Categorie Bomen en struiken

De struiken die bloeien in de winter
Bomen en struiken

De struiken die bloeien in de winter

Hoewel er maar weinig zijn, behoren de winterbloeiende heesters tot de meest opmerkelijke. Ze hebben de specificiteit van bloei wanneer de meeste planten in rust zijn. Ten slotte springen deze struiken in het oog en geven ze een vleugje kleur en vrolijkheid aan uw tuin Bloei is niet het enige voordeel Deze struiken hebben ook het goede idee om het ecosysteem te bevorderen wanneer de flora en fauna wat slapend zijn ... Als de planten getooid zijn met hun mooiste kleuren, is het ook voor s ' trekken de gunst van insecten en vogels die deelnemen aan de reproductie van soorten door bestuiving.

Lees Verder

Bomen en struiken

Tamarisk: een zeer makkelijke struik

De tamarisk is een struik die bekend staat om zijn lichtroze bloemen, ideaal bij de zee vanwege zijn weerstand tegen de wind. Zonnige Bodem: Gewoon Bloei: Lente, zomer - Loof: Bladverliezend Het groeit vaak natuurlijk, in het wild, maar het kan ook in uw tuin worden geplant en gekweekt.
Lees Verder
Bomen en struiken

Cytisus: Schotse bezem

Cytisus is een formidabele bloeiende struik, herkenbaar aan zijn goudgeel. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Cytisus Familie: Fabaceae Type: Heester Hoogte: 0,4 tot 2 m Blootstelling: Zonnig Bodem: Gewoon, vrij arm Loof: Bladverliezend of wintergroen - Bloei: april tot juni Gemakkelijk te onderhouden, planten en snoeien zullen de groei en bloei van Cytisus helpen verbeteren.
Lees Verder
Bomen en struiken

Onweerstaanbaar, spuit

Hier is een van de meest betoverende en geurige struiken in de tuin. Zeer meegaand, overal behaagt het en geeft een romantische allure aan de tuin met zijn watervallen van witte vlokken en zijn geuren van oranjebloesem. alle regio's.
Lees Verder
Bomen en struiken

De viburnumbalsem zonder zorgen over de vorst

De wintersoort viburnum bloeit van november tot maart. Bloei vindt alleen plaats bij planten van minimaal 4-6 jaar oud. Het verspreidt een zeer verbazingwekkende geur, met bloemige, kruidige, honingachtige en vanille nuances.> Ontdek de artikelen over viburnum barsten de knoppen na een ijzige nacht.
Lees Verder
Bomen en struiken

Treurwilg: een majestueuze boom

De treurwilg is een absoluut mooie sierboom. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Salix babylonica Familie: Salicaceae Type: Boom Hoogte: 5 tot 25 m Klimaat: Gematigd Blootstelling: Zonnig Bodem: Vochtig Loof: Bladverliezend - Bloei: mei-juni Lees ook: De teelt en het onderhoud van de treurwilg, van aanplant tot snoei, draagt ​​bij aan een goede ontwikkeling van de boom.
Lees Verder
Bomen en struiken

Struik wilg

Naam: Salix Familie: Salicaceae Type: Heester Hoogte: 1 tot 4 m Blootstelling: Zonnig Bodem: Vers loof: Bladverliezend Bloei: maart Planten struikwilg Bij voorkeur in de herfst om beworteling voor de winter te bevorderen en daardoor beter herstel In pot of pot, je kunt hem zonder problemen in het voorjaar planten.
Lees Verder
Bomen en struiken

"Kilmarnock", een miniatuur treurwilg

U kent zeker de takken die in de lente bedekt zijn met fluweelzachte katjes ... Met zijn compacte groeiwijze is de wilg "Kilmarnock" zeer geschikt voor kleine tuinen en balkons. Treurige vorm van de marsaultwilg, gemaakt in Engeland in de 19e eeuw, de salix caprea " Kilmarnock ”(voorheen“ Pendula ”genoemd) is een boom in de vorm van een kleine parasol, bijzonder decoratief.
Lees Verder
Bomen en struiken

Toverhazelaar, de boom met gouden sterren

Het wordt al lang "toverhazelaar" genoemd. Magisch en mysterieus, toverhazelaar is in de winter bedekt met vreemde goudgele bloemen en is in de herfst versierd met uitzonderlijke kleuren.Toverhazelaar is een struik die moet worden geïsoleerd of geplant in kleine bosjes in groepen van drie of vijf onderwerpen. Plaats ze bij de ingang van de tuin, als welkomstbordje of op een plek die zichtbaar is vanaf de ingang en je huis.
Lees Verder
Bomen en struiken

Aardbeiboom: beroemd om zijn bessen

De aardbeiboom is een uitstekende struik die bekend staat om zijn mooie rode bessen die op aardbeien lijken en eetbaar zijn. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Arbutus unedo Familie: Ericaceae Type: Struik Hoogte: 2 tot 5 m Blootstelling: Zonnig en midden schaduw Bodem: Gewoon, goed doorlatend Loof: Wintergroen - Bloei: Zomer - Oogst van arbutus: Herfst Aanplant van de aardbeiboom Het wordt aanbevolen om de aardbeiboom in de herfst te planten maar u kunt hem ook zonder al te veel problemen planten tot voorjaar door periodes van vorst te vermijden.
Lees Verder
Bomen en struiken

Jeneverbes: een zeer sierheester

Jeneverbes is een heel mooie kleine naaldboom, bekend om zijn bessen die alcohol geven en ook wel juniperus genoemd worden. schaduw Bodem: Goed gedraineerd, gewoon Grootte: 1 tot 3 meter Loof: Persistent - Bloei: Lente Gezondheid: voordelen en deugden van jeneverbes Jeneverbes planten Jeneverbes kan het beste in de herfst worden geplant om de beworteling en dus het herstel in de lente te vergemakkelijken.
Lees Verder
Bomen en struiken

Myrtle: rijkbloeiend en geurig

Myrtle is een kleine, originele, rijkbloeiende en zeer decoratieve struik die het hele jaar door wordt gewaardeerd om zijn bloei, geur en bessen.Naam: Myrtus communis Familie: Myrtaceae Type: Heester Hoogte: 3 tot 5 m Stand: Vrij zonnig Bodem: Gewoon , goed gedraineerd Loof: Wintergroen - Bloei: juni tot oktober Aanplant van mirte Myrtle is een plant van mediterrane oorsprong die extreme kou niet verdraagt, vooral niet wanneer deze langdurig wordt aangehouden.
Lees Verder
Bomen en struiken

Hoe heideplanten op de juiste manier te planten

Heide grondplanten zoals zure, koele, goed doorlatende bodems. Het planten wordt een belangrijke fase in het leven van de plant. Na opgekweekt te zijn in een bak bij een kweker komt de plant in een nieuwe omgeving terecht waar hij aan aangepast moet worden. Volg elk van de onderstaande stappen zorgvuldig en je zult zien dat je plant bloeit perfect!
Lees Verder
Bomen en struiken

Zeer decoratieve bessenstruiken

De winter is niet de periode die de meeste bloemen in onze tuin biedt, maar het heeft alle kans om plaats te maken voor zeer mooie kleuren.Veel struiken hebben de gelukkige eigenschap dat ze zichzelf sieren met prachtige kleurrijke bessen die de tuin opfleuren en versieren BessenstruikenDit is een festival van kleur dat je kunt creëren door planten te kiezen waarvan de takken veranderen in een echte parelstruik.
Lees Verder
Bomen en struiken

Eucalyptus: elegant en deugdzaam

Naast het zeer decoratieve aspect, is de eucalyptus een boom die bekend staat om zijn vele voordelen en deugden. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Eucalyptus Familie: Myrtaceae Type: Boom Hoogte: 10 tot 40 m Blootstelling: Zonnig Bodem: Gewoon, goed gedraineerd Loof: Persistent - Weerstand: -3 ° tot - 18 ° afhankelijk van de variëteit Gezondheid: voordelen en deugden van eucalyptus Eucalyptus planten Eucalyptus kan het beste in de herfst of het vroege voorjaar worden geplant.
Lees Verder
Bomen en struiken

Viburnum tinus: super in de herfst

Viburnum tinus is een struik die bekend staat om zijn mooie herfstbloei, die een vleugje kleur in de tuin brengt. Rijk gebladerte: groenblijvend - Bloei: november tot maart Planten Viburnum tinus Viburnum tinus wordt bij voorkeur in de herfst geplant, maar kan ook in het voorjaar worden geplant als het in een pot of container wordt gekocht.
Lees Verder
Bomen en struiken

Liguster Ibota: mooie haagstruik

De ibota liguster is een prachtige struik met een bossige en uitlopende poort die niet aan aantrekkingskracht ontbreekt, zowel voor een heg als voor een heesterbed. Samenvattend wat u moet weten: Naam: Ligustrum Ibota Familie: Oleaceae Type : Struik Hoogte: 2 m Blootstelling: Zonnig en halfschaduw Bodem: Gewoon Loof: Bladverliezend of wintergroen - Bloei: mei-juni Planten ligustrum ibota Het wordt aanbevolen om in de herfst te planten, maar u kunt zonder al te veel zorgen in het voorjaar planten alle onderwerpen die in zijn gekocht container.
Lees Verder
Bomen en struiken

Laurier, groen in de winter

Wil je een vleugje groen op je balkon of terras brengen? Kies een laurier. Laurelsaus of laurierblik, deze twee soorten die niet tot dezelfde familie behoren, hebben gemeenschappelijke eigenschappen.Lees ook: Goed kweken van laurier-saus Goed laten groeien laurierblik goed De laurier-saus, voor geurende vormsnoei bouquet garni, met zijn dikke, glanzende en geurige bladeren, lauriersaus (laurus nobilis) is een struik die het hele jaar door groen blijft.
Lees Verder