vlammende acer palmatum

De acer palmatum, ook wel bekend als de Japanse esdoorn, is een boom van grote schoonheid, de bladeren hebben een rood van zeldzame intensiteit en het zit zowel in de grond als in een pot waar je van zult genieten. De schaduwrijke boom of struik bij uitstek, hij heeft graag koele voeten en een goede zuurgraad in de grond.
Lees Verder
Bomen en struiken

Pieris Japonica: de andromeda van Japan

De Japanse andromeda, of pieris Japonica, is een weelderige struik. Kort samengevat, wat u moet weten: Naam: Pieris Japonica Familie: Ericaceae Type: Struik Hoogte: 3 tot 5 m Blootstelling: Halfschaduw Bodem: Heide aarde Loof: Wintergroen - Bloeiend : Lente We waarderen de voorjaarsbloei van de Pieris en zijn prachtig gekleurde groenblijvende blad.
Lees Verder
Bomen en struiken

Lomatia tinctoria: zeer origineel

Lomatia tinctoria is een prachtige groenblijvende struik die bloeit in de zomer. Makkelijk te onderhouden, hier zijn de tips, van planten tot bloei. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Lomatia tinctoria Familie: Proteaceae Type: Wintergroene struik Hoogte: 2 m Blootstelling: Zonnig Bodem: Goed gedraineerd, zuur Loof: Persistent - Bloei: Lomatia tinctoria planten Het planten van lomatia tinctoria is een belangrijke stap die de goede ontwikkeling van uw struik en de overvloed aan bloei bevordert.
Lees Verder
Bomen en struiken

Een olijfboom, zelfs in het noorden!

Een olijfboom in het noorden van Frankrijk, het kan! Zolang er rekening gehouden wordt met de eisen van deze uitzonderlijke boom, is de olijfboom uit de Oleaceae-familie de mediterrane boom bij uitstek. Het roept de warmte, het licht en het gezang van de krekels van de zuidelijke streken op, langzaam groeiend en buitengewoon lang meegaand.
Lees Verder
Bomen en struiken

Zwarte vlierbes: bekend om zijn vruchten

De vlierbes is een prachtig bloeiende struik, bekend om zijn eetbare vruchten die ook de vreugde van vogels zijn. schaduw Bodem: onverschillig Loof: bladverliezend - bloei: juni tot juli - oogst van oudere: augustus tot september planten van vlier Vlierbes kan onverschillig worden geplant, in de herfst of in het voorjaar.
Lees Verder
Bomen en struiken

Prunus laurocerasus rotundifolia: ideaal als haag

Prunus laurocerasus is een struik die net zo aantrekkelijk is in de zomer als in de winter dankzij het groenblijvende, dichte en glanzende blad. Ideaal voor de vorming van een haag, het is een van de meest gebruikte struiken. 'je zou het moeten weten: Naam: Prunus laurocerasus "rotundifolia" Familie: Rosaceae Type: Heester Hoogte: 1 tot 5 m Blootstelling: Zonnig tot schaduw Bodem: Gewoon Bloei: april - Loof: Aanhoudende aanplant van Prunus laurocerasus "rotundifolia" We kunnen de Prunus laurocifolia dolia "planten" 'Oktober tot maart met een voorkeur voor herfst om beworteling voor de winter te bevorderen.
Lees Verder
Bomen en struiken

Acacia dealbata: de wintermimosa

Acacia dealbata, bekend onder de naam wintermimosa, siert onze tuinen met een prachtige goudgele bloei van januari tot maart, afhankelijk van het klimaat. : Mimosaceae Type: Boom Hoogte: 4 tot 10 m Blootstelling: Zonnig Bodem: Goed gedraineerd en zanderig Loof: Wintergroen - Bloei: Winter Planten acacia dealbata Acacia dealbata wordt in het voorjaar of in de herfst geplant op een zeer zonnige plaats en ideaal beschut tegen de wind .
Lees Verder